عصر تکنولوژی و ارتباط گسترده انسانها در تمام نقاط دنیا، باعث پیدایش نوع جدیدی از ارتباطات و دوست یابی، به نام دوست یابی آنلاین و دوستی های مجازی شده است. دوست یابیهایی که گاه به دوستیهایی عمیق و حتی ازدواج منجر شده و گاهی به اتفاقات ناخوشایند و آسیبهایی مثل تجاوز، فحشا، اعتیاد و قتل ختم شدهاند. دوست یابی آنلاین برای شما امکان دسترسی راحتتر برای برقراری ارتباط با دیگران را ایجاد میکند، اما مخالفان دوست یابی آنلاین نیز دلایل و معایب زیادی را برشمردهاند. در ادامه این مطلب به بررسی مزایا، معایب و ملزومات دوست یابی آنلاین پرداختهایم. پیشنهاد میکنیم مقاله روابط دختر و پسر را مطالعه کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه دوست یابی آنلاین می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع : دوست یابی آنلاین | معایب و مزایای دوستی های مجازی
همانطور که از نام دوستی های مجازی معلوم است، این ارتباطات در بستر اینترنت و شبکههای مجازی قرار دارد. ارتباطاتی که باعث شده انسانها با هر شرایط و در هر نقطهای از دنیا، بتوانند دوستانی پیدا کنند و در پی آن روابطی را شکل دهند که مهمترین مسئلهی رابطه سالم، یعنی شناخت تا حد زیادی در آن گم است و شناخت محدود به کلمات و تصاویر میباشد. اما آیا این شناخت برای دوستی کافی است؟
باید بگوییم نه. انسانها در فضاهای مجازی خواه ناخواه واقعیات را به گونهای که وجود ندارند نشان میدهند. افراد امکان کنترل و حتی ویرایش حرفها و احساساتشان را در این فضا دارند، این باعث میشود حقیقت به شکل غیر واقعی در ذهن طرف مقابل به تصویر کشیده شود. اصیل بودن لازمه دوستی است و در اینگونه ارتباطات و دوستی های مجازی انسانها میتوانند هرکسی باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر از اصیل بودن کلیک کنید.
ارتباطات آنلاین و دوستی های مجازی جدا از محاسن، معایب بسیار مهمی دارند که بهتر است آنها را در نظر بگیرید. برخی از معایب آن به شرح زیر میباشد:
1- به دلیل بودن تعداد زیادی از افراد همفکر و همسن در این فضا، ممکن است دوری از خانواده، انزوا و افسردگی را به بار بیاورد. توصیه میکنیم مقاله تأثیر اپلیکیشن های دوست یابی بر روابط اجتماعی را بخوانید.
2- افراد در این فضاها، معمولا خود ایده آل را ارائه میدهند، ایده آلی که مشخص نیست چقدر به واقعیات نزدیک است.
3- افرادی که دوست یابی آنلاین را انتخاب میکنند، از حضور در دنیای واقعی منع شده یا با آن مشکل دارند. این مسئله میتواند دلیلی برای وجود مشکلات و اختلالات روحی و روانی باشد.
4- اعتماد متقابل در اینگونه روابط معمولا مختل است. ممکن است افرادی که میبینید با چندین نفر در ارتباط باشند و مقایسهها و سوءظنها در اینگونه آشناییها بسیار زیاد است.
5- در دوستیهای آنلاین، ابتدا دلبستگی ایجاد میشود سپس آشنایی، این دلبستگی باعث اختلال در شناخت کامل طرف مقابل شده و ممکن است واقعیات نادیده گرفته شود. مخصوصا اگر این دلبستگی بین دو جنس مخالف و به قصد ازدواج باشد.
6- سکس چت و رابطه جنسی مجازی از دیگر معایب این گونه ارتباطات است و افراد را از برقراری رابطه جنسی در چهارچوبی سالم و در دنیای واقعی باز میدارد و مشکلات زیادی را به همراه دارد. برای اطلاع بیشتر از سکس چت کلیک کنید.
