مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

هیتلر | تحلیل شخصیت و آسیب‌های روانی آدولف هیتلر

هیتلر که بود و چه کرد؟ آیا تا به حال در مورد تحلیل شخصیت هیتلر چیزی شنیده‌اید؟ برخی از پژوهشگران حوزه روانشناسی تلاش می‌کنند تا در مورد ویژگی‌های خاص شخصیت‌های بزرگ تاریخی اطلاعاتی را به دست آورند. آن‌ها با استفاده از روش‌های پژوهشی گذشته‌نگر به بررسی صفات و خصوصیات رفتاری این افراد می‌پردازند. از آنجایی که آدولف هیتلر یکی از شخصیت‌های پرنفوذ تاریخی است، بسیاری از افراد به بررسی ویژگی‌های شخصیت او علاقه‌مندند. ما در ادامه این مقاله به طور کامل‌ به بررسی و تحلیل شخصیت هیتلر خواهیم پرداخت.

برای دریافت مشاوره در زمینه تحلیل شخصیت خود و اطرافیانتان می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

  

منبع : هیتلر | تحلیل شخصیت و آسیب‌های روانی آدولف هیتلر

  

کودکی هیتلر

هیتلر در کودکی در خانواده‌ای بسیار سخت‌گیر پرورش یافت. او پدری الکلی داشت و با خشونت‌های خانگی زیادی رو به رو شد. او در کودکی انواع سوءاستفاده های جسمانی، هیجانی و روانی را تجربه کرد؛ به همین دلیل آدولف، کودکی گوشه‌گیر بود و در نوجوانی به عنوان فردی مضطرب توصیف می‌شد. او ارتباطات اجتماعی کمی برقرار می‌کرد و بیشتر ترجیح می‌داد در دنیای خیالی خودش به سر ببرد.

 

هیتلر و علائم روانی

روانشناسان معتقدند که هیچ گونه احساس مسئولیتی در هیتلر پرورش داده نشده بود. لانجر نیز به عنوان یک متخصص اعصاب و روان در سال 1943 وجود چند بیماری‌ اعصاب و روان را در هیتلر تشخیص داد. او معتقد بود که هیتلر فردی با تمایلات مازوخیستی، دارای انحرافات جنسی شدید و گرایش‌های هم جنس گرایانه است.

جمعی از پژوهشگران در سال 2007 تلاش کردند تا مشکلات روانی هیتلر را بر اساس راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانپزشکی(DSM) بررسی کنند. آن‌ها در نهایت به این نتیجه رسیدند که او دارای علائمی از اختلال اسکیزوفرنی بوده و به احتمال زیادی به همین دلیل دست به خودکشی زده است. 

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اختلالات شخصیت کلیک کنید.

سایر مشکلات روانی احتمالی در آدولف

- ابتلا به هذیان‌های مختلف (منظور از هذیان، عقاید غلطی است که بسیار باثبات است و به هیچ وجه با استدلال دیگران اصلاح نمی‌شود)

- وجود عقده ادیپ حل نشده به خاطر داشتن تجربیات ناخوشایند کودکی در ارتباط با پدر

- سوپرایگوی رشد نیافته (سوپر ایگو بخشی از ساختار روانی است که مسئول عمل اخلاقی است و نقش وجدان را برای انسان ایفا می‌کند)

- نداشتن عزت نفس به عنوان یک مرد (این تشخیص به دلیل از دست دادن یکی از بیضه‌ها در دوران کودکی داده شد)

آسیب شناسی روانی هیتلر

نتایج پژوهش‌هایی که در سال 2007 روی شخصیت هیتلر انجام شد به ما می‌گوید که هیتلر به اختلالات روانی و شخصیتی مختلفی دچار بوده است که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد؛

- اختلال شخصیت ضد اجتماعی

- اختلال شخصیت خودشیفته

- اختلال استرس پس از سانحه ( به دلیل مواجه شدن با انواع سوءاستفاده ها در دوران کودکی)

- شخصیت سادیستیک یا همان دیگرآزاری

- شخصیت اسکیزوئید- پارانوئید (این شخصیت معمولاً با اضطراب، دوری جویی از دیگران، انعطاف‌ناپذیری در روابط بین فردی، هذیان بزرگ منشی  و هذیان گزند و آسیب مشخص می‌شود، هم چنین این افراد اغلب دچار خشم زیادی هستند و رفتارهای مربوط به خودکشی را از خود نشان می‌دهند)

+شخصیت مرزی هرگز برای او تشخیص داده نشد، می توانید برای آگاهی بیشتر در زمینه اختلال شخصیت مرزی کلیک کنید.

هیتلر و مکانیزم های دفاعی

مکانیزم های دفاعی ساز و کارهای روانی هستند که از افراد در شرایط دشوار  و در برابر افکار و هیجانات ناخوشایند محافظت می‌کنند. در واقع مکانیزم های دفاعی روش‌های خاص فکر و رفتار است که به انسان کمک می‌کند با استرس‌ها و رویدادهای ناگوار زندگی سازگار شود. برای آشنایی کامل با مکانیسم های دفاعی کلیک کنید.

در بین مکانیزم های دفاعی مختلف آنچه که بیش از حد در هیتلر دیده می‌شود، مکانیزم دفاعی فرافکنی است. فرافکنی به این معنی است که فرد، ویژگی‌های ناپسند و ناخوشایند خود را به دیگران نسبت دهد. این کار به معنای بیرون راندن احساسات منفی نظیر اضطراب، شرم و گناه برای دفاع در برابر اضطراب است.

سؤالات متداول

آیا میل به قدرت در هیتلر بیانگر ویژگی‌های شخصیتی خاصی است؟

جواب این سؤال مسلما مثبت است. چرا که هیتلر در کودکی همواره با احساس حقارت، کمبود و اضطراب زیادی مواجه بود. او در جوانی به عنوان یک هنرمند(نقاش) مطرود شناخته می‌شد. بنابراین به دست آوردن قدرت را می توان راهکاری دانست که از او در برابر این احساسات منفی محافظت کند. در واقع او از سیاست و جایگاه قدرت برای بازگرداندن عزت نفس از دست رفته و آسیب دیده خود بهره جست.

با توجه به سابقه مشکلات روانی هیتلر آیا اقدامات او آگاهانه بوده است؟

برخی از اقدامات هیتلر در سطح خودآگاه و برخی در سطح ناخودآگاه صورت می‌گرفته است. در مورد اقدامات آگاهانه می‌توان گفت که او می‌دانست برای بازگرداندن جلال و شکوه به آلمان باید چه کاری انجام دهد.

همچنین احتمالاً وی نسبت به تأثیرات ایجاد خصومت بین میلیون‌ها نفر آگاه بود. در واقع او دردها و رنج‌های مردم را می‌دانست اما به آن‌ها اهمیت نمی‌داد. بخش ناخودآگاه او از دردها، رنج‌ها، خشم درونی و احساس ناامنی و حقارت خود برای رسیدن به قدرت استفاده می‌کرد. تمام این ویژگی ها یک شخصیت برتری طلب را در او شکل داده بود. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه شخصیت برتری طلبی کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه تحلیل شخصیت خود و اطرافیانتان می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.


منبع : هیتلر | تحلیل شخصیت و آسیب‌های روانی آدولف هیتلر

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.