روز جهانی معلولان با هدف بالابردن سطح افکار عمومی و تفکراتشان در رابطه با انواع معلولیتها نامگذاری شد. در یک جامعه ممکن است که همه افراد شبیه به هم نباشند و هرکسی شرایط متفاوتی را تجربه کند. در این میان یک سری از اشخاص وجود دارند که در ابعاد مختلف ممکن است دچار مشکل و معلولیت شوند اما به این معنی نیست که توانایی انجام هیچ کاری را نداشته باشند. در میان روزهای سال یکی از آنها به عنوان روز معلولان نامگذاری شده که علتهای خاص خودش را دارد و برای جوامع معلولین یک سری هدف در نظر گرفته میشود.
برای دریافت مشاوره در زمینه معلولان می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع: روز جهانی معلولان
در سال 1992 میلادی «1371شمسی»، سازمان ملل متحد روز 3 دسامبر«12 آذر» را به عنوان روز جهانی معلولان اعلام کرد که عموما در این روز به مسائل و مشکلات این افراد پرداخته میشود.
عموما طی سالیان گذشته افراد معلول در جامعه جایی نداشتند و بیشتر افراد آنها را جزئی از خودشان نمیدانستند. به آنها اجازه حضور کارآمد و فعالیت در جامعه را نمیدادند و بیشتر با ترحم با آنها برخورد میکردند. این روز با این علت نامگذاری شد که این تفکرات و برخوردها از بین برود و تا حدودی بتوانند مثل افراد عادی به زندگی خودشان بپردازند.
هدف از تعیین روز جهانی معلولان بالابردن سطح افکار عمومی و تفکراتشان در رابطه با انواع معلولیتها و پذیرفتن آنها در سطح جامعه است. این روز به دنبال افزایش آگاهی درباره انواع معلولیتها و حضورشان در همه بخشهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است.
بیش از نیم میلیارد نفر به علت وجود نقصهایی در فرآیندهای جسمی و روحی و حسی به معلولیت دچار هستند. این اشخاص به دلیل ویژگیهای خاص رفتاری، جسمی و روحی با محدودیتهایی مواجه میشوند که مانع رسیدن آنها به خیلی از خواستههایشان میشود.
با تعیین این روز در سالهای گذشته تلاشهای زیادی برای شناساندن این اشخاص به جامعه و حضور پررنگشان در آن صورت گرفت به طوری که راحتتر میتوانند به خواستههایشان نزدیک شوند. همچنین هدف دیگر ارائه راههای پیشگیری از اینگونه معلولیتهاست.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه چگونگی رفتار با یک فرد معلول کلیک کنید.
معلول به شخصی گفته میشود که نقص در قسمت جسمی یا روحی او میتواند تمام زندگی و سلامتش را برای همیشه تحت تاثیر قراردهد و از حضورش در همه جنبههای اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و حرفه ای جلوگیری کند. افرادی مثل ناشنوایان، نابینایان، ناتوانها در انجام عملهای حرکتی، ذهنی و جسمی را جزء دسته معلولان میدانند. اما این به این معنی نیست که اصلا نتوانند هیچکاری انجام دهند و از استعدادهای مختلفی محروم باشند. این اشخاص به خوبی میتوانند در زمینههایی رشد کنند و پرورش یابند.
طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی تا سال 1999«1378» ده درصد جامعههای توسعه یافته و دوازده درصد از جامعههای درحال توسعه را افراد معلول تشکیل میدهند.
چیزی که در ارتباط با معلولین باید رعایت شود، احترام به جای ترحم است. وقتی که به فردی احترام گذاشته میشود او را یک فرد بزرگ میدانند اما اگر به کسی ترحم کنند او را تبدیل به شخصی ضعیف و ناتوان میکنند و این میتواند تمام اعتماد به نفس فرد معلول را بگیرد ، به روان او توجه نمیشود و او را به دوری از اجتماع تشویق میکند. پس اولین موضوع مورد توجه باید دوری از ترحم باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره راه های افزایش عزت نفس کلیک کنید.
افراد معلول باید این موقعیت را داشته باشند که زمینه شکوفایی استعدادشان برای آنها فراهم باشد و نه تنها برای منافع شخصیشان، بلکه بتوانند در سطح اجتماع نیز از آن استفاده کنند و برای رشد جامعه در جنبههای مختلف تلاش کنند. برای تحقق این امر باید به حضور آنها در بخشهای فرهنگی بها داده شود و وسایلی که مورد نیاز آنهاست تهیه و در اختیارشان قرار بگیرد.
شغل مسئله مهمی است که در پی آن استقلال اقتصادی به وجود میآید. استقلال مالی علاوه بر این که به شخص کمک میکند تا از پس مخارج خودش بربیاید و به دیگران وابسته نباشد، به او هویت میبخشد و باعث حضور پررنگش در اجتماع میشود که اعتماد به نفس او را به خوبی بالا میبرد.
در استخدام معلولان تبعیض زیادی قائل شده در صورتی که دولت موظف است حدود سه درصد از اشتغال جامعه را به این اشخاص اختصاص بدهد. این مسئله باعث شده بسیاری از آنها با وجود استعداد بسیار در منزل بمانند و هیچ شغلی نداشته باشند.
این افراد حق دارند که در انتخابها به ویژه در دررابطه با محلهایی که اعضای آن معلولان هستند یا این که به گونهای با آنها ارتباط دارند و به آن ها خدمت میکنند شرکت کنند و نظرشان مورد توجه قرار بگیرد. تلاش برای ایجاد اجتماعات مخصوص به معلولان از مهمترین مسائل این افراد است.
تفریح و سرگرمی برای رسیدن به بهداشت روانی لازم و ضروری است و هر شخصی با هر شرایطی به آن نیاز دارد تا به فعالیت زندگی خود با انرژی ادامه دهد.
برای آگاهی بیشتر در زمینه سلامت اجتماعی و اهمیت آن کلیک کنید.
کاملا مشخص است که افراد معلول توانایی بهره بردن از محلهای تفریحی در سطح جامعه را ندارند به این دلیل که با توجه به شرایط فیزیکی و جسمی آنها متناسب نیست، پس در نتیجه باید به فکر مکانهایی باشند که معلولین هم بتوانند به این نیاز روحیشان پاسخ دهند.
کمک رسانی به یکدیگر کار ضروری است که هر انسانی هرطور که میتواند باید آنرا انجام دهد اما این کار نباید به گونهای باشد که احساس حقارت در فرد مقابل ایجاد کند و او را دچار ناراحتی کند. کسانی که میخواهند با کمک کردن فقط خودشان را به دیگران نشان دهند و احساس بزرگ دیده شدن و فخرفروشیشان را ارضا کنند به هیچ عنوان نمیتوانند نام کمک کننده را بر خودشان بگذارند. وقتی میگوییم به افراد معلول یاری برسانیم منظورمان این نیست که همه کارهایشان را انجام دهیم. باید درکارهایی به آنها کمک کنیم که به هیچ وجه نمیتوانند انجامش دهند و یا اینکه زمینه حل کردن مشکلات را برای آنها فراهم کنیم.
برای دریافت مشاوره در زمینه معلولان می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع: روز جهانی معلولان