افزایش انگیزه در بیمار افسرده یکی از اصلیترین چالشها برای درمان است. زمانی که افسرده هستید انگیزهای برای شرکت در کارهای مورد علاقه تان ندارید، احساس ناامیدی و خستگی میکنید، قادر نیستید به خوبی بخوابید یا تمرکز کنید؛ در نتیجه روابط شما در خانه و کار خدشه دار میشود. این اختلال بر جنبههای مختلف زندگی فرد تاثیرات منفی گذاشته و کارکردهای فرد را با مشکل مواجه میکند. افراد دچار افسردگی معمولا رنج زیادی را تحمل کرده و خیلی اوقات آن را غیر قابل حل میدانند. یکی از اصلیترین مشکلات افراد دچار افسردگی کمبود انرژی و نداشتن انگیزه برای فعالیتهای موثر زندگی است. در این مقاله راههایی برای افزایش انگیزه افراد دچار افسردگی که در جلسات مشاوره افسردگی بسیار حائز اهمیت هستند، ارائه میشود. برای شناخت بهتر بیماری افسردگی کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه افزایش انگیزه در بیمار افسرده می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
یکی از نشانههای بارز افسردگی کاهش انگیزۀ پایداراست. نداشتن تمایل به انجام تکالیف و فعالیتهای روزانه، فرد را به طور عمیق تری در افسردگی غرق میکند. برای رهایی از افسردگی باید عوامل ایجاد کننده آن بررسی و رفع شوند. ارزیابی سبک زندگی و سلامت فرد نیز باید صورت گیرد. به این ترتیب به فرد افسرده کمک شود زندگی با انگیزه تری داشته باشد. برای شناسایی علل بی انگیزگی کلیک کنید. برای افزایش انگیزه در افسردگی میتوانید راههای زیر را به کار برید.
بر اساس مطالعات فعالیت فیزیکی میتواند باعث سازگاری بهتر و افزایش انگیزه در افراد دچار افسردگی شود. فعالیت بدنی یک راه طبیعی برای افزایش هورمونهای شادی است که میتواند اثرات افسردگی را کاهش دهد.
در دورههای افسردگی ورزش برایتان دشوار میشود، تاحدی که این عموما انرژی و انگیزه کافی برای انجام تمرینات ورزشی را ندارید. برای حل این مشکل بهتر است به جای تمرکز بر تمریتان دشوار و سنگین، تمریناتتان را به بخشهای کوچک در طول روز تقسیم کنید. نمونههای آن شامل موارد زیر است:
_پیاده روی 10 دقیقه ای در اطراف خانه
_انجام تمرینات کششی در طول تبلیغات تلویزیون
_گوش دادن به موسیقی و رقصیدن برای 10 دقیقه در هر بار
_تعیین زمانهایی برای تمرینات کوتاه؛ برای مثال پنج نوع تمرین را در بازههای زمانی 2 دقیقه ای انجام دهید.
بدین شکل اهداف تمرینی که تعیین کرده اید زودتر به واقعیت رسیده و برای ادامه انگیزه بیشتری خواهید داشت. پس از شروع تمرینات بعد از مدتی متوجه میشوید که تمایل به گسترش آنها به فعالیتهای لذت بخش دارید. برای اطلاع از روشهای درمان افسردگی کلیک کنید.
گرفتن حمایت از دیگران یکی از راههای افزایش انگیزه در بیمار افسرده است و میتواند به شما کمک کند تا احساس بهتر و انگیزۀ بیشتری در زندگی داشته باشید. دانستن این موضوع که عده ای به شما و سلامتیتان اهمیت میدهند، بر انگیزههای شما تاثیر عمیقی خواهد گذاشت. رفتن به مهمانیهای بزرگ یا دیگر جمعهای اجتماعی میتواند برای شما طاقت فرسا باشد؛ اما دیدن دوستان در جمعهای کوچکتر مثل رفتن به کافه، سینما، موزه و .. میتواند به کاهش اضطراب و افزایش ارتباطات شما کمک کند.
