چگونه میتوان به تقویت هوش نوزاد پرداخت؟ همه والدین دوست دارند که کودکشان درک بالایی داشته باشد و کاملاً بتواند همه چیز را یاد بگیرد. میخواهند به شکلی بزرگ شود که هر مسئلهای را پشت سر بگذارد و در مسائلی نظیر تحصیل همواره موفق باشد. از آنجایی که این خواستهها تا حد زیادی تحت تأثیر هوش کودک قرار دارد اکثر والدین از همان ابتدا به فکر این هستند که چگونه هوش فرزندشان را تقویت کنند. اگر این موضوع برای شما نیز دغدغه ایجاد کرده است تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
برای دریافت مشاوره روانشناسی در زمینه تقویت هوش نوزاد میتوانید با مشاوران مرکز حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع : تقویت هوش نوزاد | چگونه به پرورش هوش نوزاد کمک کنیم؟
برای بهتر زندگی کردن داشتن هوش کافی یکی از عوامل مهم و ضروری است. اگر شما هوش متوسط یا بالایی داشته باشید راحتتر میتوانید مسئلههای پیش رو را حل کنید و بیهیچ دغدغهای از آنها عبور کنید؛ اما تقویت این هوش بهتر است از زمانی که شما بسیار کوچک هستید توسط اطرافیان صورت بگیرد.
نوزاد به زودی در شرایطی قرار میگیرد که نسبت به همه چیز کنجکاو است پس اگر موفق شده باشید که هوش او را افزایش دهید در مقابل هر چیزی که قرار بگیرد میتواند از آن بیشتر استفاده کند و از آنها بیشتر یاد بگیرد. وقتی او را به حال خودش رها کنید و هوش او را تقویت نکنید، حتی اگر به طور ژنتیکی هوش بالایی داشته باشد آن را از دست میدهد.
از زمانی که نوزاد شما به دنیا میاید و یا حتی در زمان جنینی است میتوانید هوش او را با روشهای مختلف افزایش دهید. حتماً لازم نیست او بتواند صحبت کند یا فعالیتهای خاصی را انجام دهد که بتوانید با او تمرین کنید. هیچ سنی برای این کار مشخص نشده اما هرچه زودتر انجامش دهید برای او بهتر است؛ اما بدانید این تمرینها باید متناسب باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تربیت کودک زیر یک سال کلیک کنید.
درست است که هوش تا حدی به طور ژنتیکی به ارث میرسد اما برای آنکه بتواند بروز پیدا کند نیازمند پرورش و توجه والدین و فراهم بودن محیط مناسب است. در ادامه به نکاتی که به تقویت هوش فرزندتان کمک میکند اشاره کردهایم:
ارتباط بیشتر با نوزاد میتواند هوش او را به خوبی تقویت کند. وقتی که با او صحبت میکنید، در آغوشش میگیرید و با او بازی میکنید مغزش برای فعالیت بیشتر تحریک میشود. وقتی که با او ارتباط بهتری از نظر عاطفی داشته باشید پیوند روحی و عاطفی عمیقتری با شما برقرار میکند. این رابطه میتواند حس امنیت را در نوزاد پررنگ کند که زمینه بهتری برای تقویت هوش است. آیکیو کودکانی که از لحاظ عاظفی ارضا شدهاند و محیطی ایمن دارند نسبت به آنهایی که مداوم در محیطهای تنش زا هستند برتری دارد.
تغذیه همیشه اثر بسیار زیادی بر روی ذهن و فرآیندهای آن داشته است. نوزادانی که هنوز به رشد کامل نرسیدهاند تغذیه برایشان یکی از مهمترین فاکتورهاست. همه ما میدانیم که مغذیترین تغذیه برای نوزادان شیر مادر است. طبق مطالعات نوزادانی که از شیر مادر تغذیه کردند هوششان نسبت به بقیه نوزادان بیشتر است. دادن شیر مادر به کودک تا 6 ماهگی امری بسیار ضروری است؛ اما تا 2 سالگی در کنار غذاهایی که میخواهید به کودکتان بدهید بهتر است شیر مادر را هم به او بدهید.
با کارهای مختلف برای او چالش ایجاد کنید. توجه داشته باشید که این چالشها با در نظر گرفتن سن او طراحی کنید. تلاش کنید که با وسایل بازی برایش زمانی مفرح را ایجاد کنید. با وسایلی او را درگیر کنید که کمک میکنند تا با اشکال و رنگ ها آشنا شود. درگیر کردن ذهن همیشه میتواند روشی مؤثر برای افزایش هوش نوزاد باشد.
حتی در حرکات روزانه خود او را مشارکت دهید تا الگوی او شوید و برای رسیدن به چیزی که شبیه شماست تمام هوشش را به کار میگیرد؛ این به کارگیری میتواند توان آن را افزایش دهد.
در طول گوش دادن به موسیقی نوزاد شما تمام توجهش به آن جلب میشود و این توجه میتواند حافظه او را گسترش دهد و هوش را تقویت کند. یادگیری موسیقی به نوزادتان کمک میکند تا بتواند قدرت تصور داشته باشد و هوش فضاییاش گسترش یابد. درگیری شنیداری کودک همیشه روش مؤثری است که مغزش را تحریک و هوشش را تقویت کنید.
کودک را با کتاب آشنا کنید، بزارید آن را بشناسد. برایش بلند بلند کتاب بخوانید و اجازه دهید آنها را لمس کند. روی تلفظ صحیح توجه بسیاری داشته باشید. این کار میتواند واژهها و دایره لغاتش را افزایش دهد و تحریک بیشتری بر سلولهای مغزش داشته باشد. سعی کنید کتابهایی برای او بخرید که عکس دارد و او را جذب میکنند.
متخصصان بر این باورند که تماشای تلویزیون برای نوزادان یعنی کودکان زیر دو سال باید بسیار محدود باشد. چرا که تماشای برنامههای تلویزیونی نهتنها در این سن فایدهای برای فرزندتان ندارد بلکه میتواند به او آسیب هم برساند. آسیب به هوش کودک و ایجاد اختلالات خواب در آینده است.
درگیر کردن بیش از اندازه کودک برای تقویت هوش نوزاد نه تنها نمیتواند کمکی به او بکند بلکه در خیلی از مواقع نتیجه عکس میدهد. کودک در این شرایط معمولاً گنگ میشود و نمیتواند هوش خود را بهدرستی بروز دهد. به همین خاطر اقداماتی که در این زمینه انجام میدهید باید اصولی باشند و بنا بر روش های صحیح تربیتی صورت بگیرند. مراجعه به مشاوره کودک از همان بدو تولد فرزندتان میتواند به شما در این امر یاری برساند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد آموزش تربیت کودک و مشاوره کودک کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه تقویت هوش نوزاد میتوانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.