این سوال که کودکم بیش فعال است یا بازیگوش همواره از آن دسته سوالاتی است که بسیاری از مادران در جلسات مشاوره کودک از متخصصین میپرسند. یکی از اشتباهات رایج والدین این است که شیطنت زیاد کودک را اشتباها بیش فعالی تلقی میکنند و از این بابت به میزان زیادی نگران میشوند. در حالی که شیطنت کودک و جنب و جوش او میتواند از عوامل گوناگونی نشات بگیرد و یا در بسیاری از موارد طبیعی باشد. ما در این مقاله تلاش کردهایم تا بر اساس اطلاعات روانشناسی در مورد تفاوت بین بازیگوشی و بیش فعالی در کودکان توضیحاتی را ارائه دهیم. اگر شما هم در این مورد سوالاتی دارید و به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
برای دریافت مشاوره در زمینه کودکم بیش فعال است یا بازیگوش می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع : کودکم بیش فعال است یا بازیگوش
برای اینکه بازیگوشی و شیطنت فرزندتان را با اختلال بیش فعالی اشتباه نگیرید ابتدا لازم است که درک دقیقی از این اختلال داشته باشید. یک تصور غلط این است که هرگونه فعالیت زیاد کودک به معنای دچار بودن به اختلال بیش فعالی در نظر گرفته شود. در حالی که بیش فعالی نوعی اختلال در سیستم برانگیختگی مغز است که باعث میشود فرد برای به دست آوردن سطح مشابهی از برانگیختگی و توجه، به دریافت محرکهای بیرونی بیشتری نیاز داشته باشد. همین امر باعث گرایش او به فعالیتهای بیشتر میشود و معمولاً با نقایصی در توجه و تمرکز همراه است. تشخیص بیش فعالی حتماً باید توسط متخصصان سلامت روان نظیر روانشناسان بالینی و روان پزشکان صورت بگیرد. مصرف و تجویز هرگونه قرص در صورت عدم ابتلای کودک به این اختلال میتواند عوارض جانبی بسیاری را به همراه داشته باشد.
بسیاری از مادران این سؤال را مطرح میکنند که چه علائمی هشدار دهنده بیش فعالی است و چه زمانی مراجعه به متخصص برای تشخیص بیش فعالی در کودک ضرورت پیدا میکند؟ در جواب به این سؤال باید گفت که بروز مشکلات در سه حوزه میتواند در مورد وجود بیش فعالی به شما هشدار دهد این سه حوزه موارد زیر را شامل میشود.
والدین معمولاً به دنبال مثالهای عینی در مورد رفتارهای کودکان بیش فعال هستند تا بتوانند راحتتر نشانههای مربوط به آن را بشناسند. ما در ادامه به چند مورد از این مثالها اشاره کردهایم. آشنایی با این موارد به شما کمک خواهد کرد که در صورت بیش فعالی فرزندتان زودتر برای درمان اقدام کنید و از آسیبهای مرتبط با آن نظیر آسیبهای تحصیلی و رفتاری نیز زودتر پیشگیری نمایید و به جواب سوال کودکم بیش فعال است یا بازیگوش نزدیکتر شوید.
در صورتی که این رفتارها را در کودک مشاهده میکنید و نتوانستید پاسخی برای این سوال که کودکم بیش فعال است یا بازیگوش پیدا کنید، برای دریافت تشخیص مناسب به یک روانشناس بالینی یا روان پزشک مراجعه کنید.
اختلال بیش فعالی شیوعی بین 3 تا 5 درصد در میان کودکان دارد و معمولاً پسران بیش از دختران به آن مبتلا میشوند.
اگر به موقع درمانهای روانشناختی و دارویی مناسب را شروع نکنید و یا این اختلال در کودکی تشخیص داده نشود میتواند تا بزرگسالی همراه فرد بماند.
برای دریافت مشاوره در زمینه کودکم بیش فعال است یا بازیگوش می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع : کودکم بیش فعال است یا بازیگوش