سندروم پیش از قاعدگی (pms) از جمله موضوعاتی است که بر خلاف اینکه در بین خانمها خیلی شایع است اما متاسفانه اطلاعات کمی در این مورد دارند. شاید برای شما هم پیش آمده باشد که حدود یک هفته الی 10 روز قبل از دوره پریودتان احساس کنید که خیلی عصبی و حساس شدهاید و تا کوچکترین اتفاقی میافتد، میخواهید گریه کنید و به زمین و زمان گیر میدهید. بعضی از خانمها همش دلشوره دارند یا دل نازک میشوند و دلتنگ بسیاری از دوستان و آشنایانشان هستند. قدرت تمرکز کردن خانمها بر اثر ابتلا به این سندروم کم میشود و اغلب حوصله ندارند.
برای دریافت مشاوره در زمینه سندروم پیش از قاعدگی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع : سندروم پیش از قاعدگی Pms | علائم و درمان سندروم پیش از قاعدگی
به اختلالات پیش از قاعدگی که معمولا هر ماه اتفاق میافتد، سندروم پیش از قاعدگی (pms) میگویند. بسیاری از زنان بدون این که خودشان خبر داشته باشند، مبتلا به این سندورم هستند. این سندروم در اکثر زنان خفیف است و مشکل خاصی ایجاد نمیکند. در حالی که در مواردی که شدید باشد میتواند زندگی روزمره یک زن و حتی اطرافیان او را مختل کند. pms یک مجموعه از علائم جسمی، روانی و احساست مربوط به چرخه قاعدگی در زنان است. پیشنهاد میکنیم مقاله قاعدگی را مطالعه کنید.
اگر چه همه زنان دچار pms، درد شکم، نفح و تحریک پذیری کلی در زمان نزدیک پریود نمیشوند اما حدود 85 درصد از خانمها، هر ماه حداقل یکی از این علائم را دارند. نوسانات خلقی و جسمی ناشی سندروم پیش از قاعدگی به دلیل تغییرات هورمونی در خانمها اتفاق میافتند و اصلا بیماری نیست و در واقع نشان از سلامت هورمونی و جسمی در یک خانم بالغ میباشد.
علائم pms به دو دسته جسمی و روحی تقسیم میشودند. که در ادامه هر کدام از این علائم به صورت کامل توضیح داده شده است. علائم و نشانههای ملال قبل از دوران پریود در زنان بسیار زیاد است، ولی اکثر زنان فقط بعضی از این مشکلات را خواهند داشت. شدت علائم در زنان مختلف متفاوت است.
برای بعضی از زنان این علائم قابل تحمل و در بعضی دیگر زندگی روزمره فرد را دچار مشکل میکند. گاه رابطه جنسی آنها را نیز دچار اختلال میکند. برای اطلاع بیشتر در زمینه رابطه جنسی کلیک کنید.
-نوسانات خلقی و تحریک پذیری
خشم
بی انگیزگی
عدم تمرکز
بی حوصلگی
اختلال در خواب
حالت گریه
افسردگی
تغییر اشتها و هوس های غذایی
درد شکم
در مفاصل و یا عضلات
سردرد
خستگی
افزایش وزن بدلیل احتباس مایعات
نفخ شکم
حساسیت به لمس پستان
جوش زدن
اسهال یا یبوست
آشنایی با بدن زنان به شما برای انتخاب بهترین راه درمان کمک میکند. همچنین مردان با شناخت بدن همسر خود بیشتر میتوانند در کاهش نشانهها کمک کنند. در این زمینه مطالعه مقاله آشنایی با بدن زنان و شناخت بدن همسر میتواند مفید باشد. در ادامه راهکارهایی برای خلاص شدن از pms وجود دارد که در ادامه به بیان مهمترین این راهکارهای میپردازیم:
یک رژیم غذایی مناسب سبب کاهش علائم pms در زنان میشود. غذاهای پر نمک سبب نفخ میشود. کافیئن میتواند سبب افزایش تحریک پذیری یا تشدید اضطراب گردد. الکل علائم افسردگی را در فرد بدتر میکند و مصرف قند بیش از حد سبب نوسانات قند خون و تغییر خلق و خو در افراد میگردد.
یک هفته قب از شروع قاعدگیتان میوه، سبزی و غلات بیشتری مصرف کنید. علاوه بر ماده غذایی که میخورید، نحوه مصرف آن نیز مهم است. سعی کنید در فواصل زمانی منظم غذا بخورید. تغییر عادات غذایی، بسیار بهتر از درمانهای پژشکی برای درمان است و عوارض کمتری نیز به دنبال خواهد داشت.
