سوراخ کردن گوش کودک یکی از دغدغهها و نگرانیهایی است که در خانوادههای صاحب فرزند دختر ایجاد میشود. پیداکردن بهترین سن برای انجام این کار و پیشگیری از ایجاد عفونت و هرگونه آسیب در کودک ازجمله این دغدغهها بهشمار میآید. از طرفی برخی افراد استفاده از گوشواره را زینت دختر دانسته و خود را ملزم میدانند حتما در ماههای اول این کار را انجام دهند اما غالبا تمایل دارند که نظر متخصصان را در این مورد بدانند. ما نیز در این مقاله سعی کردهایم که به طور مفصل درباره این موضوع صحبت کنیم.
برای دریافت مشاوره در زمینه سوراخ کردن گوش کودک می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
دانستن زمان مناسب برای سوراخ کردن گوش کودک، همیشه یکی از سوالات والدین بوده است که درمورد آن دو دسته نظر متفاوت وجود دارد.
پزشکان شدیدا با سوراخ کردن گوش نوزاد پیش از 6 ماهگی مخالف هستند چراکه معتقدند سیستم ایمنی بدن نوزاد هنوز کامل نشده و درصورت ایجاد عفونت نمیتواند مقاومت لازم را انجام دهد. بهترین زمان برای انجام این کار بعد از 6 یا 7 سالگی در صورتی که خود او از شما این کار را بخواهد.
برای آگاهی بیشتر در زمینه مراقبت از نوزاد یک ماهه کلیک کنید.
روانشناسان نیز با سوراخ کردن گوش در ماههای اول مخالفند و اعتقاد دارند باید زمانی این کار انجام شود که کودک این را از شما بخواهد و پیش از آن باید او را از دردی که قرار است با آن مواجه شود آگاه کنید. در غیر اینصورت اگر بخواهید در ماههای پایین این کار را انجام دهید، شاید کودک دردی بروز ندهد، اما این به معنای درد نکشیدن نیست، شاید او آنقدر کوچک است که توانایی ابراز درد را ندارد.
علاوه بر آن باید زمانی این کار انجام شود که کودک با آگاهی و از روی اشتیاق این کار را از شما بخواهد و به آن دست نزند تا مشکلی پیش نیاید و دلیل مهمتر برای اینکه در ماههای اول این کار را انجام ندهید این است که امکان دارد به روحیه کودک آسیب وارد شده و در ناخودآگاهش آن دردی که بهوسیله والدین و پزشک به او منتقل میشود در ذهنش بماند، چراکه هنوز آنقدر درک ندارد که بداند دلیل این کار چیست درصورتی که اگر کمی بزرگتر باشد و خودش بخواهد، با وجود احساس درد، آن را با کمال میل قبول میکند.
در گذشته روش متداول برای سوراخ کردن گوش استفاده از نخ و سوزن بود اما امروز به لطف پیشرفت تکنولوژی میتوانید از روشهای بهداشتی استفاده کنید. اگر شما دارای کودکی هستید که تصمیم دارید برای سوراخ کردن گوش او اقدام کنید، به شما پیشنهاد میکنیم که حتما به پزشک مراجعه نمایید و از انجام آن در منزل و استفاده از نخ و سوزن جدا خودداری نمایید چراکه استفاده از این روشهای خانگی احتمال ابتلا به عفونت را در فرزند بالا میبرد. برای انجام این کار در بیمارستانها و مطبها از لوازم بهداشتی و استریل شده استفاده میشود و پیش از انجام کار گوش کودک با الکل یا محلول ضدعفونی کننده گوش تمیز میگردد تا خدای ناکرده برای کودک مشکل و عفونتی پیش نیاید.
برای آگاهی بیشتر در زمینه رشد بینایی و شنوایی نوزاد کلیک کنید.
اگر شما هم برای سوراخ کردن گوش فرزندتان به مراکز درمانی مراجعه کنید احتمالا با فروش گوشوارههای مختلف نگیندار و بدلی مواجه خواهید شد. اما پیشنهاد متخصصان بهداشت و پزشکی به شما این است که حتما به جای آنها از گوشوارههای ساده میخی از جنس طلا استفاده نمایید، چرا که طلا ایجاد حساسیت نمیکند و مدل ساده این گوشوارها نیز باعث کاهش احتمال آسیب میگردد. استفاده از گوشوارهای بزرگتر یا آویزدار برای روزهای اول خطرناک است و به هیچ وجه توصیه نمیشود.
در این بخش به چند نکته درباره عوارض سوراخ کردن گوش کودک و راههای پیشگیری و درمان آنها اشاره میکنیم.
*برای گوش فرزندتان به هیچ عنوان از گوشوارههایی که پشت آنها تیز است استفاده نکنید چراکه احتمال دارد قسمت پشت لاله گوش را زخمی کند. استفاده از گوشوارههای میخی ساده بهترین و بیخطرترین گزینه است.
*حتما پس از سوراخ کردن گوش کودک به مدت 4 تا 6 هفته از گوشواره استفاده کنید چراکه درغیر این صورت امکان دارد سوراخ بسته شود.
*گوشواره را در هفتههای اول در گوش کودکتان بچرخانید تا سوزن گوشواره روی زخم نچسبد.
*پس از سوراخ کردن، گوش کودکتان را به مدت سه هفته هر روز با محلول مخصوص ضدعفونی کنید.
*به مدت سه هفته روزی دوبار سوزن گوشواره را با آب جوش به مدت 10 دقیقه یا با الکل ضدعفونی کنید. استفاده ازآب پیاز و نمک و... بیفایده و غیر بهداشتی است.
*در صورت بروز قرمزی، التهاب، تورم یا درد یک روز پس از سوراخ کردن گوش کودکتان، فورا به پزشک عمومی مراجعه کنید چراکه احتمال عفونت وجود دارد.
*جنس گوشواره در بسیاری از موارد باعث ایجاد حساسیت میشود، اکثر کودکان به نیکل حساس هستند پس حتما از جنس طلا استفاده کنید.
*زمانی که گوشواره را به گوش کودکتان آویزان میکنید مطمئن شوید که قفل آن کاملا بسته است، در غیر اینصورت ممکن است کودک آن را از گوش خارج کرده و در دهان فرو کند که خطرناک است و احتمال خفگی وجود دارد.
برای دریافت مشاوره در زمینه سوراخ کردن گوش کودک می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.