آیا با روش های ترک اعتیاد کوکائین آشنا هستید؟ کوکائین از اعتیاد آور ترین مواد محرک که حتی با یک بار مصرف میتواند در فرد وابستگی شدیدی ایجاد کند. این پودر سفید رنگ آثاری بسیار شبیه به آمفتامینها دارد٬ اعتیاد به کوکائین باعث آسیبهای شدیدی در بدن و ذهن میشود. ترک اعتیاد کوکائین همانند مواد اعتیاد آور افیونی نیست و پس از ترک علائم و مشکلات فیزیکی به آن شکل گریبان گیر افراد نمیشود اما با توجه به آثار روانی که کوکائین بر ذهن این افراد میگذارد امکان ابتلا به برخی اختلالات روانی بالا میرود. همچنین میتوانید با تماس با مرکز مشاوره هنر زندگی در خصوص ترک اعتیاد به کوکائین راهنمایی بگیرید. در ادامه نگاهی به شیوه ترک کوکائین و عوارض ناشی از ادامه مصرف آن میاندازیم. برای اطلاع از دیگر مواد محرک کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد و ترک اعتیاد می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
کوکائین نوعی محرک قوی است که بیشتر وابستگی روانی ایجاد میکند و ترک آن به استفاده از تکنیکهای روان درمانی نیاز دارد. کوکائین به صورت مستقیم بر مغز تأثیر میگذارد و باعث افزایش دوپامین در آن میشود. دوپامین به مدت زیادی بین سلولهای مغز باقی میماند و منجر به فشار در قلب میشود. توصیه میکنیم مقاله ترک اعتیاد را مطالعه کنید تا از بهترین روشهای ترک آگاهی یابید.
به طور کلی میتوان عوارض اعتیاد به کوکائین را در دو بازه کوتاه مدت و بلند مدت تقسیم بندی کرد که عبارتند از :
فرد بعد از مصرف کوکائین ممکن است در کوتاه مدت اثرات مثبتی مانند افزایش حس اعتماد به نفس٬ سر خوشی چابکی و بی خوابی را از ۳۰ تا ۶۰ دقیقه تجربه میکند و پس از اتمام این زمان اثرات منفی ذهنی فرد با شدت بیشتری برمی گردند در همین لحظه فرد ممکن است بعضی از عوارض مصرف کوکایین همانند افزایش تعرق٬ فشار خون٬ تنفس سریع٬ حالت تهوع، گشادی مردمک توهمات مختلف و افزایش میل به خشونت را هم تجربه کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر از عوارض مواد اعتیاد آور و آشنایی با آنها کلیک کنید.
بدترین بخش کوکائین که آن را تبدیل به مادهای خطرناک کرده، عوارض آن در طولانی مدت است. اثرات کوکائین بر بدن و روان فرد عبارتند از افسردگی٬ تند مزاجی، عصبی شدن، پرخاشگری بی دلیل، افکار پارانویا و بی خوابی همه از اثرات نامطلوب مصرف کوکائین هستند. اختلالات شخصیت همراه با اعتیاد به کوکائین میتواند رخ دهد و یا از پیش در فرد وجود داشته باشد. برای کسب اطلاع از اختلالات شخصیت کلیک کنید.
یکی دیگر از مشکلاتی که معمولا برای استفاده کنندگان از مواد اعتیاد آور محرک مانند کوکائین پیش میآید پدیده احساس حرکت حشرات و کرمها در زیر پوست فرد مصرف کننده است٬ که به خاطر حالت غیر عادی فرد، ممکن است شخص به خودش برای رهایی از این حشرات غیر واقعی صدمه وارد کند. مصرف کوکائین توسط بینی هم میتواند آسیبهایی به بافتهای داخل بینی وارد کند و فرد به طور مداوم درگیر خونریزی و آبریزش بینی شود، علاوه بر این مصرف کوکائین میتواند به عضلات بدن مخصوصا قلب صدمات زیادی وارد کند و احتمال سکته قلبی را به شدت افزایش دهد. همچنین احتمال بروز اختلالات روانی وجود دارد. برای کسب اطلاع از اختلالات روانی کلیک کنید.
با توجه به زمان کوتاه ماندگاری اثرات کوکائین و از بین رفتن احساس اعتماد به نفس و خوش حالی احساس افسردگی در فرد جایگزین احساسات خوب مصرف کوکائین میشود و فرد حالتهایی همچون ناامیدی بی انگیزگی بی حوصلگی و افکار خودکشی را تجربه میکند. برای کسب اطلاع بیشتر از افسردگی کلیک کنید.
