مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

گروه درمانی | انواع جلسات گروه درمانی و کاربرد آن ها

گروه درمانی یکی از روش‌های روان درمانی است که توسط روانشناسان مورد استفاده قرار می‌گیرد. این درمان نیازمند حداقل یک روان درمانگر حرفه‌ای و حداقل دو بیمار است. پویایی گروه اغلب باعث می‌شود تا افراد با آن حرکت کنند و درمان سرعت بیشتری نسبت به روان درمانی‌های فردی داشته باشند. همچنین گروه یک حالت حمایتی برای افراد ایجاد می‌کند تا افراد راحت‌تر مسائل خود را افشا کنند و به مشکل خود بپردازند. زمانی که هدف ما افزایش مهارت‌های اجتماعی و چیزهای شبیه این است، گروه درمانی می‌تواند کمک بسیار خوبی کند. برای آنکه از گروه درمانی بیشتر بدانید تا پایان این مطلب با ما همراه باشید. برای آگاهی از روش‌های مختلف روان درمانی کلیک کنید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه گروه درمانی می‌توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسیحامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره9092305265 تماس بگیرید.

 

منبع : گروه درمانی | انواع جلسات گروه درمانی و کاربرد آن ها

  

گروه درمانی در درمان چه مشکلاتی به کار می‌رود؟

گروه درمانی برای درمان و حل مشکلات مختلف و متنوعی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این روش، درمانگر می‌تواند یک مسئله را مطرح کند و در ادامه افراد در گروه حول آن مسئله به بحث بپردازند. وظیفه گروه درمانگر این است که افراد داخل گروه را مدیریت کند و آن‌ها را هدایت نماید. گروه درمانی می‌تواند به افراد این امکان را دهد که در جمعیت خودشان را درک کنند. آن‌ها همچنین می‌توانند از دیگران در گروه بیاموزند و آموخته‌های خود را منتقل کنند. گروه درمانی معمولاً در مورد مسائل زیر به کار می‌رود. 

ترک اعتیاد

- سوء استفاده جنسی

- طلاق

- اضطراب

- مشکلات ارتباطی

- مهارت والدگری و فرزندپروری

- مشکلات خوردن

- مدیریت و کنترل خشم

- سوگ و از دست دادن فرد

- ابتلا به بیماری‌های سخت نظیر سرطان 

رضایت شخصی برای ورود به هریک از این گروه‌ها بسیار اهمیت دارد و درمانگر هیچ کس را وادار به شرکت در این جلسات نخواهد کرد؛ چرا که ممکن است بسیاری از افراد برای به اشتراک گذاشتن دردها و رنج‌های خود با دیگران آمادگی کافی نداشته باشند. در این شرایط ابتدا لازم است که درمانگر مراجع خود را از طریق جلسات فردی ببیند و او را برای شرکت در این جلسات آماده کند. دادن اطلاعات در مورد عملکرد و کارایی این گروه‌ها در افزایش آمادگی و رضایت افراد نقش بسزایی خواهد داشت. 

 

انواع گروه درمانی 

مدل‌های بسیاری از گروه درمانی وجود دارد. اما اکثر آن‌ها را می‌توان بر اساس دو رویکرد دسته بندی کرد: گروه درمانی‌هایی که بر آموزش مبتنی هستند و گروه درمانی‌هایی که بر درمان مبتنی هستند. در ادامه به هرکدام از  این روش‌ها بیشتر پرداخته‌ایم. 

گروهای تربیتی و آموزشی

این گروه‌ها در مورد موضوعی خاص اطلاعاتی را ارائه می‌دهند تا سطح آگاهی شرکت کنندگان را در آن زمینه افزایش دهند. افراد همچنین می‌توانند در این نوع از گروه‌ها ارتباط و رفتارهای پخته‌تر را بیاموزند. گروه‌های آموزش محور معمولاً توسط درمانگران کار آزموده هدایت می‌شوند و ارتباط بین افراد گروه نسبت به سایر انواع گروه درمانی اهمیت کمتری دارد. در این گروه‌ها درمانگر معمولاً نقش یک معلم را ایفا می‌کند.

