کم حرفی مردان چه علتی دارد؟ بیشتر دعواها و دلخوریهایی که بین زوجین به وجود میآید به دلیل تفاوتهای بین زن و مرد و عدم آگاهی آنها از این تفاوتها میباشد. یکی از مشکلات معمول بین زوجین نارضایتی خانمها از کم حرفی مردان است. این ویژگی مردها معمولا خانمها را بسیار اذیت میکند و یکی از شکایتهای معمول خانمها این است که شوهرم بسیار کم صحبت میکند و به من بی توجه است. اما در واقع این خصوصیت مردان به دلیل ساختار ذهنی متفاوت شان است و به همین دلیل نسبت به زنها کمتر صحبت میکنند. در ادامه مقاله به بررسی دلایل کم حرفی مردان و راههای صحیح برخورد با آن میپردازیم.
برای دریافت مشاوره در زمینه کم حرفی مردان می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
کم حرفی مردان دلایل متعدی دارد که دانستن آنها نقش مهمی در کاهش مشکلات و اختلافات زناشویی دارد. پیشنهاد میکنیم مقاله دعوای بین زوجین را مطالعه کنید. این دلایل به شرح زیر میباشند:
در ماه دوم بارداری هورمون تستسترون وارد مغز جنین پسر میشود. این هورمون بر روی سلولهای مغز تأثیر میگذارد. توانایی برخی از سلولها همانند سلولهای مربوط به تکلم را کم میکند و سلولهای جنسی و پرخاشگری را فعالتر میکند. این دلیل به خوبی مشخص میسازد که چرا مردان در هنگام دعوا کردن توانایی صحبت کردن شان پایین میآید و در عوض متوسل به زور بازو میشوند.
به طور کلی مردها کل نگر هستند. مردی که تنها کلیات یک موضوع را دیده است چیز زیادی برای صحبت کردن ندارد و حرفهای خود را کوتاه و خلاصه میکند.
مردها فقط جهت برقراری ارتباط صحبت میکنند و از صحبت کردن برای تخلیه احساسات استفاده نمیکنند. به همین دلیل بعضی اوقات متهم به خونسردی و سنگدل بودن میشوند.
مردها بیشتر به دنبال نتیجه هستند و دوست دارند حرف خود را خلاصه کنند تا فقط نتیجه آخر را بگویند. مثلا اگر زن از همسرش سوال کند که «به مطب دکتر رفتی؟» مرد تنها میگوید «بله رفتم گفت سرما خورده ام» و صحبت خود را تمام میکند و حرفی از جزییات نمیزند.
ممکن است وجود برخی از اختلافات در ناخودآگاه مردان تاثیر بگذارد و باعث کم حرفی آنها بشود. مثلا مردی که مدتی است با همسرش اختلاف دارد، علاقه اش برای صحبت کردن با او کم میشود. برای درک بیشتر این مسئله بر روی مقاله اختلاف با همسر کلیک کنید.
به طور کلی مردها هنگام مواجه با چالشها و شرایط بحرانی، مخصوصا مشکلات شغلی کم حرف میشوند و ترجیح میدهند در سکوت و انزوا به راه حل مشکل خود فکر کنند.
با توجه با دلایل ذکر شده مشخص می شود که نمی توان از مردان توقع زیاد حرف زدن داشت ولی میتوان راههایی را به کار برد که کمی بیش تر صحبت کنند. در این زمینه توصیه میکنیم مقاله رفتار با همسر را مطالعه کنید. روشهای برخورد با کم حرفی مردان به شرح زیر میباشد.
توجه به این نکته بسیار مهم است. مردها وقتی از سرکار میآیند و یا خسته و عصبی هستند تمایل زیادی برای صحبت کردن ندارند و حتی ممکن است تلاش برای صحبت کردن با آنها در این شرایط منجر به عصبانیت و دعوا شود. پس زمانی را برای صحبت با همسرتان انتخاب کنید که استراحت کرده باشد و اعصاب آرامی داشته باشد.
وقتی میخواهید با همسرتان صحبت کنید از او سوالات کلی نپرسید. سوالات کلی جوابهای کوتاه از طرف مردان به همراه دارد. سوالات ریز بپرسید تا او هم با جزییات بیش تری جواب دهد.
کارهای مشترکتان را بیش تر کنید تا حرف بیشتری برای گفتن به یکدیگر داشته باشید. وقتی که مردها تمام روز از همسرشان دور باشند مسلم است که حرف خاصی برای گفتن به او ندارند.
مردها به دلیل ویژگی اقتدارطلبیشان معمولا از مشکلات خود با همسرشان کمتر صحبت میکنند چرا که میترسند همسرشان آنها را نصیحت یا سرزنش کند. پس اگر همسرتان با شما درد و دل کرد بیشتر سعی کنید به او گوش دهید نه این که راهکار نشان دهید. برای برقراری ارتباط صحیح با همسر و حل اختلافات خانوادگی از مشاوره زوجین و زوج درمانی بهره بگیرید.
تفاوت در ویژگیهای مردان را بپذیرید و قبول کنید که علاقه ندارند به اندازه شما حرف بزنند. نمیتوانید انتظار داشتهباشید همسرتان تمام جزئیات را بیان کند و در مورد تمام مسائل اظهار نظر کند. هر چقدر که حرف زدن در مورد سیاست و فوتبال زنان را خسته میکند، حرفهای زنانه با جزئیات نیز برای مردان کسلکننده است. بنابراین سعی کنید علایق مشترک را میان خود پیدا کرده و در مورد آنها صحبت کنید. با دریافت مشاوره خانواده زودتر می توانید به این اهداف برسید.
برای دریافت مشاوره در زمینه کم حرفی مردان می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.