مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

چگونه با کودکان درباره طلاق صحبت کنیم؟

چگونه با کودکان درباره طلاق صحبت کنیم؟صحبت با کودکان درباره طلاق باید به گونه‌ای باشد که کمترین آسیب را به فرزند منتقل کند. طلاق والدین با استرس و اضطراب برای کودک همراه است و در نتیجه باعث کاهش عملکرد کودک در زمینه‌های مختلف می‌گردد. هنگام صحبت با کودکان باید توجه داشته باشید که به سوالات کودک پاسخ دهید و با توضیح علت طلاق با توجه به سن کودک، اجازه ندهید که کودکتان خود را مقصر بداند. در این مقاله سعی شده تا راهکارهایی ارائه شود تا بتوانید به صورت موثرتری درباره طلاق با فرزندتان صحبت کنید پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره در زمینه چگونگی توضیح طلاق برای کودکان می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

منبع : چگونه با کودکان درباره طلاق صحبت کنیم؟

  

صحبت با کودکان درباره طلاق | طلاق با مرگ یکی نیست

تحقیقات نشان می‌دهد کودکانی که با مرگ یکی از والدین خود روبه‌رو می‌شوند نسبت به کودکانی که والدینشان از هم جدا شده‌اند فشار روانی و آسیب کمتری را تجربه می‌کنند زیرا هنگام مرگ یکی از والدین پیوند عاطفی و شخصیتی و ارتباط روانی با فرد از دست رفته، به طور کلی برای کودک از بین نمی‌رود. بنابراین مراقبت از کودکان طلاق نیاز به توجه و آموزش بیشتری دارد. شناخت آسیب‌های طلاق بر کودکان برای درک بهتر موضوع موثر خواهد بود.

برای شناخت بیشتر در زمینه چگونه با کودکان درباره طلاق صحبت کنیم؟

 

چرا طلاق کودکان را مضطرب می‌کند

استرس یا فشار روانی زمانی برای هر کسی به وجود می‌آید که عاملی بیرونی روند عادی زندگی روزانه فرد را به هم بریزد. بنابراین هر اتفاق تازه‌ای در زندگی چه مثبت و چه منفی مانند ازدواج، طلاق، مهاجرت و یا فوت یکی از نزدیکان تا حدی استرس‌زا است. کودک به نسبت بزرگسالان توانایی کمتری در تحمل فشار روانی و غیرقابل پیش‌بینی شدن جهان پیرامونشان دارند. از آن‌جا که خانواده و پدر و مادر مهمترین تکیه‌گاه عاطفی و مادی برای زندگی کودکان هستند، طلاق والدین و نامشخص بودن آینده این تکیه‌گاه برای کودکان یکی از سخت‌ترین فشارها را ایجاد می‌کند.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه راه های کاهش استرس طلاق در کودکان کلیک کنید.

 

هنگام طلاق رعایت نکات زیر ضروری است

1- جروبحث‌های آشکار، درگیری‌های شدید و صحبت‌های قانونی را به طور کلی از چشم کودکان دور نگه دارید. هرچند کودکان بروز مشکل در خانواده‌ را احساس می‌کنند.

2- تا آن‌جا که می‌توانید نظم روزانه زندگی فرزندتان را تغییر ندهید.

3- صحبت‌های منفی را با درمانگر یا دوستانتان بیرون از منزل انجام دهید، نه در مقابل فرزندتان.

4- اگر برای همدیگر دیگر همسر نیستید؛ اما باید نقش پدری و مادری را برای فرزندتان به خوبی ایفا کنید.

 

صحبت با کودکان درباره طلاق

مطمئنا یکی از سخت‌ترین کارها برای والدین رساندن خبر طلاق به فرزندان و صحبت کردن در این باره با آن‌ها است. در ادامه به برخی راهکارها برای کاهش سختی این کار اشاره شده است.

ترتیب دادن یک جلسه خانوادگی از راهکارهای صحبت با کودکان درباره طلاق

وقتی می‌خواهید فرزندتان را از تصمیم خود مطلع کنید باید هردو با حضور فرزند یا همه فرزندانتان؛ مانند یک جلسه خانوادگی یک جا جمع شوید. این جلسه فرصتی است تا به سوالات فرزندتان با شفافیت پاسخ دهید و یک طرفه به قاضی نروید. مراقب باشید که این جلسه موقعیتی برای بحث و جدل دوباره در مقابل فرزندتان نشود. برای این منظور بهتر است پیش از آن با همسرتان تمام صحبت‌هایی که باید گفته شود را مرور کرده باشید و به توافق رسیده باشید.

برای آگاهی بیشتر در زمینه فرزندان طلاق کلیک کنید.