گروه‌های مبتنی بر درمان یا پردازش محور

این گروه‌ها بر تجربه گروهی هیجان‌ها استوار هستند. هم‌زمان که گروه در حال پیگیری بحث‌های مختلف است، درمانگران بیشتر به عنوان یک پیش برنده ایفای نقش می‌کنند تا یک معلم. آن‌ها می‌کوشند تا در مرکز توجه قرار نگیرند. این اعضای گروه هستند که به عنوان عضو فعال رفتار می‌کنند و درواقع درمانگر تنها یک هدایت کننده و نظم دهنده است. فعالیت در این گروه‌ها باعث بالاتر رفتن اعتماد به نفس اعضای گروه و افزایش احساس تعلق می‌شود. درواقع در این مدل گروه درمانی‌ها، افراد به جای روان‌درمانی فردی، در گروه‌ روان‌درمانی می‌شوند، تمام مباحث را در گروه مطرح می‌کنند و تعارضات خود را آنجا می‌یابند.

برای دیدن مقاله ما درباره اعتماد به نفس کلیک کنید. 

 

برای گروه درمانی کدام رویکرد مناسب‌تر است؟ 

درمانگران با توجه به ویژگی‌های فردی و مشکلاتی که مراجعان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، مناسب‌ترین گروه را برای درمان به آن‌ها پیشنهاد می‌دهند. برای مثال بعضی از افراد به دنبال بالا بردن مهارت‌های والدگری و مدیریت استرس و افزایش خلاقیت هستند، برای این دسته از افراد گروه درمانی با محور آموزشی بیشترین بازده را دارد. افراد دیگر که با مشکلات پیچیده تری مثل بیماری‌های بدون درمان و بازنشستگی و طلاق رو به رو هستند بیشتر می‌توانند از مزیت‌های گروه درمانی با محور پردازشی استفاده کنند.

برای کسب اطلاعات در مورد کاهش استرس کلیک کنید. 

 

فعالیت‌ها در گروه درمانی

فعالیت در گروه درمانی می‌تواند باعث بهبود اعتماد، رشد فردی و تقویت ارتباطات شود.گروهها ممکن است گفتگو محور بوده و  شامل خواندن و به اشتراک گذاشتن داستان شوند. یا ممکن است جسمانی محور بوده به طوری که افراد فعالیت‌های ورزشی را در کنار هم انجام دهند.

انجام فعالیت‌های بدنی مثل رقص و یا پخت و پز نیازمند کارگروهی است تا توسط آن افراد به اهداف خود برسند. این فعالیت‌ها باعث بهبود اعتماد و احترام می‌شود. فعالیت‌های دیگر مانند نقاشی کردن و بازیگری و نواختن موسیقی می‌تواند باعث افزایش خلاقیت افراد شود. فعالیت‌های گروهی علاوه بر موارد مذکور می‌تواند باعث افزایش اعتماد بین اعضا و خودباوری آن ها می شود.

برای اطلاع از راه های افزایش اعتماد به نفس کلیک کنید.

 

گروه درمانی چگونه به افراد کمک می‌کند؟

جان مطلب آن که گروه مانند یک فضای امن به افراد اجازه می‌دهد تا ببینند که تنها آن‌ها نیستند که مشکل‌ دارند. این موضوع پذیرش مشکلات را برای افراد آسان تر می کند. هم چنین چون اعضای دیگر نیز مشکلاتی دارند، در صدد کمک کردن به هم‌گروهی‌ها برمی‌آیند. در واقع گروه درمانی با فراهم کردن حمایت اجتماعی از جانب افرادی که مشکلات مشابهی دارند منجر به ارتقای سلامت روان می‌شود. کار رهبر گروه نیز این است که در صورت بروز مشکل یا عدم فعالیت گروه آن‌ها را به حرکت وا دارد. چون اعضا در کنار هم در حال فعالیت کردن هستند، می‌توانند پس از مدتی بهتر از قبل در فضاهای خارج از گروه رفتار کرده و سازگارتر شوند. رسیدن به سازگاری با شرایط زندگی و خارج از جلسات درمان هدف غایی تشکیل این گروه ها است. 

 

برای دریافت مشاوره در زمینه گروه درمانی می‌توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره9092305265 تماس بگیرید.


منبع : گروه درمانی | انواع جلسات گروه درمانی و کاربرد آن ها

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.