داشتن یک برنامه ورزشی میتواند به افزایش ضربان قلب و کاهش علائم pms بسیار کمک میکند. مرکز ملی سلامت زنان، 2 ساعت فعالیت بدنی و 1 ساعت و 15 دقیقه فعالیت هوازی شدید یا ترکیبی از هر دو را توصیه میکند.
برخی از داروهای گیاهی در کاهش علائم pms مانند شکم درد و نوسانات خلقی موثر است. کوهوش ساه، پنج انگشت، روغن گل مغربی، زنجبیل، برگ تمشک و ... در درمان pms موثر هستند. شما میتوانید با دریافت مشاوره از یک فرد متخصص در این زمینه از آخرین تحقیقات انجام شده بر روی مکملهای موثر مطلع گردید.
اولین قدم برای کنترل استرس داشتن خواب و استراحت کافی است. کم خوابی میتواند سبب تشدید علائم سندروم پیش از قاعدگی شود. استرس را میتوان با استفاه از تکنیکهای تنفس، ماساژ، مدیتیشن و یوگا کاهش داد. بیرون رفتن با دوستان یا نوشتن خطرات از بهترین فعالیتها برای کنترل استرس میباشد. برای درمان استرس کلیک کنید.
زنانی که علائم شدید pms مانند درد شکم، حساسیت سینه به لمس، سردرد، کمر درد و ... را دارند، مصرف مسکنهای ضد التهابی غیر استروئیدی از جمله ایبوپروفین و ناپروکسن میتواند بسیار مفید باشد. قبل از مصرف دارو حتما از یک فرد متخصص و پژشک زنان مشاوره بگیرید تا با توجه به شرایط و وضعیت بدنیتان شما راهنمایی کنند.
داروهای ضد افسردگی یکی از راهکارهای موجود برای حل مشکلات خلق و خو مربوط با سندروم پیش از قاعدگی میباشد. اگر علائم سندروم در شما شدید است و بر زندگی روزمرهتان تأثیر گذاشتهاست، میتوانید با دریافت مشاوره از یک فرد متخصص در این زمینه از داروهای ضد افسردگی از جمله مهار کنندههای باز جذب سروتونین مانند Zoloft و پروزاک استفاده نمایید. pms علائم افسردگی را نیز تشدید میکند. برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله افسردگی مراجعه کنید.
بعضی از زنان فکر میکنند افسردگی دورهای است و به اشتباه آن را به pms نسبت میدهند. در حالی که افسردگی واقعا از دورههای قاعدگیشان پیروی نمیکند. مشاوره افسردگی به کاهش نشانهها یاری میرساند.
بسیاری از زنان که ورم دست، یا یا صورت، یا نفخ شکم ناشی از سندروم پیش از قاعدگی را دارند، علاوه بر کنترل رژیم غذایی و ورزش میتوانند از دورتیک یا ادرار آور استفاده کنند. اسپیرونولاکتون یکی از متداولترین دیورتیکهایی است که تجویز میشوند. اما دیورتیکها برای همه زنان مناسب نیستند. دیورتیکها میتوانند بی اختیاری ادرار و یبوست را تشدید نمایند، فشار خون را پایین بیاورند. دیورتیکها تداخلات دارویی دارند که قبل از مصرف باید مورد توجه قرار گیرند.
ملال قبل از دوران پریود یک سندروم طبیعی است. شما برای کاهش علائم آن ابتدا باید علائم روحی و جسمی خود را در چند ماه اول یاد داشت کنید. سپس با مشاوره گرفتن با یک فرد متخصص در این زمینه مطمئن شوید که این علائم مربوط به pms است نه بیماری دیگری مانند افسردگی. از آن جایی که این علائم مختلف هستند روش درمانی مختلفی نیز دارند. برای مطمئن شدن از روش درمانی صحیح توصیه میکنیم که حتما از یک مشاوره جنسی راهنمایی بگیرید. از درمان pms دلسرد نشوید و از اولین روش درمانی که امتحان میکنید انتظار معجزه نداشته باشید.
این سندروم از یک هفته تا 10 روز پیش از شروع دورهی قاعدگی بروز میکند و علائم آن معمولا در دوران پریود نیز ادامه دارد.
تفاوت بین علائم بارداری و سندروم پیش از قاعدگی چیست؟
علائم این سندروم بسیار شبیه به علائم بارداری است به همین خاطر برخی آن را با بارداری اشتباه میگیرند. بارداری با بروز علائمی همچون حالت تهوع، خستگی زیاد، تغییر در نوک پستانها، پریود نشدن از سندروم ملال پیش از قاعدگی تفکیک داده میشود.
برای دریافت مشاوره در زمینه سندروم پیش از قاعدگی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع : سندروم پیش از قاعدگی Pms | علائم و درمان سندروم پیش از قاعدگی