ممکن است با خودخواهی خود و یا اطرافیانتان درگیر باشید. افرادی که مدام سعی میکنند از خود و موفقیتهایشان تعریف کنند و به دنبال توجه و تمجید شدن از جانب دیگران هستند. افراد خودخواه خود را ستاره درخشان جمعها میپندارند و در عین حال برای هیچکس ارزش قائل نیستند. برخورد و رفت و آمد با افراد خودخواه انرژی روانی زیادی از شما میگیرد و به جای تمام آنها انرژی منفی را به اطراف انتقال میدهد. برای اطلاعات بیشتر در مورد افراد خودخواه و نحوه برخورد و درمان آنها تا پایان مطلب همراه باشید.
برای دریافت مشاوره در زمینه ارتباط با افراد خودخواه و خودخواهی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع : خودخواهی | با فرد خودخواه چگونه برخورد کنیم؟
ممکن است دیگران گمان کنند فردی خودخواهی هستید اما خود این مسئله را قبول نداشته باشید؛ آیا فکر میکنید نامزد و یا دوستتان خودخواه هست؟ موارد زیر نشانههای افراد خودخواه را به شما معرفی میکند تا به درک درستی از خود و اطرافیانتان دست یابید.
این افراد به راحتی میتوانند با شما وارد بحث و دعوا شوند. همیشه برای آنها دلیل و بهانه وجود دارد که بی دلیل عصبانیتشان را بروز دهند. به قدری این خشونت پررنگ است که هوش هیجانیتان باید بسیار قوی باشد تا با آنها مقابله کنید بدون این که موقعیت را از آن چه که هست بدتر کنید. بسیاری از اشخاص از رفتار آنها به گونهای متعجب میشوند که نمیدانند باید چه واکنشی از خودشان نشان دهند.
هیچ وقت نمیتوانید با آدم خودخواه به نتیجه برسید به دلیل این که همیشه دلشان میخواهد با شما مخالفت کنند. به همین علت آدمهایی چالشزا هستند و همیشه برای بحث کردن با شما آمادگی دارند. ممکن است این مخالفت کردن به صورت مودبانه باشد اما هدف آن ها فقط لجبازی و رسیدن به خواسته خودشان است.
فرد خودخواه در هر شرایطی قصد دارد تا به بقیه بفهماند که از آنها بهتر است و خودشان هم این مسئله را باور دارند. همین ویژگی باعث به وجود آمدن تسلط اجتماعی در آنها میشود. این مورد میتواند در جنبههای مختلف زندگی حمایتشان کند.
به طور مثال باعث افزایش اعتماد به نفسشان میشود که به آنها اجازه میدهد در زندگی خودشان بیشتر از حد ریسک کنند و حتی از نظر جنس مخالفشان بسیار جذاب باشند. رفتارهای افراد خودخواه گاه نشانههایی از ابتلا به اختلال خودشیفته هستند. به همین دلیل توصیه میکنیم مقاله شخصیت خودشیفته را نیزمطالعه کنید.
آنها روابطشان را فقط با کسانی نگه میدارند که باعث میشوند خودخواهی آنها تقویت شود و خواستههایشان را برآورده کنند. افراد خودخواه توانایی این را دارند که لحظهای شما را دوست داشته باشند و لحظهای از شما دست بکشند. اگر برایشان منفعت نداشته باشید شما را کنار میگذارند. افرادی که در اطراف فرد خودخواه هستند، پس از مدتی او را رها میکنند چرا که متوجه میشوند فرد خودخواه تنها به خودش اهمیت میدهد؛ به همین دلیل روابط افراد خودخواه به شدت ناپایدار است.
خودخواهی ویژگی شخصیتی است که آسیبهای بسیاری را به دنبال دارد. افراد خودخواه به جز خودشان شخص دیگری را نمیبینند و در صورتی که اطرافیان به او توجهی که میخواهند را ندهند، احساس طردشدگی و ناامیدی میکنند. خودخواهی علاوه بر خود فرد، زندگی اطرافیان را هم تحت تاثیر قرار میدهد. وقتی که خودشان را مرکز توجه میبینند و فکر میکنند که از همه برتر هستند اعتماد به نفس دیگران را تخریب میکنند و آن را از بین میبرند.
زندگی و یا رفت و آمد با فرد خودخواه میتواند آزارنده باشد؛ چرا که او به هیچ کس جز خودش اهمیت نمیدهد و در مواقع بحرانی به احتمال زیادی شما را تنها میگذارد. به همین دلیل لازم است تا نحوه برخورد با آنها را بدانید و از آسیبهای افراد خودخواه جلوگیری کنید.
در ارتباط با افراد خودخواه حد و حدودی را تعیین کنید و اجازه ندهید هر طور که دلشان میخواهد با شما رفتار کنند. افراد خودخواه فکرمیکنند اشکالی ندارد بدون اجازه وارد حریم خصوصی بقیه شوند. اگر با آنها قاطع برخورد کنید و کوتاه نیایید به خوبی متوجه میشوند که نمیتوانند مرزهایتان را بشکنند. برای اطلاعات بیشتر مقاله برخورد با فرد خودشیفته را بخوانید.