نیازی نیست دوستان خیلی زیادی داشته باشید تا احساس بهتری پیدا کنید. در عوض بر محکم کردن دوستیهای موجود با افراد مورد علاقه و دوستان نزدیک تمرکز کنید. گذراندن زمان با دوستان و خانواده میتواند به شما کمک کند تا احساس بهتری درباره جهان پیرامون خود پیدا کنید.
در واقع برخی عادات و رفتارها باعث افزایش نشانههای افسردگی میشوند. شناسایی این عوامل و تلاش برای دوری از آنها میتواند در بهبود افسردگی و افزایش انگیزه بیمار کمک کند. برای کمک به بیمار افسرده موارد زیر را در نظر بگیرید. همچنین پیشنهاد میکنیم مقاله کمک به افراد افسرده را مطالعه کنید.
برای افزایش انگیزه در بیمار افسرده او را از مصرف هر گونه مواد مخدر دور کنید. اگرچه مصرف مواد مخدر، الکل و دارو میتواند به طور موقت حس آرامش یا شادی به او بدهد، اما وابستگی به این مواد در طولانی مدت نشانههای افسردگی را تشدید میکند. مواد و الکل همچنین میتواند با داروهای ضد افسردگی تداخل داشته باشند. بنابراین روند درمان را با مشکل بیشتر روبرو میکند. این موارد نشانههای افسردگی را شدت میدهد. برای آگاهی کامل از علائم افسردگی کلیک کنید.
نداشتن خواب کافی بر سطح انرژی فرد تاثیر میگذارد. میزان خواب مناسب در افراد و سنین مختلف متفاوت است. با این حال حدود 7 تا 8 ساعت خواب در شبانه روز برای سطح انرژی مناسب کافی است. برای داشتن خواب کافی موارد زیر را رعایت کنید:
-خودداری از خوابهای بیش از نیم ساعت در وسط روز
-هر شب در ساعتهای مشابه بخوابید و در ساعات یکسان از خواب بیدار شوید
-پیش از خواب برای آرامش میتوانید دوش بگیرید یا کتابی بخوانید
-تنظیم نور در شب و روز برای منظم شدن خواب. افزایش نور در خانه و استفاده از نور طبیعی در روز میتواند هشیاری را بیشتر کند. همچنین کاهش نور در طول شب میتواند خواب را بیشتر ترغیب کند.
استرس، بیمار افسرده را بیشتر تحت تاثیر قرار میدهد. شما در زمانهای افسردگی تمایل بیشتری بر کنترل مشکلات دارید. نرسیدن به این کنترل، استرس شما را بیشتر کرده در نتیجه افسردگی بیشتر میشود. بنابراین تلاش برای دوری از استرس میتواند به شما کمک میکند کمتر افسردگی را تجربه کنید. برخی راهها برای کاهش استرس شامل موارد زیر است:
-تمرین تکنیکهای آرام سازی مثل گوش دادن موسیقی آرام، تمرین تنفسی و تمرینهایی مثل یوگا و مدیتیشن
-در مواقع استرس و اضطراب شدید تا 10 بشمارید
-شناسایی افکار منفی؛ میتوانید با نوشتن به افکار خود پی ببرید.
-جایگزین کردن افکار مثبت، مقاله مثبت اندیشی را مطالعه کنید.
-شرکت در فعالیتهای اجتماعی و کارهای خیرخواهانه
-صحبت کردن با دوستان و افراد نزدیک در مورد احساسات و نگرانیها
مراقبت از خود و سلامت تا حد ممکن میتواند در افزایش انگیزه و کاهش علائم افسردگی موثر باشد. اما فراموش نکنید که افسردگی بیماری است که تعادل انتقال دهندههای عصبی مغز را از بین میبرد و به درمان حرفهای نیاز دارد. بنابراین برای درمان افسردگی باید از مشاوره افسردگی کمک بگیرید.
برای دریافت مشاوره در زمینه افزایش انگیزه در بیمار افسرده می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع : افزایش انگیزه در بیمار افسرده | بررسی مشوقها و موانع