مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

جوش صورت نوزاد | علل و بهترین راه های درمان

علت جوش صورت نوزاد چیست؟ در هفته دوم یا سوم بعضی از نوزادان روی پوست خود، با جوش های ریز و سفیدی مواجه می شوند. این جوش ها کاملا طبیعی هستند و نیاز به درمان خاصی ندارند. البته که این جوش ها با جوش های بزرگسالان متفاوت است و تا سن شش ماهگی از بین خواهند رفت. جوش های صورت نوزادان به طور معمول، خود به خود از بین می روند و جایی برای نگرانی عارضه این جوش ها نیست. ما در ادامه این مقاله توضیحات بیشتری در این باره ارائه کرده ایم که مطالعه آن می تواند برای شما سودمند باشد. 

 

برای دریافت مشاوره در زمینه مشاوره کودک می‌توانید با مشاوران مرکز حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

منبع : جوش صورت نوزاد | علل و بهترین راه های درمان

  

علت جوش های صورت نوزدان چیست؟

عفونت های قارچی

ممکن است فکر کنید تجمع چربی در پوست، دلیل جوش صورت نوزاد است اما بیشترمی توان دلیل آن را عفونت های قارچی دانست. جوش سر سفیدی که روی بینی یا گونه نوزادان می بینید، طی دو سه هفته از بین خواهند رفت و نیازی به درمان خاص یا استفاده از لوسیون ها نیست. مصرف آنتی بیوتیک در یک دوره می تواند دلیل عفونت های قارچی باشد.

سرما، گرما یا آفتاب سوختگی

احتمالا می دانید که اگر نوزاد را در معرض هوای گرم یا سرد قرار دهید، جوش هایی رو صورتش ظاهر می شود. بهتر است بدانید که اگر نوزاد دچار آفتاب سوختگی بشود، جوش های ریز فرصتی برای بروز پیدا می کنند. برای پیشگیری می توانید از ضد آفتاب های متناسب هر سن، استفاده کنید. همچنین می توانید تا 6 ماهگی، او را در معرض آفتاب مستقیم قرار ندهید تا نوزادتان جوش نزند. برای نوزادانی که دچار آفتاب سوختگی ملایمی شده اند، می توانید یک پارچه خنک به مدت 10 تا 15 دقیقه روی صورتش قرار بدهید. اگر آفتاب سوختگی شدید است، به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.

علل جوش صورت نوزاد | حساسیت های دارویی یا غذایی

اگر جوش های چرک دار با مرکز کمرنگ روی صورت نوزادتان می بینید، باید بدانید علتش حساسیت به غذا یا دارویی خاص، ویروس یا نیش حشرات است. این جوش ها در پوست باعث خارش می شوند، آزادهنده هستند و در تمام نقاط بدن دیده می شوند. مورد نگران کننده ای نیست اما اگر متوجه مشکلات تنفسی یا بلع در نوزاد شدید، به یک پزشک متخصص اطلاع دهید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تغذیه نوزاد تا شش ماهگی کلیک کنید. 

علل جوش صورت نوزاد | هورمون های مادر

ممکن است هورمون های باردار مادر برجریان خون نوزاد تاثیر گذاشته باشند. هورمون های مادر می توانند با تحریک غدد چربی نوزاد موجب ظهور جوش روی پیشانی، چانه، پلک و گونه شود.

اگزما

جوش قرمز رنگی که با خارش همراه است و در واکنش به چیزی به وجود آمده باشد، اگزما نام دارد. اگر در خانواده نوزاد سابقه آسم، درامیت وآلرژی وجود داشته باشد، ممکن است در نوزاد به بروز این مشکل بیانجامد. اگزما، روی صورت کودک به صورت جوش یا تاول بروز می کند و به تدریج خشک و سفت می شود. امکان دارد اگزما را روی سینه، بازو، آرنج و یا پشت نوزاد ببینید. برای از بین بردن اگزما در گام اول سعی کنید عامل تحریک کننده را تشخیص بدهید و از آن را از نوزاد دور کنید.

