کودکان بد سرپرست کودکانی هستند که والدینشان رفتار مناسبی با آنها ندارند و باعث به وجود آمدن انواع مشکلات و کمبودها در زندگی فرد میشوند و آسیبهای زیادی به این کودکان وارد میکنند که نه تنها خودشان، بلکه جامعه را نیز به خطر میاندازد. جامعه و اطرافیان مسئولیتهایی در قبال این افراد دارند که اگر آن را نادیده بگیرند نتایج جبران ناپذیری را به دنبال دارد. در ادامه مقاله به بررسی آسیبها و وظایف جامعه در قبال این کودکان خواهیم پرداخت.
برای دریافت مشاوره در زمینه کودکان بد سرپرست می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع: کودکان بد سرپرست | آسیبها و وظایف جامعه در قبال این کودکان
کودکان بد سرپرست سرپرست به کودکانی گفته میشود که به هردلیلی والدینشان نمیتواند از کودک مراقبت کنند و با یکی از رفتارهایشان به او آسیب میزنند و شرایطی را فراهم میکنند که زندگی فرزندشان را به خطر میاندازد. این کودکان هیچ حس حمایت و همدلی را از والدین خودشان دریافت نمیکنند. دلایلی که باعث میشود والدین نتوانند از فرزندشان نگهداری صحیح انجام دهند شامل فقر، بزهکاری، طلاق، مشکلات روانی والدین و دلایل بسیاری از این دست میباشد.
کودکان بد سرپرست هیچ وقت فرصتی برای نشان دادن استعداد و تواناییهای خودشان ندارند و عموما نادیده گرفته میشوند و یا والدین، آنها را سرکوب میکنند. در نتیجه اعتماد به نفس این کودکان تخریب میشود و آن را از دست میدهند که این امر خود زمینه بسیاری از آسیبهای دیگر را فراهم میکند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمنیه افزایش اعتماد به نفس کودکان کلیک کنید.
به دلیل واکنشهایی که این کودکان از خانواده خود میبینند و هیچوقت دلبستگی ایمنی برای آنها به وجود نیامده است دچار اضطراب میشوند. این اضطراب در همه حالتها همراهشان است حتی در زمانی که هیچ دلیلی برای اضطراب داشتن وجود ندارد.
خشم یکی از آسیبهایی است که هیچوقت نمیشود آن را نادیده گرفت به این دلیل که بهداشت روانی فرد را تحت تاثیر قرار میدهد و باعث میشود واکنشهای جبران ناپذیری را نشان دهد که به ضرر خود و اطرافیانش باشد. این کودکان عموما خشم را از والدین خود میآموزند و تا بزرگسالی به همراه دارند.
تنهایی یکی دیگر از آسیبهایی است که این کودکان تجربه میکنند. عموما این افراد با دیگران هیچ ارتباطی برقرار نمیکنند و همیشه سعی میکنند که از اجتماع دور شوند.
در نتیجه تنهایی و سرکوب کردن احساسات و دریافت نکردن عاطفه، این اشخاص بیشتر از کودکان عادی دچار افسردگی میشوند. افسردگی در این کودکان میتواند تا بزرگسالی ادامه پیدا کند و زندگیشان را تحت تاثیر قرار دهد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه افسردگی در کودکان کلیک کنید.
این افراد به راحتی نمیتوانند احساسات خودشان را بروز دهند به این دلیل که هیچ وقت اینکار را نیاموختهاند و ممکن است هربار احساسات خود را نشان دادهاند پاسخ خوبی از والدینشان دریافت نکرده باشند.
هیچ وقت به هیچ مسئلهای احساسات خوبی ندارند و فکر میکنند همه چیز برعلیه آنهاست. قبول نمیکنند که ممکن است اتفاقات خوبی برای آنها بیوفتد و میتوانند موفق باشند.
این افراد به راحتی چیزی را قبول نمیکنند و دوست دارند که از قوانین وضع شده دوری کنند. به اصطلاح علاقه دارند که همیشه نافرمانی کنند و از مسئولیتی که دارند فرار کنند. با این رفتار میخواهند تا حدودی اتفاقاتی که برایشان رخ داده را تخلیه کنند.
به هر شخصی که در زندگیشان ورود پیدا کند و بتوانند به آنها نزدیک شوند به زودی وابسته میشوند و این وابستگی بسیار شدید و زیاد است. به طوری که در صورت دور شدن یا جدا شدن میتوانند به خودشان یا شخص مقابل آسیب بزنند.
برای آشنایی کامل در زمینه مشاوره خانواده کلیک کنید.
این کودکان مشکلات و آسیبشان از مرز خانواده عبور میکند و اگر از این وضعیت دور نشوند و یا والدینشان اصلاح نشوند میتوانند در سطح جامعه تاثیراتشان را بگذارند. این کودکان عموما در جامعه به هنجار شکنی میپردازند که ناشی از محیطی است که دوران کودکیشان را در آن گذراندهاند. اشخاص بزهکار و کسانی که خلاف انجام میدهند عموما در کودکی بد سرپرست بودهاند که زمینه این نوع شخصیت را فراهم کرده و در نهایت آرامش و امنیت را از جامعه سلب میکنند. این افراد به راحتی میتوانند انواع هنجارشکنیها را به افراد مستعد آموزش دهند و باعث گسترش بزهکاری شوند. نسل بعدی این افراد هم دارای سرپرستی هستند که صلاحیت ندارند پس آنها هم کودکانی بد سرپرست به وجود میآورند که اگر در مقابل آنها جلوگیری نشود جامعه را تهدید میکنند.
همه کودکان مخصوصا در مدارس و محیطهای اجتماعی باید زیر نظر گرفته شوند. کودکانی که چنین شرایطی را دارند باید از تمام حالتهای آنها در بسیاری از زمانها باخبر بشوند تا از بروز آسیبهای دیگر خیلی زود جلوگیری کنند.
بهتر است آموزشهای لازم به کودکان داده شود تا در صورت آزار و اذیت از سمت خانواده یا بروز مشکل با اورژانس اجتماعی تماس بگیرند. بهتر است از اطرافیان هم خواسته شود تا در صورت بروز همچین اتفاقاتی و مشاهده کودکان بد سرپرست به این اشخاص خبر دهند.
در صورتی که وضعیت خیلی خطرناک نشده است بهتر است یک متخصص آنها را قانع کند که در جلسات مشاوره حضور پیدا کنند تا این آسیب را کاهش دهند.
برای آگاهی بیشتر در زمینه مشاوره کودک کلیک کنید.
اگر نداشتن صلاحیت والدین اثبات شد و هیچ راهی وجود نداشت بهتر است که کودک از خانواده جدا شود و به بهزیستی تحویل داده شود. در اینجا نبودن والدین کمتر از بودنشان به کودک آسیب میرساند.
بعد از این که کودک از خانواده جدا شد باید تحت نظر یک متخصص قرار بگیرد تا آسیبهای وارد شده و آسیبهای ناشی از نبودن والدین کاهش پیدا کند.
برای دریافت مشاوره در زمینه کودکان بد سرپرست می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع: کودکان بد سرپرست | آسیبها و وظایف جامعه در قبال این کودکان