روابط فرازناشویی یکی از مخربترین عاملهای تخریب کننده بنیان خانواده است. اگر خیانت اتفاق افتاده باشد بسیار طبیعی است که که فرد خیانت دیده احساس خشم، افسردگی، وسواس فکری با جزییات خیانت داشته باشد و فکر کند که رابطه اش هرگز درست نمیشود. امروزه از خیانت به عنوان مسکنی برای یافتن لحظهای آرامش و دوری از مشکلات خانه و رابطه با همسر استفاده میشود. با این حال رابطه هر زوجی منحصر به فرد بوده و دلایل روابط فرازناشویی بسیار متعدد میباشد. در ادامه به بررسی رابطه زوجین در زمان رو به رو شدن با موضوع رابطه فرا زناشویی میپردازیم. پیش از آن توصیه میکنیم برای درک بهتر این مسئله مقاله انواع خیانت را مطالعه کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه روابط فرازناشویی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
در مرحله اول بهتر است از این شک و احساس خود با اطرافیان صحبت نکنید؛ زیرا اگر راه برگشت و جبرانی باشد با وارد شدن دیگران به این قضیه این راه از بین میرود. در مرحله بعد به جای تجسس کردن و جاسوسی همسرتان با او صحبت کنید و از او سوال بپرسید. سوالاتی مثل هنوز مرا دوست داری؟ میخواهی زندگیات را با من ادامه دهی؟ در نهایت پس از گفتگو و نه صرفا بر پایه شک و دودلی قدمهای بعدی خود را بردارید. برای اطلاع از نشانه های خیانت زنان و نشانه های خیانت مردان کلیک کنید. اما مراقب باشید که کارهای زیر را انجام ندهید:
1- کنجکاوی در مورد ریز جزئیات رابطه همسرتان با فرد سوم
2- خشم و تلاش برای انتقام از نفر سوم
3- سعی در انتقام از همسرتان و مقابله به مثل کردن با او (برای کسب اطلاع از تبعات پاسخ خیانت با خیانت کلیک کنید.)
پیش از هر اقدامی در مورد آینده خود با کسی که به شما خیانت کرده است فکر کنید و تصمیم بگیرید. بعضی از خیانتها چنان وحشتناک هستند که دیگر نمیخواهید و نمیتوانید به رابطهتان ادامه دهید. به رابطه خود و همسرتان فکر کنید، آیا میتوانید زندگی بدون او را تصور کنید؟ شخصیت همسرتان را تجزیه و تحلیل کنید؛ ببینید آیا ممکن است دوباره به شما خیانت کند؟ آیا دلایل خیانت همسر تان قابل درک هستند؟ برای کسب اطلاعات دربارهی دلایل خیانت همسر کلیک کنید.
همسری که فقط یک بار اشتباه کرده است و به اشتباهش پی برده با احتمال کمتری دوباره خیانت میکند. بر عکس نمیتوان به کسی اطمینان کرد که دائم با دروغ و فریب کاری سعی در پنهان کاری و تغییر افکار شما دارد. معمولا به تنهایی نمیتوانید این دو شخصیت را تشخیص دهید بنابراین حتما از مشاوره خانواده استفاده نمایید.
دلایل بسیار زیادی افراد را به سمت روابط فرازناشویی میکشاند. اما آیا واقعا طلاق آخرین راهحل است؟ آیا تمام گناهان بر گردن فرد خیانتکار است؟ مسلما طلاق یکی از گزینههای انتخابی است اما شما میتوانید پیش از اقدامات عجولانه برای بهبود زندگی مشترک و رابطه عاطفی با همسر تلاش کنید؛ به شرطی که همسرتان نیز این تمایل را برای ادامه زندگی مشترک داشتهباشد. از طرفی لازم است به موضوعات و جنبههای بعد از طلاق نیز فکر کنید. پیشنهاد میکنیم مقاله طلاق به خاطر خیانت را مطالعه کنید.