بوسیدن نوزاد 

بوسیدن نوزاد می تواند در برقراری ارتباط عاطفی و رشد هیجانی کودک بسیار موثر باشد. اما به دلیل ضعف سیستم ایمنی نوزاد در ماه های اولیه لازم است که نکات بهداشتی را بسیار رعایت کنید و از بوسیدن طولانی یا بوسیدن لب ها خودداری کنید. این کار علاوه بر افزایش احتمال ابتلا به انواع بیماری ها می تواند منجر به بروز جوش در صورت نوزاد شود.

برای آگاهی بیشتر در این زمینه به مقاله بوسیدن نوزاد مراجعه کنید.  

درمان جوش های صورت نوزادان

ساده ترین روش برای درمان جوش صورت نوزاد این است که در طول روز، دو یا سه بار صورت فرزندتان را پاک کنید و نگذارید پوست صورتش خشک شود. در ادامه به سایر روش های خانگی اشاره خواهیم کرد. با این حال بهتر است پیش از هر اقدامی با یک متخصص مشورت کنید. 

درمان جوش صورت نوزاد | شیر مادر

برای از بین بردن جوش های صورت، از روش های طبیعی استفاده کنید. برای این کار می توانید چند قطره از شیر مادر را روی صورت نوزاد بریزید و خیلی ساده آن را روی جوش های پوستش پخش کنید. روش دیگر هم این است که کل صورتش را با یک پنبه یا نوک انگشت، با شیر مادر بمالید و حرکت های دایره ای، شیر را روی پوستش پخش کنید. برای حذف جوش نوزاد، این روش را باید سه بار در روز تکرار کنید.

درمان جوش صورت نوزاد | سرکه سیب

برای از بین بردن جوش، می توانید از سرکه سیب استفاده کنید. سرکه سیب، یک باکتری کش، جذب کننده چربی و درمان خانگی برای از بین بردن جوش صورت نوزادان است. این ماده همچنین به پاکسازی پوست از باکتری ها یا عفونت های قارچی کمک می کند. حدود یک تا دو قاشق چای خوری را به نصف فنجان آب مقطر  رقیق کنید. توپ های پنبه ای را به محلول زده و روی صورت نوزاد استعمال کنید. بعد از 20 دقیقه با یک پارچه ی گرم و مرطوب، صورت نوزاد را پاک کنید.

درمان جوش صورت نوزاد | روغن نارگیل

روغن نارگیل با مرطوب کردن پوست نوزاد، از رشد باکتری و عوفنت قارچی در پوست محافظت می کند. این روغن به راحتی در پوست نوزاد جذب می شود و بمبی از ویتامین E است. در این روش یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل را با یک پنبه روی نقاط آسیب دیده بمالید . 20 دقیقه صبر کنید تا روغن نارگیل جذب پوست نوزاد شود. بعد از 20 دقیقه، با یک پارچه گرم و مرطوب صورت نوزاد را پاک کنید.

 

نکاتی که باید رعایت شوند

حواستان باشد که از انجام دادن کارهای زیر پرهیز کنید:

- فشار دادن جوش روی صورت نوزاد

- از محلول های موضعی قوی و کرم هایی که در ترکیب خود بنزوئیل پراکساید و اسید سالیسیک دارند، استفاده نکنید.

- لوسیون یا صابونی که منافذ پوست نوزاد را می بندد، استفاده نکنید. بهتر است بعد از شستن کودک، از مرطوب کننده ی بدون روغن به بدنش بمالید تا جوش ها از بین بروند.

- محصولاتی که برای مراقبت های بهداشتی بزرگسالان است را برای نوزادان استفاده نکنید.

 

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

جوش های صورت نوزادان معمولا تا قبل از 6 ماهگی، خود به خود از بین می روند. اما اگر متوجه تورم، قرمزی و خارش در آن ها شدید یا احساس کردید که اگزما زده، بهتر است به پزشک متخصص در این زمینه مراجعه کنید.

 

برای دریافت مشاوره روانشناسی در زمینه مشاوره کودک می‌توانید با مشاوران مرکز حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید. 


منبع : جوش صورت نوزاد | علل و بهترین راه های درمان

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.