مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

بارداری پوچ | علائم، علل و درمان بارداری پوچ

بارداری پوچ نوعی از بارداری است که در طی آن فرایند رشد جنین اتفاق نمی‌افتد و جفت به صورت یک توده‌ی غیر عادی از کیست بیرون می‌آید و اصطلاحا بارداری پوچ نامیده می‌شود. اما این مشکل ربطی به مراقبت های مادر از خود ندارد و معمولا به علت اختلالات ژنتیکی، اختلال در تخمک، اسپرم و ... اتفاق می افتد. اگر بارداری پوچ را تجربه کردید نیازی به نگرانی نیست زیرا پس از درمان می‌توانید بارداری طبیعی داشته باشید و دوباره حامله شوید. در ادامه در رابطه با علائم، علت و انواع بارداری پوچ و راه‌های درمان آن بیشتر صحبت خواهیم کرد.

برای دریافت مشاوره در زمینه بارداری پوچ می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

منبع : بارداری پوچ | علائم، علل و درمان بارداری پوچ

  

علائم بارداری پوچ

بارداری پوچ معمولا با حالت تهوع، استفراغ، احساس ناراحتی در لگن، خونریزی در واژن، بزرگ شدن رحم بیش از حد معمول، خسته و عصبی شدن، ضربان قلب نامنظم، تعریق بیش از اندازه ، درد، احساس ناراحتی در سینه‌ها و نفخ همراه است. ممکن است برخی از خانم‌ها لکه‌هایی به رنگ قهوه‌ای یا قرمز ببینند. البته این لکه‌ها لزوما قرار نیست خونریزی شدید باشد، همچنین گرفتگی عضلانی در ناحیه شکم و زیر شکم نیز برای بسیاری از زنان اتفاق می افتد. با این حال همه این علائم در بارداری طبیعی نیز ممکن است مشاهده شود. در نتیجه بر اساس این ها نمی توان به تشخیص قطعی در این زمینه دست یافت.

به همین خاطر لازم است از ابتدای زمانی که تشخیص حاملگی می دهید با پزشک متخصص زنان در ارتباط باشید. در سونوگرافی با مشاهده‌ی ساک حاملگی خالی می‌توان به تشخیص قطعی حاملگی پوچ رسید. در بیشتر موارد قبل از هفته ۱۲ بارداری پوچ تشخیص داده می‌شود.

 

علت بارداری پوچ چیست؟

به صورت دقیق نمی‌توان علت بارداری پوچ را مشخص کرد زیرا هرکسی بنا به دلایل مختلفی حاملگی پوچ را تجربه می‌کند. اما به صورت کلی پزشکان به این نتیجه رسیده اند که گاهی اختلالات کروموزومی اجازه‌ی تشکیل جنین را نمی‌دهند و آن را دفع می‌کنند. همچنین اختلال در تخمک یا ساختار اسپرم، اختلالات ژنتیکی، بالا بودن سن مادر و ناکافی بودن میزان هورمون تستوسترون در بدن مادر نیز ممکن است باعث بروز حاملگی پوچ شود.

داشتن سابقه‌ی بارداری پوچ، انجام دادن آزمایشات آمنیوسنتز و بیوپسی کوریون(CVS )، سقط مکرر جنین، عفونت، تغذیه نامناسب، اختلالات غدد درون ریز، مشکلات رحمی، وجود بیماری‌های مزمن در مادر و مصرف سیگار و الکل نیز از دلایل دیگر بروز این مشکل هستند.

 

انواع بارداری پوچ

بارداری پوچ دو نوع دارد. نوع اول شامل بارداری پوچ کامل است که در آن یک تخمک بدون هیچ اطلاعات ژنتیکی به وسیله اسپرم بارور می‌شود و اسپرم درون این تخمک رشد می‌کند، ولی فقط یک بافت برآمده را می‌تواند ایجاد کند، به همین دلیل نمی‌تواند تبدیل به جنین شود و این بافتی که در حال رشد است شبیه به خوشه‌ی انگور می‌شود و رحم را پر می‌کند.

