بیدار شدن از خواب در شب نوعی بیخوابی است که میتواند برای افراد بسیار آزاردهنده باشد. این مشکل در دورههای استرسزای زندگی تشدید شده و عملکرد فرد را تا حد زیادی تحت تأثیر قرار میدهد. عوامل مختلفی مانند عوامل روانی، عادات فردی و مشکلات جسمانی در بروز بیخوابی های شما در طول شب نقش دارند. در نتیجه برای کنترل این شرایط بهتر است رفتارهایی را انجام دهید که به آرامش بیشتر شما کمک میکند. در ادامه به طور کامل علل و راهکارهای این مشکل را بررسی خواهیم کرد. توصیه می کنیم برای درمان هرگز خودسرانه از دارو یا ماده ای استفاده نکنید و تنها از متخصصان در این زمینه کمک بخواهید.
برای دریافت مشاوره در زمینه بیدار شدن در طول شب می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع : بیدار شدن از خواب در شب | علائم و علت بیدار شدن در ساعات مختلف شب
عوامل جسمانی و روانشناختی متعددی وجود دارند که میتوانند باعث شوند شما خواب منقطعی را تجربه کنید و دائماً در طول شب از خواب بیدار شوید. ما در ادامه ابتدا به توضیح عوامل جسمانی دخیل در این مشکل پرداختهایم.
برای شناخت بیشتر در زمینه اختلالات خواب کلیک کنید.
درد ناشی از بیماریهایی نظیر آرتریت، مشکلات قلبی، کم خونی داسی شکل و سرطان معمولاً در خواب فرد تداخل ایجاد میکند و مانع از این میشود که فرد بتواند در طول شب خواب راحتی را تجربه کند.
داشتن مشکلات تنفسی نظیر آسم، برونشیت و سایر بیماریهای ریوی اغلب در طول شب فرد را میآزارد و میتواند در طول شب بارها فرد را از خواب بیدار کند.
داشتن دردهای معده و علائمی نظیر رفلکس معده از جمله مشکلاتی هستند که میتوانند خوابیدن در طول شب را برای شما دشوار کنند. همچنین علائم سندروم روده تحریکپذیر نیز از جمله مشکلات مرتبط با دستگاه گوارش هستند که موجب بروز خواب منقطع میشوند.
تغییرات هورمونی که زنان در جریان دورههای قاعدگی یا در دوران یائسگی تجربه میکنند میتواند موجب اختلالاتی در خواب آنها بشود. این تغییرات اغلب با گرگرفتگی و تعریق زیاد همراه است که میتوانند فرد را از خواب بیدار کرده و به خواب رفتن مجدد را دشوار کنند.
اختلالات و مشکلات مربوط به مغز و اعصاب نیز میتوانند خواب فرد را در طول شب به هم بریزند. از جمله مهمترین این اختلالات میتوان به بیماری آلزایمر و پارکینسون اشاره کرد. به همین خاطر بسیاری از سالمندان که دچار این مشکلات هستند اغلب از بیخوابی در طول شب نیز شکایت میکنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه بی خوابی کلیک کنید.
نوشیدن آب زیاد در پی مبتلا بودن به بیماریهایی نظیر دیابت، مشکلات قلبی و انواع عفونتها طبیعتاً نیاز به دستشویی رفتن را افزایش میدهد و در نتیجه در طول خواب نیز فرد را بیدار میکند.
استرس یکی از مهمترین علائم روانشناختی است که میتواند باعث بیدار شدن شما در طول شب شود چرا که باعث سبکتر شدن خواب شما و جلوگیری از عمیق شدن آن میشود. در نتیجه کوچکترین محرکی میتواند شما را از خواب بیدار کند. از جمله دیگر عوامل روانشناختی که میتوانند باعث بیدار شدن در طول شب شوند میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- دچار بودن به اختلالات اضطرابی نظیر اختلال استرس پس از سانحه
- دچار بودن به اختلال دو قطبی
- افسردگی
- اسکیزوفرنیا
در این شرایط مراجعه به یک روانشناس میتواند به شما کمک کند تا بتوانید با حل مشکلات روانشناختی اختلالات ایجاد شده در خواب خود را نیز بهبود ببخشید.
برای آشنایی بیشتر در زمینه بیخوابی و افسردگی کلیک کنید.
برخی از عادتهای فردی در طول شبانه روز میتوانند کیفیت خواب شما را تحت تأثیر قرار دهند. از جمله این عادتها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- تغییر زمان خواب
- استفاده از وسایل الکترونیک نظیر موبایل و کامپیوتر قبل از خواب
- مصرف نوشیدنیهای کافئین دار
- سیگار کشیدن
- مصرف الکل ممکن است باعث شود که سریعتر به خواب بروید اما از آنجایی که الکل مانع از عمیق شدن خواب میشود به احتمال زیاد در طول شب بارها و بارها از خواب بیدار خواهید شد.
به کار بردن برخی راهکارها در طول شبانه روز به شما کمک میکند تا بتوانید از بروز این مشکل پیشگیری کنید. از جمله این راهکارها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
انجام فعالیتهای آرامش بخش نظیر استفاده از نوشیدنیهای گیاهی و بدون کافئین، استفاده از دوش آب گرم، انجام ریلکسیشن و گوش دادن به موسیقیهای ملایم میتواند به شما کمک کند تا خواب باکیفیتتری را تجربه کنید. درکنار انجام این موارد تلاش کنید تا استفاده از ابزار الکترونیک را قبل از خواب محدود کنید و به این ترتیب وسایلی نظیر گوشی و کامپیوتر را کنار بگذارید.
تلاش کنید تا غیر از خوابیدن و داشتن رابطه جنسی سایر فعالیتهای خود را در مکانهای دیگری انجام دهید. این کار باعث میشود که بدن شما نسبت به این مکان شرطی شده و پاسخ خوابیدن را راحتتر فراخوانی کند.
اگر ساعت را در جایی قرار دهید که به محض بیدار شدن زمان را ببینید برای دوباره به خواب رفتن دچار استرس خواهید شد و به این ترتیب بیخوابی ادامه خواهد یافت. در نتیجه تلاش کنید تا ساعت را در جایی دورتر بگذارید.
داشتن ورزش به طور منظم میتواند بهداشت و کیفیت خواب شما را افزایش دهد. با این حال به این موضوع دقت کنید که از انجام ورزش سنگین پیش از خواب بپرهیزید چرا که این امر میتواند خود باعث ایجاد بیخوابی در شما شود.
اگر در طول شب بیدار شدید و پس از 20 دقیقه همچنان نتوانستید مجدداً به خواب بروید، در تخت خواب نمانید چرا که این کار بیخوابی شما را تداوم میبخشد. در نتیجه تلاش کنید تا از تخت خواب بیرون بیایید، کمی قدم بزنید و پس از مدتی مجدداً به جای خود بازگردید.
برای آگاهی بیشتر در زمینه درمان بی خوابی کلیک کنید.
عوامل مختلفی وجود دارند که خواب مادران را در دوره حاملگی به هم میریزند. از جمله این عوامل میتوان به تغییرات هورمونی، مشکلات گوارشی، فشار کودک به لگن و ستون فقرات و تکرر ادرار اشاره کرد. به طور کلی این مسئله مشکل شایعی در بین مادران است و اغلب پس از زایمان به مرور برطرف میشود.
برای دریافت مشاوره در زمینه بیدار شدن در طول شب می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع : بیدار شدن از خواب در شب | علائم و علت بیدار شدن در ساعات مختلف شب