در هفته یازدهم بارداری بدن جنین مانند انسان کوچک به نظر میرسد و کاملا شکل گرفته است. همچنین در این هفته جنین شروع به آزمایش کردن و حرکت دادن عضلاتش میکند و ممکن است لگد زدن را آغاز کند. مادران باردار در سه ماه اول بارداری باید توجه بیشتری به تغذیه و ورزش داشته باشند چرا که در این هفتهها میزان اشتها کاهش پیدا میکند و در صورت بیتوجهی، این مسئله میتواند به کودک شما آسیب بزند. اگر بارداری شما نیز در هفته یازدهم قرار دارد ما در این مقاله به توضیحاتی درباره وضعیت مادر و جنین در این هفته اشاره کردهایم که مطالعه آن میتواند برای شما سودمند باشد.
برای دریافت مشاوره در زمینه هفته یازدهم بارداری می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع : هفته یازدهم بارداری | علائم و تغییرات جنین در هفته یازدهم
درهفته یازدهم بارداری بدن جنین کاملا شکل گرفته و تقریبا به ۵۷ میلیمتر طول و حدود ۸ گرم وزن رسیده است. به دلیل شفافیت پوست، رگهای خونی جنین کاملا مشخص میباشد. بعضی از استخوانهای او در حال شکل گیری هستند و ریشههای دندان به تدریج مشخص میشود. انگشتهای دست و پا جنین رشد کرده و از یکدیگر جدا شدهاند و او میتواند دستانش را مشت کند، با پاهایش لگد بزند و بدن خود را کش و قوس دهد.
در هفته یازدهم بارداری حرکات جنین بیشتر شده و تکامل مییابد. همچنین پرده دیافراگم نیز رشد میکند که میتواند باعث سکسکه جنین شود. به صورت کلی مادر قادر است بین هفته شانزدهم تا بیستم حرکات فرزند خود را کاملا حس کند. دورههای خواب و بیداری او بین ۵ تا ۱۰ دقیقه طول میکشد و خواب جنین در این دوران سبک است و ممکن است حتی با سرفه کردن نیز از خواب بیدار شود.
در صورتی که جنین دختر باشد اندامهای جنسی او در این دوران شکل میگیرد و اگر پسر باشد بیضهها و کیسه بیضه شکل خواهد گرفت. البته با این وجود برای تعیین جنسیت از طریق سونوگرافی هنوز زود میباشد و نمیتوان تشخیص قطعی داد. گوشها تقریبا به صورت کامل رشد کردهاند و راههای تنفس انتهای بینی کوچک شکل گرفته است. اعضای دیگر جنین که در این دوران کامل شده است شامل زبان و کام در دهان و نوک سینهها میباشد. همچنین اندازه سر متناسب با بدن میشود و ناخنهای انگشت پا شروع به شکل گیری میکند.
برای اطلاعات بیشتر در زمینه بارداری کلیک کنید.
تقریبا بعد از هفته دهم ممکن است مادر با تغییرات جدیدی مانند افزایش بیش از حد بزاق دهان روبهرو میشود که ممکن است علل آن به حالت تهوع صبحگاهی مربوط باشد. برخی از مادران در سه ماه اول وزن پیدا نمیکنند در صورتیکه به صورت نرمال و طبیعی در این مدت بین ۱ تا ۲.۵ کیلوگرم وزن اضافه میشود، البته جای نگرانی نیست زیرا اشتهای شما برمیگردد و میتوانید در هفته حدود نیم کیلو وزن اضافه کنید.
معمولا در حدود هفته یازدهم بارداری شما بیشتر گرسنه میشوید و لازم است از تغذیه مناسبی برای کمک به خود و فرزندتان استفاده کنید. در دوران بارداری کوفتگی بدن طبیعی است زیرا شما تمام دوران بارداری را در حال پرورش فرزند هستید و بدن شما دائما در حال فعالیت است، همچنین جفت که تا پایان دوران بارداری وظیفه محافظت از فرزندتان را دارد نیز در حال رشد است.
به همین خاطر حتی اگر کار زیادی نیز انجام ندهید احساس خستگی و کوفتگی میکنید. همچنین در این دوران ممکن است در ناحیه بین ناف و کشاله ران دردهایی احساس کنید که این مسئله با رشد رحم و استخوانهای لگن خاصره همراه است. درصورتی که این انبساط موجب بروز ناراحتی و درد شود، میتوانید از قرص استامینوفن (طبق تجویز پزشک) استفاده کنید. بالا گرفتن پاها در انتهای روز نیز به کاهش درد کمک میکند، اما اگر درد در این ناحیه با خونریزی همراه بود، توصیه میشود با پزشک خود مشورت کنید.
برای شناخت بیشتر در زمینه خطرات دوران بارداری کلیک کنید.
مصرف شیر در این دوران از اهمیت بالایی بر خوردار است چراکه شیر دارای مواد معدنی مختلف از جمله کلسیم و فسفر میباشد که برای رشد اسکلت جنین و همچنین رشد دندان و استخوانها ضروری و مفید است. شیر هضم بسیار آسانی دارد و برای ساخت نسوج به کار میرود و همچنین حاوی ویتامینهای مختلف مانند ویتامین A میباشد که برای رشد جنین ضروری است. میزان مصرف آن میتواند در هر ۲۴ ساعت یک لیتر باشد که میتوانید نیم لیتر را شیر خالص مصرف کنید و نیم لیتر دیگر را از مواد غذایی حاوی شیر استفاده کنید.
عدس حاوی ویتامین B میباشد که به عنوان اسید فولیک شناخته میشود و برای تشکیل مغز جنین و سیستم عصبی او ضروری است و محافظ قدرتمندی در برابر نقص لوله عصبی میباشد. عدس با روده سازگاری خوبی دارد و طعمهای مختلف و انواع ادویه را به خوبی جذب میکند.
برای آگاهی بیشتر در زمینه دوران بارداری کلیک کنید.
توصیه میشود از گرفتن حمام داغ، قرار گرفتن در اتاق بخار، تمرینات ورزشی سنگین در آب و هوای گرم و به صورت کلی اقداماتی که موجب بالا رفتن دمای بدنتان میشود پرهیز کنید. پوست شکم و ران خود را مرطوب نگه دارید تا دچار خشکی نشود. در سه ماه اول غربالگری را با کمک متخصص انجام دهید، از طریق داپلر میتوانید به ضربان قلب جنین گوش دهید و در نهایت بهداشت را رعایت کنید و دستهای خود را مرتب بشویید.
دوران بارداری با چالشهای زیادی همراه میباشد و به خاطر محدودیتهایی که در رابطه جنسی وجود دارد، روابط زناشویی تا حدودی کمرنگ میشود. به همین خاطر توصیه میشود تا با روان شناس در ارتباط باشید و از روشها و تکنیکهای معاشقه استفاده کنید تا بتوانید محدودیت روابط جنسی را جبران کرده و رابطه عاطفی صمیمانهتری را با همسر خود داشته باشید.
برای آشنایی بیشتر در زمینه رابطه جنسی در دوران بارداری کلیک کنید.
همچنین به دلیل وجود سختیهای دوران بارداری ممکن است برخی مادران به افسردگی مقطعی مبتلا شوند که میتوان با کمک روان شناس این مسئله را حل کرد و دوران لذت بخشی را برای مادران رقم زد.
برای آگاهی بیشتر در زمینه افسردگی در بارداری کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه هفته یازدهم بارداری می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع : هفته یازدهم بارداری | علائم و تغییرات جنین در هفته یازدهم