طلاق به هر دلیلی که صورت گرفته باشد، همچنان والدین وظیفه دارند به دنبال راهی برای حفظ سلامت فرزند خود باشند. بنابراین چگونگی رفتار با کودک طلاق برای حفظ آرامش و رشد مناسب او اهمیت ویژهای دارد. آسیب های طلاق والدین، خواه ناخواه به کودک نیز منتقل میشود. تغییراتی که در زندگی کودک ایجاد میشود میتواند تربیت او را به خطر انداخته و در بزرگسالی او را با مشکلاتی روبهرو کند. از آنجا که فرزندان طلاق در برابر مسائل بیشتر احتمال دارد که ضربه بخورند، بهتر است پیش از طلاق درباره آن با مشاور روانشناسی خود صحبت کنید. در مشاوره طلاق با در نظر گرفتن شرایط فردی و خانوادگی به شما کمک میشود تا تنشها و سختیهای جدایی آسانتر شود. در ادامه این مقاله به نکاتی در خصوص رفتار مناسب با کودک بعد از طلاق اشاره میکنیم.
برای دریافت مشاوره در زمینه چگونگی رفتار با کودک طلاق می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع : با کودکان طلاق چگونه برخورد کنیم
به عنوان یک والد باید بدانید دقیقا کودک شما چه چیزی نیاز دارد. چون پیش شما زندگی نمیکند دلیل نمیشود به نیازهای او توجه نکنید. نیاز به محبت و نوازش از طرف شما بیشتر از هر چیز برای او اهمیت دارد. به او نشان دهید جدای شما از همسرتان دلیلی بر ترک کردن او و نادیده گرفتن مهری که بین شما بوده نیست.
زمانی که طلاق صورت میگیرد، هرچقدر هم تلاش کرده باشید کودکتان تا حدودی شاهد تنش و درگیری قبل و بعد طلاق بوده است. کودک شما جزء افرادی است که دراین میان، آسیبها و تنشهای متعددی را تجربه میکند. باید تلاش کنید به کودک القا کنید که هنوز با وجود مشکلات زیادی که بین شما و همسرتان وجود دارد، برایتان ارزشمند، عزیز و دوست داشتنی است.
برای آگاهی بیشتر در زمینه خصوصیات بچه های طلاق کلیک کنید.
پدر و مادری که از هم جدا شدهاند، تا مدتها تصور میکنند کودک آنها از لحاظ هوشی و تواناییهای متعدد هنوز ناتوان است. تنها دلیل این موضوع این است که احتمالا هر دو والد به طور همزمان شاهد رشد و نمو فرزند نبودهاند. در حالی که باید به این واقعیت توجه کنیم که کودک در حال رشد است و باید با توجه به سطح توانایی کودک مطابق با سن او توقعاتتان را تعدیل کنید.
برای آشنایی بیشتر در زمینه مشکلات کودکان طلاق در مدرسه کلیک کنید.
معمولا مادر و پدرهایی که جدا شدهاند با خریدهای افراطی، یا با فراهم کردن امکانات زیاد، قصد دارند کمبود نبودنهایشان را برای کودک جبران کنند. اما این نوع خدمات افراطی به فرزندتان ضرورتی ندارد. شما باید بتوانید کمبودهایی که ناشی از طلاق شماست را به طور اصولی و متناسب با شرایط کودکتان جبران نمایید.
اکثر کودکان طلاق به خاطر ناملایمتیهای طلاق، احساس گناه و عدم وفاداری میکنند و ترس از دست دادن همیشگی در وجود آنها است. شما باید تلاش کنید این ترس را از او دور کرده و این اطمینان را به او القا کنید که هیچ وقت او را ترک نخواهید کرد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تاثیر طلاق والدین بر دختران کلیک کنید.
پس از طلاق، فرزندتان همچنان میتواند باعث ارتباط شما با همسر سابقتان باشد. هر چقدر هم این ارتباط برای شما آزار دهنده باشد، برای خوشحالی و سلامت فرزندتان باید آن را بپذیرید. اما خودتان را نباید فراموش کنید. برای آنکه در این ارتباط آسیب کمتری به خود و فرزندتان وارد شود، بهتر است موارد زیر را رعایت نمایید.