نوع دوم، بارداری پوچ جزئی است که در آن یک تخمک توسط دو اسپرم بارور می شود. در این نوع از حاملگی هر بافت جنین به احتمال زیاد دچار نواقص ژنتیکی زیادی خواهد بود. 

 

چگونه باید از حاملگی پوچ جلوگیری کرد؟

بهتر است این نکته را بدانید که شما در ایجاد حاملگی پوچ مقصر نیستید، زیرا این اتفاق یکی از واکنش های طبیعی بدن برای مقابله با تولد نوزادی است که با ناهنجاری‌ها و اختلالات مادرزادی روبرو است. انجام دادن آزمایشات ژنتیک قبل از بارداری می‌تواند در پیشگیری از این مشکل مفید باشد زیرا بیشتر حاملگی‌های پوچ در اثر مشکلات کروموزومی پیش می آید. همچنین استفاده از ترکیبات پروژسترونی در زمان بارداری برای جلوگیری از بارداری پوچ موثر است که این ترکیبات در صورت تشخیص توسط پزشک تجویز می‌شود.

 

بارداری مجدد  

برای اینکه رحم بتواند برای بارداری بعدی آمادگی کامل پیدا کند و امکان لانه گزینی درست تخمک بارور شده فراهم شود، لازم است دو الی سه ماه بعد از حاملگی پوچ، از بارداری مجدد خودداری کنید. اگر فردی دو یا چند بار بارداری پوچ داشته باشد، بارداری‌های بعدی ممکن است برایش خطراتی را ایجاد کند. به همین خاطر قبل از تصمیم گیری برای بچه دار شدن حتما با پزشک خود مشورت کنید تا در زمینه مراقبت های قبل از بارداری توصیه های لازم را به شما ارائه دهد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مراقبت های قبل از بارداری و برنامه ریزی برای بچه دار شدنکلیک کنید. 

 

درمان حاملگی پوچ

معمولا پزشک پس از اینکه به حاملگی پوچ شک کرد، از شما می‌خواهد که حدود دو هفته‌ی دیگر مجددا برای معاینه اقدام کنید زیرا ممکن است بارداری بر خلاف تصورات شما دیرتر اتفاق افتاده باشد. پس از تشخیص بارداری پوچ، برای درمان نمی‌توان روند بارداری را به حالت طبیعی برگرداند و رشد جنین را ادامه داد. پزشک برای اتمام بارداری دستور سقط جنین را میدهد و برای آن یکی از راهکارهای زیر را پیشنهاد و تجویز می‌کند.

تجویز دارو و عمل کورتاژ از راه‌هایی هستند که باعث سقط می‌شود، اگر دارو و کورتاژ باعث سقط نشوند و قصد بارداری در آینده را نداشته باشید، درآوردن رحم پیشنهاد می‌شود. پس از اینکه سقط به صورت کامل انجام شد، پزشک سطح هورمون  HCG را اندازه‌گیری می‌کند تا اطمینان پیدا کند که بافت به صورت کامل از رحم خارج شده است. برای دریافت اطلاعات در مورد هورمون HCG کلیک کنید.

بسیاری از خانم‌ها زمانی که متوجه می‌شوند که حاملگی پوچ داشته اند و باید جنین را سقط کنند بسیار ناراحت و افسرده می‌شوند و گمان می‌کنند دیگر راهی برای بارداری موفق ندارند. در حالیکه بسیاری از زنان بعد از تجربه این مشکل بچه دار می شوند. در این شرایط مراجعه به یک مشاور روان شناس به شما کمک می کند که هرچه زودتر به زندگی طبیعی بازگردید و بحران های روحی ناشی از تجربه سقط جنین را پشت سر بگذارید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه بارداری پوچ می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.


منبع : بارداری پوچ | علائم، علل و درمان بارداری پوچ

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.