یک پیامی به فرزندتان بدهید

مهم‌ترین پیامی که در پشت خبر طلاق باید به کودک انتقال داده شود آن است که پدر و مادر به خاطر دلایلی تصمیم گرفته‌اند که از هم جدا زندگی کنند و در این ماجرا تو هیچ تقصیری نداشته‌ای. به فرزندتان توضیح دهید که گاهی احساس بزرگترها نسبت به هم تغییر می‌کند یا نمی‌توانند در مورد مسائل زندگی‌شان باهم موافق باشند و مجبورند جدا شوند. اما یادآوری کنید که ارتباط بین والدین با کودک و فرزندان قابل جدا شدن نیست. بگویید ما چون پدر و مادر تو هستیم با تو می‌مانیم از تو جدا نمی‌شویم، هرچند تصمیم داریم که از همدیگر جدا زندگی کنیم.

هنگام صحبت با کودکان درباره طلاق از آینده بگویید

همان‌طور که درباره استرس کودکتان گفتیم، احساس بلاتکلیفی او نسبت به آینده و ایجاد تغییر در زندگی روزانه‌اش فشار روانی زیادی برای فرزند شما ایجاد می‌کند. درباره آینده با او صحبت کنید و سعی کنید تمام اتفاقاتی که قرار است رخ دهد و تمام تغییراتی که در زندگی او اتفاق می‌افتد را با او در میان بگذارید.

تغییر در زندگی با پدر یا مادر، محل زندگی اصلی، تغییر احتمالی مدرسه و چیزهایی از این قبیل را توضیح دهید و نظر فرزندتان را بپرسید. طبیعی است درباره این تصمیمات بین شما و فرزندتان اختلافاتی رخ دهد اما شما در آخر باید با فرزندانتان به یک توافق دوطرفه برسید.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه شیوه برخورد با کودکان طلاق کلیک کنید.

هنگام صحبت با کودکان درباره طلاق به سوالات فرزندتان با صداقت پاسخ دهید

خودتان برای سوالاتی مانند من باید با چه کسی صحبت کنم؟ کجا باید مدرسه برم؟ من هنوز می‌تونم دوستامو بببینم؟ آماده کنید. سعی کنید تا آن‌جا که امکان دارد به سوالات فرزندتان با صداقت تمام پاسخ دهید. به یاد داشته باشید نیاز نیست که فرزندتان تمام دلایل جدا شدن را بداند مخصوصا اگر بیان این دلایل منجر به سرزنش یکی از والدین شود. مهم آن است که او درک کند که شما همچنان پدر و مادر او هستید، اما تصمیم گرفته‌اید از هم جدا شوید و به همین دلیل قرار است تغییراتی در زندگی او اتفاق بیفتد. 

برای شناخت بیشتر در زمینه تاثیر طلاق والدین بر دختران کلیک کنید.

هنگام صحبت با کودکان درباره طلاق به احساسات او احترام بگذارید

بهترین کاری که هنگام گفتن تصمیم طلاق به فرزندتان می‌توانید انجام دهید آن است که به او بگویید احساس ترس و اضطراب او را درک می‌کنید و می‌دانید این تصمیم برای او خوش‌آیند نیست. بگویید که در مسیر این تغییرات با او همراهید و هر کاری که بتوانید برای او می‌کنید تا کمتر آسیب ببیند.

برای آگاهی بیشتر در زمینه تاثیر طلاق والدین بر پسران کلیک کنید.

سوالات متداول

هنگامی که طلاق گرفتم فرزندم که مدرسه می‌رود دچار مشکل در درسش شده است و معلمش مدام شکایت می کند که او حواسش دیگر به کلاس نیست.علت چیست؟ 

این اتفاق امری شایع است چراکه کودکان طلاق به دلیل هیجانات متعارضی که احساس می‌کنند، نمی‌توانند عملکرد مثبت خود را دنبال کنند. کودکان دبستانی به دلیل صحبت زیاد از والدین و خانواده که از جانب مسئولان آموزش مطرح می‌شود، دائم با این علامت سوال در ذهنشان مواجه می‌شوند که چرا آن‌ها باید تافته جدا بافته باشند. به همین دلیل اگر دیگران هم آن‌ها را طرد نکنند، خودشان به گوشه گیری و انزوا روی می‌آورند و مشکلات زیادی را تجربه خواهند کرد.

برای آشنایی بیشتر در زمینه مشکلات کودکان طلاق در مدرسه کلیک کنید.

آیا باید دلیل جدایی خود را به فرزندمان بگوییم؟ 

کودکان در دنیای خیالی خود دلایل زیادی را پیدا می کنند تا طلاق را به گردن خود بیاندازند و این اتفاق را به نوعی مجازات در قبال رفتارهای خود در نظر بگیرند. آنها فکر می کنند خودشان باعث این اتفاق هستند. شما لازم است دلیل جدایی خود را با همسرتان برای آنها توضیح بدهید و به آنها بگوئید که در این تصمیم نقشی نداشته اند.

برای دریافت مشاوره در زمینه  چگونگی توضیح طلاق برای کودکان می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.


منبع : چگونه با کودکان درباره طلاق صحبت کنیم؟

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.