افزایش روز افزون دسترسی به اینترنت و اپلیکیشنهای دوست یابی آنلاین، فرصتهایی را برای افرا سود جو فراهم کردهاست تا از این طریق جوانان را به راههای خلاف بکشانند و یا از آنها دزدی و کلاه برداری کنند. دلیل آن هم این است که اغلب روابط مجازی بسیار سخت قابل پیگیری هستند و یا افراد به دلیل درگیر شدن در مسائل عاطفی یا به خاطر ترس از آبرو، مشکلات پیش آمده را پیگیری نمیکنند. علاوه بر این بسیاری از گروههای خلافکار، از طریق ایجاد دوستیهای مجازی با افراد و با استفاده از تلههای تبلیغاتی فریبکارانه آنها را به سمت کارهای خلاف و تشکیل باندهای مختلف میکشانند.
بسیاری از زوجین به بهانهی تنهایی، کمبودهای عاطفی در زندگی مشترک، پر کردن اوقات فراغت و سرگرم شدن وارد روابط مجازی گسترده با افراد میشوند که این روابط اغلب به روابط فرازناشویی کشیده میشود و بستر خیانت را فراهم میکند. ممکن است افراد به نوعی برای همدردی و یا دوستی ساده وارد رابطه با افراد در فضای مجازی شوند و واقعا هم قصد خیانت نداشتهباشند، اما این مسئله اختلافات و مشکلات بسیار زیادی را در زندگی زوجین پدید میآورد. در دوستیهای مجازی افراد عیبهای یکدیگر را نمیبینند و شناخت کافی ندارند به همین دلیل در ذهن خود از طرف مقابل فردی ایدهآل میسازند.
امکانی که تکنولوژی برای افراد فراهم میآورد، آشنایی با انسانهای مختلف، فرهنگهای مختلف و تجربیات تازه ایست که ممکن است به دلیل بعد مسافت، امکان ارتباط حضوری وجود نداشته باشد. برخی از مزایای دوستیهای آنلاین به شرح زیر میباشد:
1- امکان پیدا کردن کسانی که علایق و نگاه به زندگی مشترکی با شما دارند.
2- به دلیل وجود محدودیتهای فرهنگی، امکان ارتباط و آشنایی نزدیک پیش از ازدواج وجود ندارد و افراد میتوانند از این طریق شناختی نسبی از هم پیدا کنند. اما این ارتباط نباید طولانی شود.
3- امکان انتخاب بین تعداد زیادی از افراد که شبیه شما هستند وجود دارد.
دو اصل مهم برای ایجاد یک دوستی سالم و شناخت و دلبستگی درست وجود دارد که معمولا در دوستیهای آنلاین وجود ندارد؛ اصل مجاورت و اصل همزمانی. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه رابطه سالم کلیک کنید.
این اصل به شما میگوید که دو فرد، بر اساس قرار گرفتن در محیط مشترک و نزدیکی از نظر موقعیت فیزیکی و مکانی، نسبت به یکدیگر دلبستگی و تعلق خاطر پیدا میکنند. مثل حضور در همسایگی، همکلاسی بودن در مدرسه یا دانشگاه و یا همکاری در محیط کار.
این اصل که تا حدودی وابسته به اصل مجاورت است، میگوید که دو فرد باید به طور همزمان و در یک بازه زمانی مشخص کنار هم قرار بگیرند. همزمانی دو محرک باعث وابستگی میشود. در واقع دو بعد مکان مشترک و زمان مشترک برای ایجاد تعلق لازم است.