بعد از آن که از روابط فرازناشویی همسرتان مطمئن شدید، زندگیتان را قضاوت کنید. فکر کنید که در سالهای اول زندگی چطور بودهاید. اگر پایههای اولیه زندگیتان را محکم بنا کردهاید و در ابتدا با عشق و صمیمیت زندگی کردهاید، پس امروز جای امیدواری وجود دارد. اگر رابطهتان در ابتدا و قبل از خیانت پر از تنش و دعوا بودهاست پس امروز هم جای امیدواری نیست.
اما به یاد داشته باشید که وقتی زندگیتان را مرور و قضاوت میکنید منصف باشید. فردی که خیانت کردهاست برای توجیه خود و خیانتش، تنها دعواها و مشکلات و لحظات بد زندگی را به یاد میآورد و کسی که خیانت دیده و زخم خورده برای اینکه زندگیش را حفظ کند تنها لحظات خوب و مثبت را به یاد میآورد. گذشته تضمینی برای خوشبختی در آینده نیست ولی میتوانند معیاری برای قضاوت باشند.
فراموش نکنید که در مورد روابط نمیتوان یک نسخه کلی پیچید، پس در صورت وجود یا عدم وجود شرایط زیر نه خیلی امیدوار شوید و نه ناامید؛ بلکه با برداشتن گامهای صحیح آیندهای بهتر بسازید. در اینجا به خصوصیات افرادی که احتمال موفق شدنشان در بهبود رابطه پس از خیانت زیاد است، اشاره کردهایم:
1- افراد پشیمان حالت دفاعی ندارند.
2- دلایل خیانت خود را بدون ترس از سرزنش همسرشان بررسی میکنند.
3- همه جانبه از نفر سوم جدا میشوند.
4- به خاطر خیانت خود پشیمان هستند و ندامت خود را ابراز میکنند.
5- سعی در عذر خواهی و جبران کارشان دارند.
6- با حوصله گوش میدهند و رنج همسر خود را تایید میکنند.
7- به مدت زمان درخواستی همسرشان برای فکر کردن و بهبودی احترام میگذارند.
8- به همسرشان درباره عشق و تعهد خود قوت قلب میدهند.
9- با افرادی که در حفظ راز خیانت و پنهان کاری به آنها کمک کردهاند صمیمی نمیمانند.
10- خاطرات تلخ مربوط به خیانت را دور میریزند.
11- صدمات وارد شده به همسر و فرزندانشان که ناشی از روابط فرازناشویی است را کم رنگ نشان نمیدهند و در صدد جبران آن بر میآیند.
اگر زندگیتان آرامش زیادی ندارد و با دعوا همراه شده، غرور و منفعت طلبی را کنار گذاشته و به دنبال فرار از مشکلات و راه حلهای سطحی نباشید. بهتر است به جای ساعتها دعوا به یک مشاور مراجعه کنید و سعی کنید یک بازنگری به رابطه، همسر و خودتان داشته باشید. بدین صورت میتوانید برای ایجاد صمیمیت و رفاقت با همسرتان راهی پیدا کنید. طلاق به خاطر خیانت نیز یکی از راههای مقابله میباشد، اما پیش از آن بهتر است کمی برای تصمیم گیری تعلل کنید. شاید راهی برای درمان خیانت وجود داشته باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه درمان خیانت کلیک کنید.
روابط فرازناشویی دوام و آرامش روانی ندارند. پس برای داشتن یک رابطه لذت بخش و سالم بهتر است از ورود به چنین روابط پیشگیری کرد. برای پیشگیری از خیانت کلیک کنید.
خیانت آسیبهای فراوانی را برای هر دوی زوجین و حتی فرزندان آنها به همراه دارد. حتی نفر سوم رابطه بودن فرد را از آسیبهای این نوع روابط ایمن نمیکند. در بسیاری موارد به تنهایی نمیتوانید از این آسیبها جلوگیری کنید. برای کاهش آسیبها، برخورد مناسب هنگام مواجهه با روابط فرازناشویی، تصمیم برای طلاق و یا بهبود رابطه بعد از بروز خیانت میتوانید از مشاوره خیانت کمک بگیرید.
برای دریافت مشاوره در زمینه روابط فرازناشویی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع: روابط فرا زناشویی | علل و بهترین واکنش در برابر روابط فرازناشویی