اگر چه شما با همسر سابق خود دچار مشکل بوده و جدا شدهاید، اما همچنان به عنوان یکی از والدین برای کودک اهمیت دارد. از این جهت تلاش کنید تا جایی که ممکن است، احترام آمیز رفتار کنید.
پرسیدن سوال زیاد از کودک و کنجکاوی بیمورد در مورد همسر سابق اقدام مناسبی نیست. زیرا کودک اعتماد خود را به والدین از دست میدهد. باید در این زمینه تلاش کنید تا حد امکان اعتماد کودک را جلب کرده و زمانی که با او سپری میکنید تنها به امور مربوط به او بپردازید.
کودکتان در بروز اختلاف و جدایی از همسر سابق بیگناه است. یکی از اشتباهات والدین این است که از کودک کم سن و سال خود در زمینه اختلاف با همسر درخواست کمک میکنند. کودک در این میان نمیتواند درست قضاوت کند زیرا هم پدر و هم مادر عزیزترین فرد زندگی او محسوب میشوند. به همین علت در ارائه نظر به اشتباه میافتد. قضاوت را به متخصصان این امر یعنی روانشناس و مشاوره خانواده بسپارید.
واقعیت این است که کودک کم سن و سال هنوز به درک کافی در زمینه طلاق و جدایی والدین نرسیده است. ممکن است زمانی که نزد شماست دوست داشته باشد با والد دیگر در تماس باشد. شما نباید برای او مانع تراشی کنید. اجازه دهید آزادانه در این زمینه تصمیم گیری کرده و برخورد کند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تاثیر طلاق والدین بر فرزندان پسر کلیک کنید.
اگر اطراف شما افرادی هستند که دائم درباره جدایی شما و همسرتان نظر میدهند و شما را مورد قضاوت قرار میدهند، تا حد امکان کودک خود را از قضاوتهای اطرافیان ایمن کرده و اجازه ورود هر فردی را به حریم زندگی شخصیتان ندهید. کودک شما در شرایط کنونی احساس ناامنی شدید میکند. زمانی که از بیرون نیز مورد حملات قضاوت آمیز اطرافیان قرار گیرد، آینده خوشی در انتظار او نمیباشد.
در هر صورت پرداختن به نکات بالا میتواند در کاهش ترسها و اضطرابهای کودکان طلاق موثر باشد. در صورت ایجاد مشکلات جدی تر حتما به یک متخصص روان شناس کودک و نوجوان مراجعه کنید.
برای آشنای بیشتر در زمینه راه های کاهش استرس طلاق در کودکان کلیک کنید.
طلاق به عنوان پدیدهای رایج، اما بحرانی و تنش آفرین، میتواند نتیجه منفی بر زندگی دو نفر و بخصوص فرزند آنها به جا بگذارد. برای کاهش تبعات این مسئله باید از راهنماییهای یک روان شناس متخصص در زمینه مشکلات فرزندان طلاق و اتخاذ یک سبک فرزندپروری مناسب استفاده کنید.
ارتباط عاطفی والد-کودک در مراحل اولیه زندگی اثر اجتناب ناپذیری در مراحل بعدی زندگی دارد، به نحوی که بسیاری از اختلالات دوران بزرگسالی ریشه در دوران کودکی دارد. لذا هر گونه اتفاقات منفی از قبیل غفلت مکرر از کودک و طرد واقعی و خشونت فیزیکی و... میتواند آثار غیر قابل جبرانی ایجاد نماید. آثاری مانند ترس و اضطراب، وسواس، افسردگی و پرخاشگری، حسادت و...
بله، اثرهای طلاق به جنسیت و مرحله رشدی کودک به لحاظ سنی تاثیر دارد. به نحوی که هر چقدر میزان رشد سنی کودک کمتر باشد، اثرات منفی بیشتری از خود بر جای میگذارد. کودکان در مرحله پیش دبستانی نسبت به کودکان سنین مدرسه و پس از آن، بیشتر از طلاق والدین آسیب میبینند. البته متغیرهایی از قبیل میزان حمایت اجتماعی از کودک، حمایت عاطفی والدین از کودک و... در میزان عوارض پس از طلاق نقش دارند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه بهترین و بدترین سن طلاق برای کودکان کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه چگونگی رفتار با کودک طلاق می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.