در صورتی که درگیر رابطه عاطفی با فردی در فضای مجازی شدهاید، قبل از بروز آسیبها و مشکلات موضوع را با خانواده خود در میان بگذارید. در صورتی که والدین خبر داشته باشند بسیاری از مشکلات و آسیبها بروز پیدا نمیکند. ممکن است خانواده با تصمیم شما برای ادامه رابطه مجازی مخالفت کند اما در صورتی که اصرار و پافشاری شما را ببینند، مطمئنا فرصتهایی را برای شناخت بهتر از رابطهتان و طرف مقابل در نظر میگیرند. در صورتی که رابطهای بی پایه و اساس و صرفا بر اساس سرگمی نباشد، مطمئنا هردو طرف موافق جدی شدن آن در بستر خانواده هستند و خانوادهها نیز اگر مشکلی نباشد استقبال میکنند.
در دوستی های مجازی فرصت شناخت واقعی و عمیق افراد از یکدیگر وجود ندارد. در صورتی که قصد ادامه رابطه با فرد مقابل را دارید و به او علاقهمند شدهاید، بهتر است رابطه خود را وارد دنیای واقعی کنید. البته واقعی کردن روابط به این معنی نیست که خود را درگیر روابط پنهانی و پر خطر کنید بلکه بهتر است با آگاهی والدین و خانواده این کار را انجام دهید و برای شناخت بیشتر از یکدیگر سر قرارهای حضوری بروید. پیش از آن که رابطه خود را رسمی کنید پیشنهاد میکنیم برای شناخت بیشتر و تصمیمگیری عاقلانهتر از به مشاوره ازدواج مراجعه کنید.
بهتر است در دوستی های مجازی به صورت کامل و به سرعت به افراد اعتماد نکنید. تا وقتی آنها در واقعیت ملاقات نکردهاید و تا زمانی که به صورت حضوری با آنها برخورد نداشتهاید، اعتماد نکنید. افراد اغلب سعی میکنند تصویر خوبی از خود ارائه دهند و اغلب به همان خوبی که در فضای مجازی نشان میدهند نیستند. برای شناخت طرف مقابل میتوانید از افراد با تجربه و دلسوز کمک بگیرید.
بهتر است از افشا گری در روابط مجازی بپرهیزید و این رابطه را تنها به عنوان آشنایی اولیه در نظر بگیرید. در صورتی که تمام زندگی خود را برای طرف مقابل بازگو کنید، با عواقب بدی روبه رو خواهید شد. او را وارد حریم خصوصی خود نکنید و در مورد داراییها و مسائل زندگی به صورت دقیق صحبت نکنید. تا زمانی که رابطه حالت رسمی نگرفته اطلاعات شخصی خود را رد بدل نکنید. این اطلاعات که شامل عکسها و فیلمهای شخصی نیز میشوند، ممکن است برای سو استفاده ازشما مورد استفاده قرار بگیرند.
در صورتی که بعد از گذشت چند ماه از رابطه مجازی احساس میکنید خود و یا طرف مقابل رغبتی به ادامه رابطه در دنیای واقعی ندارید، بهتر است از رابطه خارج شوید. اغلب افراد حداکثر پس از 6 ماه برای رابطه خود تصمیمات جدیتری میگیرند؛ پس طولانی کردن رابطه مجازی بیمعنا و تنها برای پر کردن وقت است. هر چه رابطه مجازی طولانیتر شود، وابستگی بیشتر میشود و مشکلات بیشتری بروز پیدا میکند.
به دلیل ناپایداری بیشتر در دوستی های مجازی ، باید وابستگی خود را به این فضاها کنترل کنید. لازم است توانایی تنها بودن و لذت بردن از تنهایی خود را داشته باشید و برای فرار از تنهایی، دل به تصمیمها و افراد اشتباه ندهید. در این زمینه مطالعه مقاله فرار از تنهایی اطلاعات مفیدی را در اختیارتان قرار میدهد.
خودتان بهترین دوست خودتان باشید تا بتوانید مواقع لازم از تنهایی خود لذت ببرید. برای داشتن دوست خوب باید تلاش کرده و نکاتی را رعایت کنید. پیش از آن بررسی کنید که چرا یک دوست خوب ندارید. برای اطلاع بیشتر در زمینه دوست خوب کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه دوست یابی آنلاین می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.