علائم سیری نوزاد برای مادران و والدین امر بسیار مهمی میباشد چراکه نوزادان به خاطر عدم توانایی در تکلم و صحبت کردن قادر نیستند نیازها و خواستههایشان را به زبان بیاورند. به همین دلیل والدین و به ویژه مادر، معمولا سعی دارند از طریق نشانههای رفتار او، نیازهایش را حدس بزنند. یکی از این موارد علائم سیری نوزاد یا گرسنگی او میباشد. در ادامه این مقاله به بررسی کامل این موضوع خواهیم پرداخت.
برای دریافت مشاوره در زمینه علائم سیری نوزاد می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
با دقت کردن به بعضی علائم و نشانهها میتوانید متوجه سیرشدن نوزاد بشوید. علائم سیری نوزاد شامل موارد زیر میباشد.
نوزادان معمولا از راه گریه کردن گرسنگی خود را نشان میدهند. علت این است که گریه تنها راه ارتباطی نوزاد میباشد. هنگامی که گرسنه هستند گریه میکنند، اما زمانی که به آنها غذا بدهید و دیگر نیاز به غذا نداشته باشند و سیر شوند گریه آنها قطع میشود.
وقتی که یک نوزاد گرسنه است، تنها چیز با اهمیت برای او در دنیا، غذا خوردن است. وقتی کودک گرسنه باشد، شما به هیچ وجه نمیتوانید او را سرگرم یا حواسش را پرت کنید. بنابراین اگر نوزادتان بازیگوشی میکند و حواسش به غذا خوردنش نیست، بهتراست بدانید که او سیر شده و میلی به غذا خوردن ندارد.
این یک نشانه خیلی ساده است که اگر نوزاد سیر شود، مکیدن شیشه شیر یا سینه مادر را متوقف خواهد کرد. حواستان باشد که اگر نوزاد کاملا سیرشود دیگر شیر نمیخورد و اگر به او اجبار کنید، آن را تف میکند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه شیر دادن به نوزاد کلیک کنید.
یکی از بزرگترین علائم سیری نوزاد خوابیدن نوزاد درهنگام شیر خوردن است. بیشتر مادرانی که نوزادشان از سینه شیر میخوردند، معمولا برایشان سوال پیش میآید که آیا نوزادی که مدام در حال شیر خوردن به خواب میرود، گرسنه نیست؟ این موضوع در روزهای اول تولد نوزاد خیلی رایج است و معمولا مادران را تشویق میکند که نوزاد را برای شیر خوردن بیدار کنند اما زمانی که نوزاد رشد میکند، جای نگرانی نیست.
یکی از شایع ترین علائم سیری نوزاد، بستن لب است. اگر نوزاد بفهمد که شما او را مجبور به شیر خوردن میکنید، لبهایش را محکم به هم نزدیک میکند و دهانش را میبندد.
یکی دیگر از علائم سیری نوزاد، پس زدن سینه مادر است. زمانی که سیر باشند دیگر تمایلی ندارند سینه مادر را بگیرند. این مورد درباره شیشه شیر نیز صدق میکند.
برای آگاهی بیشتر درباره تاثیرات شیر مادر کلیک کنید.
زمانی که مادر در طول شیردهی متوجه تغییر در نوع مکیدن نوزاد بشود، نشانهای از سیر شدن نوزاد است. مثلا نوزاد از جایی به بعد، با فشار کمتری سینه مادر را میمکد.
اغلب مادران فکر میکنند که نوزادان فقط صبحها به بدن خود کش و قوس میدهند. بهتر است بدانید این کشش راهی برای گرم کردن بدن است. علاوه براین، نوزادان به هنگام رضایت از چیزی بدن خود را کش میدهند. کش و قوس بدن نوزاد میتواند از نشانههای رضایت نوزاد و سیر شدن او باشد.
به صورت کلی اگر متوجه علائم سیری نوزاد شدید، بدانید که نوزاد شما از شیرخوردن سیر شده است.
- هنگامی که صدای مکیدن دیگر شنیده نمیشود.
- بین مکیدنهای نوزاد، مکثهای زیادی وجود دارد.
- نوزاد بعد از سیر شدن شیر را قورت نمیدهد.
- نشانههای گرسنگی نوزاد قطع شده و پس از 20 دقیقه نوزاد کاملا آرام است.
- بدن نوزاد شل شده و سینه مادر را رها میکند و در بسیاری از موارد در همان حالت خوابش میبرد.
با دقت به علائم سیری نوزاد متوجه سیری نوزاد خود شده و از اجبار او به شیر خوردن اجتناب خواهید کرد. همان طور که گفتیم اجبار به او باعث بالا آوردن شیر اضافی و پس زدن سینه میشود و همچنین ممکن است باعث دل درد در نوزاد شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه بالا آوردن شیر نوزاد کلیک کنید.
این که نوزاد بیش از اندازه شیر بخورد، مورد نادری است اما ممکن است اتفاق بیافتد. این مورد معمولا در نوزادانی که با شیشه شیر، تغذیه میکنند بیشتر اتفاق میافتد و حتی ممکن است باعث دل درد او و یا بالا آوردن شیر در زمان آروغ شود.
اغلب نوزادان به اندازه حجم معدهشان شیر میخورند. به همین دلیل شما نباید زیاد روی این موضوع تمرکز کنید و اندازه بگیرید که او در هر وعده، چند سی سی شیر میخورد. به ویژه وقتی که نوزادتان وزن گیری خوبی دارد. فقط به این نکته توجه کنید که اگر قبل از اتمام کامل شیشه شیر آن را رها کرد، او را به خوردن مابقی شیر اجبار نکنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه علائم سیری نوزاد می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.