یکی از رایجترین بیماریهایی که هر ساله افراد زیادی را به خود مبتلا میکند بیماری آنفولانزا است. کودکان به خصوص با قرار گیری در محیطهای شلوغ مثل مهد و مدرسه و بی توجهی به بهداشت فردی بیشتر در معرض ابتلا قرار میگیرند. خانوادههای زیادی هر ساله نگران ابتلای کودکشان به بیماریهای واگیردار مثل آنفولانزا هستند. آگاهی از علائم بیماری، نحوه بیمار شدن و راههای پیشگیری میتواند به آنها در حفظ سلامت کودکان و خانواده کمک کند. همانطور که سلامت جسمانی کودکان اهمیت دارد، سلامت روان آنها نیز باید مورد توجه قرار بگیرد. در این زمینه توصیه میکنیم مقاله تربیت فرزند را مطالعه کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه آنفولانزا می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع : آنفولانزا | علائم، درمان و پیشگیری از آنفولانزا
آنفولانزا نوعی بیماری واگیردار است که در اثر انتقال ویروس ایجاد میشود. آنفولانزا باعث عفونت حاد دستگاه تنفسی میشود که با سردرد، درد ماهیچه، تب و ضعف و بی حالی شدید بروز میکند. این بیماری در موارد حاد به خصوص در خردسالان ممکن است باعث سینه پهلو شود. دوره بیماری به طور معمول 3 تا 4 روز طول میکشد. آبله مرغان نیز از انواع بیماریهای واگیردار است؛ برای کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید.
از جمله علائمی که در زمان ابتلا به آنفولانزا بروز میکند شامل موارد زیر میشود:
_درد ناگهانی یا ترشح از یک یا دو گوش
_بالا بود درجه حرارت بدن به مدت بیش از دو روز
_احساس درد در گوش و ادامه بیش از چند روز
_آبریزش و گرفتگی بینی بیش از 10 روز
_سرفه همراه با خلط غلیظ
_حساسیتهای پوستی زیاد و غیر قابل توجیه
_سردرد مداوم و سفتی گردن
_گلودرد هنگام بلع غذا بیش از دو روز
_درد در سینوزیتها، تب و ترشحات زرد یا سبز رنگ بینی بیش از دو روز
شیوع آنفولانزا معمولا در زمستان بیشتر دیده میشود و شدت آن متفاوت است. این بیماری عموما در همه سنین به جز دوران شیرخوارگی رخ میدهد. کسانی که قبلا مبتلا به این بیماری نشدهاند، امکان بروز این بیماری در بدنشان بیشتر است.
بیماری آنفولانزا میتواند بدن را نسبت به حمله میکروبهای دیگر آسیب پذیر کند. به این ترتیب با وجود اینکه دوره آنفولانزا 3 تا 4 روز است، میتواند بیماریهای ثانویه از جمله بیماریهای تنفسی ایجاد کند. به عبارت دیگر سیستم ایمنی بدن در اثر بیماری آنفولانزا کم شده و در معرض بیماریهای مختلف قرار میگیرد. به همین دلیل بسیار مهم است که بیماران مبتلا به سرعت از افراد سالم جدا شوند.
علائم زیر در کودک نشان دهنده احتمالی آنفولانزا است:
_-تب ناگهانی 38 درجه سلسیوس یا بالاتر
_خستگی، بیحالی، سرفههای خشک و گرفتگی بینی
_بی میلی، کماشتهایی، گلو درد و تورم گلو
_درد شکم، اسهال، استفراغ
ویروس آنفولانزا به سرعت در هوا پخش میشود. اگر کودک در نزدیکی فرد ناقل قرار گیرد سرفه یا عطسه او باعث انتقال ویروسها به مجاری تنفسی کودک میشود. فرد مبتلا به آنفولانزا از یک روز پیش از بروز بیماری و پنج روز بعد میتواند بیماری را انتقال دهد. بنابراین ممکن است فردی حتی بدون اطلاع از بیماری ناقل آن باشد.