به اندازهای به آنها توجه کنید که لایقش هستند. اجازه ندهید که خودخواهیشان با توجه شما پر و بال پیدا کند. این کار باعث میشود احساساتی که نسبت به خودشان دارند بیش از حد رشد نکند و این ویژگیشان کم شود. همیشه حسی را که میخواهند تمام و کمال در اختیارشان قرار ندهید، وقتی راجع به یک اتفاق با شما صحبت میکنند به جای جملههایی که هیجان شما را به شدت نشان میدهد به او بگویید که (بله زندگی همین است دیگر) یا اینکه (ممکن است این اتفاق برای هرکسی بیوفتد.)
همیشه در برخورد با آنها خودتان را بسیار قوی و شایسته نشان دهید. بفهمانید که هیچ چیز ازآنها کم ندارید که بخواهند خودشان را برتر بدانند. وقتی که در صحبتهایتان متوجه شدید تن صدایتان خیلی بیشتر از آنهاست مطمئن باشید که نتوانستهاند به اعتماد به نفس شما ضربه بزنند و خودشان را از شما برتر بدانند.
او برای بالا بردن خودش و این که نشان دهد از شما برتر است دست به تحقیرتان میزند اما با اعتماد به نفس بالای شما به هدفش نمیرسد. بسیاری از راههای بهبود اعتماد به نفس در مقابل دیگران را در مقاله افزایش اعتماد به نفس شرح دادهایم.
فرد خودخواه آنقدر درگیر خودش و احوالاتش است که به هیچ وجه به شما توجهی نمیکند. در این مواقع بدون اینکه عصبانی شوید و بخواهید تمام خشونتتان را به رخ بکشید به آرامی به او بگویید که موقعیت مناسبی ندارید و میخواهید با او صحبت کنید.
در صورتی که تمام راهها را امتحان کرده و به نتیجهای با فرد خودخواه نرسیدید، بهتر است روابط خود را با او کنار بگذارید و یا به شدت محدود کنید. سعی کنید این افراد را درک کنید و بدانید که یک چیزی در گذشته آنها باعث بروز این ویژگی شده و احتمالا خودشان هم مقصر نبودهاند.
آیا فرد خودخواهی هستید و اطرافیان بارها این مسئله را با شما در میان گذاشتهاند؟ برای درمان خودخواهی میتوانید از روشهای زیر استفاده کنید.
اگر در شرایطی هستید که کاری از دستتان برمیآید برای اطرافیانتان انجام دهید. بدانید که این کار قبل از این که به نفع دیگران باشد به نفع خودتان است. کمک کردن به دیگران حس خوبی در شما ایجاد میکند و در نظر دیگران نیز محبوب میشوید. با این کار از خودخواهیتان کم میشود.
سعی کنید عضو گروههای مختلف شوید و با آنها همراهی کنید. مهمانی بدهید و اطرافیانتان را دعوت کنید. به خواستههای آنها توجه کنید و باب میل آنها رفتار کنید. این کار به شما اجازه خودخواه بودن نمیدهد و روابطتتان را خیلی بهتر میکند. توجه داشتهباشید که این کارها را باید با ممارست و تکرار زیاد انجام دهید تا جایگزین شخصیت خودخواهانه شما شوند و در سبک زندگیتان نهادینه شوند.
در یک جمع به بقیه هم توجه کنید. عواقب کاری که انجام میدهید بر روی همه آنها تاثیر میگذارد پس فقط خودتان را در نظر نگیرید و به همه افراد حاضر توجه کنید. سعی کنید از بقیه تعریف کنید این کار باعث میشود که بدانید بقیه هم برای شما مهم هستند و از پیشرفتشان خوشحال میشوید.
برای اینکه از خودخواهی دوری کنید باید توانایی درک احساسات افراد دیگر را داشته باشید. اگر فرد خودخواهی باشید از اتفاقات ناگواری که برای دیگران میاوفتد خوشحال میشوید؛ اول برای این که در جایگاه آنها نیستید و دوم به این دلیل که شرایط بهتری نسبت به آنها دارید. اگر میخواهید از خودخواهی دوری کنید باید بلد باشید که افراد دیگر را درک کنید و با آنها همدردی کنید.
واکنشهای دیگران را تحت نظر قرار دهید و ببینید که بقیه افراد چگونه با شما رفتار میکنند. با این کار شما میفهمید که آنها علاقه دارند با شما ارتباط برقرار کنند و میتوانید برخوردهای به دور از خودخواهی را بشناسید.
خودتان را مدام با دیگران مقایسه نکنید. مقایسه کردن سبب میشود خود را برتر بدانید. مقایسه مداوم خودتان با دیگران چشمانتان را به همه چیز میبندد و تنها چیزی که به ذهنتان میآورد، موفقیت و پیروزی است. در پی این اتفاق فقط به خودتان توجه میکنید و دیگر نمیتواند برای بقیه افراد آرزوی موفقیت داشته باشید. سعی کنید فقط با خودتان رقابت کنید تا از خودتان بهتر شوید.
برای دریافت مشاوره در زمینه ارتباط با افراد خود خواه و خودخواهی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.