بهترین روش برای ترک اعتیاد به مواد محرک از جمله ترک کوکائین، ترک به صورت یابویی و یک دفعه است و کم کردن کوکائین در چند مرحله کمک چندانی به ترک نمیکند و همانطور که در مقدمه گفتیم معمولا بعد از ترک کوکائین علامت های فیزیکی کمی دیده میشود، این علائم حداکثر تا یک هفته به اتمام میرسند. در این زمینه مطالعه مقاله ترک اعتیاد به مواد محرک میتواند مفید باشد.
نکته مهمی که فرد باید در ترک اعتیاد کوکائین به آن توجه کند این است که علائم ترک کوکائین بیشتر به صورت روانی بر فردی که اقدام به ترک اعتیاد کوکائین کرده اثر میگذارد و فرد برای ترک باید از مشاوره و روانشناس کمک بگیرد تا بتواند مشکلات بعد از ترک کوکائین را به درستی مدیریت کند و دوباره به مصرف مجدد کوکائین بر نگردد. فرد معتاد با اطلاع از عوارض و آثار کوکایین برای ترک آمادگی بیشتری پیدا میکند آنچه که نباید فراموش کنند تغذیه و داشتن سلامت روان است، با مطالعه مقاله غذاهای مفید برای ترک میتوانید اطلاع کسب کنید.
ترک اعتیاد کوکائین همانند الکل و داروهای آرامبخش میتواند علائم جسمانی را به همراه داشته باشد، با این حال نشانههای روانشناختی بیشتر از علائم فیزیکی نشان داده میشود، از جمله این نشانهها عبارتند از:
درمان اعتیاد کوکائین اغلب به صورت سرپایی و بدون بستری شدن انجام میشود. اما گاهی به تجویز پزشک سم زدایی انجام میشود، و برای پیامدهای ایجاد شده مانند افسردگی و اضطراب داروهای ضد اضطرابی و داروهای ضد افسردگی تجویز میشود. برای اطلاع از داروهای ضد اضطرابی و داروهای ضد افسردگی کلیک کنید.
یکی از عمدهترین خطرات ناشی از ترک اعتیاد کوکائین، احتمال بالای خودکشی است. چرا که مغز با میزان زیادی از دوپامین (نوترانسمیتر شادی) در طول مصرف تطبیق یافته است و با قطع مصرف احساس نارضایتی از زندگی و ناامیدی اورا در بر میگیرد. روان درمانی و مداخله روانشناس انکار نشدنی است. برای کسب اطلاع از روشهای روان درمانی کلیک کنید.
خانواده نقش اساسی در ترک اعتیاد دارد. اغلب افرادی که به مواد محرک و کوکائین گرایش پیدا میکنند، مشکلات و فشارهای روانی بسیاری را در محیط خانواده تجربه کردهاند؛ به همین دلیل جلسات خانواده درمانی به اعضای خانواده فرد معتاد کمک میکند تا تعارضات خود را مطرح کرده با هم صحبت کنند و با کمک مشاور به حل آنها بپردازند. علاوه بر این خانواده درمانی روشهای برخورد صحیح با فرد معتاد را به اعضای خانواده آموزش میدهد و به آنها یاد میدهد چگونه فرد معتاد را به ترک ترغیب کنند. توجه داشتهباشید درمان اعتیاد باید زیر نظر مشاوره ترک اعتیاد صورت بگیرد چرا که در صورت ترک خودسرانه احتمال بازگشت به اعتیاد وجود دارد.
مصرف کوکائین به ویژه از راه تزریقی خطر ابتلا به بیماریهای عفونی از جمله ایدز را به شدت افزایش میدهد. معمولا معتادان از سرنگهای آلوده مشترک استفاده میکنند. علاوه بر این چون کوکائین ماده محرک است اغلب معتادان از آن قبل از برقراری رابطه جنسی استفاده میکنند و چون به بهداشت اهمیت نمیدهند خطر رابطه جنسی پرخطر و ابتلای فرد مقابل نیز وجود دارد.
بله. مصرف کوکائین در دوران بارداری منجر به عقب ماندگیهای رشدی در رحم و نابهنجاری عصبی و سکته مغزی میشود. وزن پایین نوزاد و زایمان زودرس از عوارض مصرف کوکائین در بارداری است.
برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد و ترک اعتیاد می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.