از آن جا که شدت و تعداد علائم افسردگی مزمن نسبت به افسردگی اساسی کمتر است، امکان عدم تشخیص آن توسط بیمار یا اطرافیان بیشتر میباشد. اگر به مدت بیش از 2 هفته نشانههای افسردگی مانند فقدان لذت، غم و ناامیدی، تغییرات در خواب و وزن و ... را تجربه کردید ممکن است به افسردگی مزمن مبتلا شده باشید. حتی ممکن است فکر کنید از زمانی که خودتان را شناختید همیشه غمگین بودهاید با این حال چون تغییر بارزی در روند زندگیتان حس نمیکنید توجهی به آن نمیکنید. این بیماری به مرور بازدهی و عملکردتان را کاهش میدهد. با خواندن این مقاله با افسردگی مزمن بیشتر آشنا میشوید، اما برای تشخیص نهایی نیاز به مصاحبه و مشورت با یک متخصص و مشاوره افسردگی را خواهید داشت.
برای دریافت مشاوره در زمینه افسردگی مزمن می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع: افسردگی مزمن | نشانه ها، علل و درمان افسردگی مزمن
دیس تایمی یا افسردگی مزمن، حالتی از افسردگی و اختلالات خلقی است که حداقل به مدت دو سال طول میکشد، اما نسبت به افسردگی اساسی شدت و نشانههای کمتری دارد. افرادی که به افسردگی مزمن مبتلا هستند، ممکن است دورههایی از افسردگی اساسی را نیز تجربه کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه افسردگی و اختلالات خلقی کلیک کنید.
در افسردگی مزمن فرد اکثر روزهای سال با نشانه های افسردگی زندگی میکند. افسردگی مزمن معمولا شناسایی نمیشود چون تغییر ناگهانی و بارزی در زندگی فرد ایجاد نمیکند، پس احتمالا افسردگی توسط بیمار یا اطرافیان او شناسایی نمیشود. ولی پیامدهای ناگوار آن در بلند مدت، زندگی حرفه ای و شخصی فرد را تحت تاثیر قرار میدهد. زمانی که افسردگی تشخیص داده نشود، برای درمان اقدامی صورت نمیگیرد در نتیجه افت تحصیلی، شغلی و اجتماعی پیاپی، فرد را در کام خودش فرو میبرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه نشانه های افسردگی کلیک کنید.
افرادی که علائم افسردگی مزمن را تجربه میکنند، معمولا خسته به نظر میرسند یا شکایت میکنند که همیشه خسته هستند ولی خودشان هم ممکن است دلیل آن را ندانند. خستگی مداوم برای این افراد میتواند یکی از آزاردهندهترین نشانهها باشد، حتی ممکن است خودشان را به خاطر این موضوع سرزنش کنند یا مورد سرزنش دیگران قرار بگیرند و برچسب تنبلی به آن زده شود. این افراد مجبور هستند که خستگی خودشان را پنهان کنند تا از نظر شغلی و اجتماعی آسیب نبیند.
بی حوصلگی و حساسیت آنها ممکن است به عنوان ویژگی شخصیتی آنها در نظر گرفته شود. مجموع این علائم بدون شناسایی بیماری، باعث میشود نه تنها فرد حس بدی نسبت به خودش داشته باشد؛ بلکه دیگران هم به جای حمایت، او را مورد انتقاد قرار دهند. بیمار افسرده از آنجایی که نمیتواند در سطحی باشد که دیگران توقع دارند و از طرفی از بیماری خودش هم خبر ندارد، پس خودگوییهای منفی و به مراتب افت عملکردش نیز بیشتر میشود.
عوامل مختلفی میتواند در بروز افسردگی مزمن نقش داشته باشند. عواملی مانند ژنتیک و سابقه خانوادگی، کارکرد نامناسب مدارهای مغزی و انتقال دهندههای عصبی، افسردگی درمان نشده، وجود استرس زاهایی مانند بیماریهای مزمن، مشکلات در روابط اجتماعی، از دست دادن شغل، مشکلات اقتصادی و ... در بروز و تداوم افسردگی مزمن میتوانند نقش داشته باشند.
نشانههای افسردگی مزمن با افسردگی اساسی مشابه است، ولی از نظر تعداد علائم و شدت، نشانهها خفیفتر میباشد. برای درک بهتر این مسئله مقاله افسردگی اساسی را مطالعه کنید.
هر چه تشخیص و درمان بیماری زودتر انجام شود شدت نشانهها و احتمال عود بیماری کاهش پیدا میکند. روان درمانی در افراد مبتلا به افسردگی مزمن، به بهبود مهارتهای مقابلهای و افزایش مهارتهای سازگاری متناسب با شرایط زندگی کمک میکند. درمانگر باورهای منفی فرد را به چالش میکشاند تا او را در جهت رسیدن به باورهای منطقی هدایت کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه روان درمانی کلیک کنید.
انواع مختلف داروها برای درمان افسردگی مزمن وجود دارد. روان پزشک سعی میکند متناسب با فرد، دارویی که کمترین عوارض جانبی را دارد تجویز کند. البته هر دارویی با عوارضی همراه است پس روان درمانی در کنار دارو درمانی لازم است تا فرد بتواند هر چه زودتر بدون مصرف دارو به زندگی عادی خود برگردد. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید به مقاله درمان افسردگی مراجعه کنید.
اگر نشانههای افسردگی را در خودتان تشخیص میدهید و این علائم بیش از 2 هفته ادامه پیدا کرده، ممکن است به افسردگی مزمن مبتلا شده باشید. درمانگر میتواند ارزیابی دقیقی از تاریخچه پزشکی، شخصی و خانوادگی تان داشته باشد و بر اساس آن شما را راهنمایی کند تا در صورت لزوم هر چه سریعتر برای درمان اقدام کنید و مسلما تشخیص و درمان به موقع، آسیب کمتری به ساختار مغز وارد میشود پس بهبود زودتر حاصل میشود، از طرفی جلوگیری از افت در عملکرد اجتماعی، خود مانعی برای بروز دورههای عود بعدی است و به رهایی از افسردگی کمک میکند.
در کنار درمانها تغییر سبک زندگی نیز اهمیت دارد، برای مثال ممکن است بیدار شدن در دوران افسردگی سخت شود، شما با ایجاد تغییراتی میتوانید از تاثیر این موضوع بکاهید. در مشاوره افسردگی شما با تمامی اقداماتی که لازم است برای رهایی از افسردگی انجام دهید، آشنا می شوید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه بیدار شدن در دوران افسردگی کلیک کنید.
داشتن خلق غمگین، گریه کردن زیاد، بیانگیزگی و عدم علاقه به چیزهایی که قبلا آنها را دوست داشتهاید، خستگی، بی حوصلگی و درماندگی و بروز افکار مربوط به خودکشی از جمله علائم افسردگی شدید در زنان است.
سریعترین روشی که شما را از افسردگی رهایی میبخشد و به سلامت روان میرساند، دریافت کمک تخصصی است. روانشناس با ریشه یابی علل بروز افسردگی و در نظر گرفتن تمام جوانب شما را برای انتخاب بهترین نوع درمان یاری میدهد.
برای دریافت مشاوره در زمینه افسردگی مزمن می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.