کلرودیازپوکساید جزء دسته داروهای ضد اضطرابی است که عمدتا برای درمان اختلالات اضطرابی، بیخوابی، قطع مصرف الکل و ترک اعتیاد به مواد مخدر تجویز میگردد. تمام داروهای این دسته به علت ساختار آنان، بسیار اعتیاد آور هستند و مصرف خودسرانه و خارج از تجویز پزشک میتواند وابستگی ایجاد کند. همچنین عوارض ناشی از ترک ناگهانی کلرودیازپوکساید نیز بسیار خطرناک است. پس لازم است که مصرف کردن و نکردن آن و همچنین دوز مصرفی کاملا تحت نظر پزشک و روانپزشک باشد. در صورتی که شما از این دارو استفاده میکنید یا میخواهید اطلاعاتی درباره آن داشته باشید تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
برای دریافت مشاوره در زمینه دارو های ضد اضطراب می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
کلرودیازپوکساید با نام تجاری لیبریوم اولین دارو از خانواده بنزودیازپینها میباشد. این دارو دارای اثر طولانی نسبت به دیگر داروهای این خانواده است و از 24 ساعت تا 100 ساعت در بدن طول اثر دارد. کلرودیازپوکساید به شکل قرصهای ۵ و ۱۰ میلیگرمی در داروخانههای کشور عرضه میشود و برای درمان اختلالات اضطرابی، بیخوابی، قطع مصرف الکل و ترک اعتیاد به مواد مخدر تجویز میگردد.
برای آگاهی بیشتر در زمینه اختلالات اضطرابی کلیک کنید.
کلرودیازپوکساید مثل بقیه بنزودیازپینها عمل میکند و تقریبا ساختار شیمیایی مشابهی با سایر داروهای این دسته دارد. این دارو با تاثیر بر روی غشای سلولهای عصبی، باعث افزایش انتقال دهنده گابا میشود. گابا یک انتقال دهنده عصبی است که اگر مقدار آن کاهش پیدا کند، بدن در یک حالت هیجانی قرار میگیرد و موجب اضطراب و بیخوابی میشود. این دارو با افزایش میزان گابا، اضطراب شما را کاهش داده و میتواند به خواب آرامتر شما کمک کند.
دوز مصرفی کلرودیازپوکساید کاملا باید زیر نظر پزشک باشد. ممکن است با کاهش یا افزایش میزان آن به صورت سر خود، عوارض جانبی خطرناکی برای شما داشته باشد. بنابراین در صورت برگشت علائم بیماری و از بین رفتن اثر دارو، برای افزایش دوز و در صورت مشاهده بهبودی یا عوارض جانبی، برای کاهش دوز مصرفی یا تغییر دارو به پزشک خود مراجعه کنید.
برای شناخت بیشتر در زمینه درمان اضطراب کلیک کنید.
برخی از عوارض ناشی از مصرف کلرودیازپوکساید در ادامه گفته شده است که در اکثر موارد میتوان عوارض را با تنظیم دوز و در صورت شدت با تغییر دارو برطرف کرد. برخی از این عوارض شامل موارد زیر میباشد.
اگر مصرف کننده این دارو هستید به هشدارهای زیر توجه کنید.
برای آشنایی بیشتر در زمینه داروهای ضد اضطراب کلیک کنید.
در صورت مصرف بیش از حد این دارو احتمال مسمویت وجود دارد. با مشاهده علائم زیر به متخصص مراجعه نمایید.
کلرودیازپوکساید به دلیل وابستگی و تغییراتی که در متابولیسم بدن ایجاد میکند، نباید خودسرانه و ناگهانی قطع شود. در صورت ترک ناگهانی نشانههای زیر بروز پیدا میکند.
لازم است پس از یک دوره مصرف طولانی مدت، از قطع ناگهانی جلوگیری شود و یک برنامه کاهش تدریجی مصرف زیر نظر پزشک تهیه گردد. در کنار این اقدامات دریافت مشاوره کنترل استرس برای جلوگیری از افزایش استرس ضروری است.
برای اطلاعات بیشتر در زمینه مشاوره کنترل استرس و اضطراب کلیک کنید.
همانطور که بیان شد مصرف این دارو حتما باید زیر نظر پزشک انجام گیرد و بسته به شرایط هر فرد متفاوت میباشد. با این حال مصرف کلردیازپوکساید در اضطراب خفیف ۵ تا ۱۰ میلیگرم سه بار در روز است و در اضطراب شدید از ۲۰ میلیگرم سه بار در روز نیز میتوان استفاده کرد.
در صورتی که هنگام مصرف کلردیازپوکساید دچار مشکلات گوارشی میشوید، سعی کنید دارو را با غذا یا شیر میل کنید. همچنین اگر فرد نمیتواند قرص کامل را بلع کند، آن را خرد کنید.
چون از طریق شیر مادر به جنین منتقل میشود و بر روی کودک اثر میگذارد و خطر ابتلا به ناهنجاریهای مادرزادی را افزایش میدهد.
برای دریافت مشاوره در زمینه دارو های ضد اضطراب می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.