ویروس آنفولانزا به سرعت تکثیر میشود، این بیماری میتواند در محیطهای شلوغ مثل مهد کودک، مدرسه، مراکز نگهداری کودکان، زمینهای بازی و حتی خانواده به سرعت پخش شود. باید اظهار کرد آن دسته کودکانی که دارای مشکلاتی در خانواده و یا ناراحتی هستند با احتمال بیشتری مبتلا میشوند.
بنابراین توجه به سلامت روان در کنار نکات دیگر نیز اهمیت بالایی برخوردار است. در این زمینه تربیت صحیح فرزند در افزایش سلامت روان او تأثیر بسیار زیادی دارد. آیا کودکتان مدام بیمار میشود؟ تنشهای روانی میتوانند پاسخی برای چرایی این مسئله باشند. معمولا والدین از این تنشها که به صورت بیماریهای روانتنی در کودک بروز میکنند آگاهی ندارند. در این صورت تقویت سیستم ایمنی و کاهش بیماریها تنها با مشاوره کودک امکان میپذیرد.
خانوادهها برای پیشگیری از عوارض جانبی به خصوص تشنج ملزوم به رعایت نکاتی هستند:
_اگر نشانههای زیر را در کودکتان دیدید بهتر است زودتر نزد پزشک بروید
_اگر کودک زیر سه ماه تب 38 درجه دارد، میتواند خطرناک باشد یا نشانه ای از عفونت در کودک باشد.
_اگر کودک بین 3 تا 6 ماه تب بالای 38 دارد.
_اگر کودک بالای 6 ماه تب بالاتر از 39 دارد.
_تب کودک بیشتر از 3 روز
_سرفههای کودک که بیش از یک هفته طول کشیده است.
_داشتن گوش درد
_خس خس کردن گلو یا سخت نفس کشیدن
_مریض شدن دوباره بعد از خوب شدن آنفولانزا
_کم آب شدن بدن
برای جلوگیری از ابتلای کودک خود به آنفولانزا بهترین راه پیشگیری و مراقبت است. به چند طریق میتوان از ابتلا به بیماری پیشگیری کرد:
واکسن آنفولانزا برای کودکان جهت جلوگیری از ابتلا به بیماری بسیار مهم است. مرکز پیشگیری از بیماریها توصیه میکند همه افراد از شش ماهگی هر سال واکسن آنفولانزا تزریق کنند. تزریق واکسن برای کودکانی که بیماری جدی مثل دیابت، سیستم دفاعی ضعیف، کم خونی شدید، یا بیماری قلب و ریه و کلیه دارند، مهمتر است. برای اطلاعات بیشتر در زمینه واکسیناسیون کودکانکلیک کنید.
برای جلوگیری از انتقال بیماری رعایت بهداشت بسیار حائز اهمیت است. بهتر است حتما روزی چند بار دست و صورت کودک خود را بشویید. همچنین مراقب باشید کودکتان از حضور در مکانهایی که افراد مبتلا حضور دارند دوری کند. مکانهای شلوغ که بچهها در آن زیادند مثل مهدها پارکها و خانههای کودک احتمال انتقال بیماری را بیشتر میکند. بنابراین رعایت بهداشت در این مکانها اهمیت بیشتری پیدا میکند.
در صورت ابتلای کودکان به آنفولانزا، میتوانید مطمئن باشید که امسال دیگر مبتلا نخواهد شد. در این دوره بدن فرد ضعیفتر شده و دچار بی حالی میشود. در دوره بیماری، استراحت کافی، مصرف ویتامین C، رعایت بهداشت و تنفس هوای مرطوب برای بهبود کودک مناسب است.
یکی از اشتباهات افراد در موقع ابتلا این است که از یک دستمال چند بار در روز استفاده میکنند. این کار با پخش کردن ویروس و انتقال آن باعث تشدید بیماری میشود. همچنین استفاده از دستمال آلوده میتواند باعث عفونت سینوسی شود.
برای دریافت مشاوره در زمینه آنفولانزا می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.