داشتن جذابیت رفتاری به شما این امکان را میدهد که پیامهای غیر کلامی مناسبی در روابط بین فردی و رمانتیک خود بفرستید. در واقع ارتباط غیر کلامی در مراحل اول آشنایی نقش مهمی در فرآیند دوستیابی بازی میکند. در روابط پایدارتر توجه به رفتارهای خاص طرف مقابل میتواند به شما کمک کند تا بتوانید ارتباطتان را محکمتر کنید. بنابراین برخی رفتارها برای شکلدهی رابطه مؤثر هستند و برخی دیگر برای ایجاد اعتماد و تحکیم بیشتر رابطه مورد استفاده قرار میگیرند. داشتن جذابیت رفتاری کار آسانی نبوده و برای رسیدن به آن نیاز به تمرین خواهید داشت. در این مقاله عواملی را که بر جذابیت رفتاری مؤثر هستند را بررسی میکنیم. همچنین پیشنهاد میکنیم مقاله عوامل جذابیت را مطالعه کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه جذابیت رفتاری می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع : جذابیت رفتاری | چگونه از نظر رفتاری فرد جذابی باشیم؟
اعتماد به نفس یکی از مهمترین مواردی است که در پذیرفته شدن و جذابیت شما در اجتماع تاثیر زیادی دارد. اگر به عملکرد خود اعتماد کامل داشته باشید و بتوانید این موضوع را به دیگران نیز القاء کنید، در نگاه دیگران دارای جذابیت بیشتری خواهید بود. برای افزایش اعتماد به نفس خود تلاش کنید و از آن به عنوان عاملی برای جذابیت استفاده کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه افزایش اعتماد به نفس کلیک کنید.
برقراری تماس چشمی در حین گفتگو به مخاطب این پیغام را میدهید که «به تو و حرفهایت توجه میکنم». پس زمانی که با شخصی در حال صحبت هستید برای اینکه به او بفهمانید که صحبت او برایتان مهم است، هر از گاهی تماس چشمی با او برقرار کنید. این کار ضمن احترام متقابل، نشانگر توجه شما به شخص مقابل است. تماس چشمی از جمله اصول مهم ارتباطات غیر کلامی است و در جذابیت شما تأثیر بسیاری دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ارتباط غیر کلامی کلیک کنید.
لبخند زدن معمولا باعث جذب دیگران و ایجاد رابطه خوب میشود. هنگامی که برای بار اول به یک محیط نا آشنا وارد میشوید، لبخند بزدنید. مهم است که اخم نکنید، رعایت همین رفتار شاید بی اهمیت به جذابیت شما کمک زیادی میکند.
سعی کنید حرفی که میزنید یا کاری که میکنید بر اساس انگیزه و خواسته خودتان باشد؛ چرا که شما کنترل کمی بر زبان بدن و واکنشهای غیر ارادی خود دارید، در نتیجه طرف مقابل شما به حقیقی یا غیر خقیقی بودن گفتار و رفتارتان پی خواهد برد. داشتن شور و شوق باطنی در انجام هر کاری، در نگاه دیگران شما را فردی جذاب جلوه میدهد. بنابراین برای رسیدن به جذابیت رفتاری لازم است در گفتار خود نیز جذابیت داشتهباشید.
زمانی که در حال گفت گوی رو در رو با شخصی هستید، حدالامکان در حال گفت گو با شخص مقابل، گوشی تلفن همراه خود را رها کنید و تمام و کمال به طرف مقابل خود گوش دهید. این کار باعث حفظ احترام طرف مقابل میشود. برعکس اگر مدام در گوشی خود مشغول باشید و به حرفهای طرف مقابل توجهی نکنید، به همان میزان از ارزش شما نزد او کاسته میشود.
در قرار ملاقاتهایتان وقت شناس باشید. زمانی که برای وقتِ دیگران ارزش قائل شوید، نخست برای خودتان ارزش آفرینی میکنید. بنابراین تلاش کنید در دید دیگران محترم بوده و زمان را مغتنم بشمارید. با این کار بیش از گذشته بر روی دیگران تاثیر مثبت بگذارید و بر میزان جذابیت خود بیافزایید.
اگر وارد محیط تازهای میشوید و افراد آن جدید هستند، برای آشنایی بیشتر به افراد دست دهید و خود را معرفی کنید. این میتواند یک شروع بسیار خوب برای برقراری ارتباط باشد. همچنین در برخوردهایتان سعی کنید رسا و واضح صحبت کنید.
اگر از آن دسته افراد بی نظمی هستید که میزکار، محیط اطراف و در کل حوالی جایی که شما در آن حضور دارید پر از وسایل غیر ضروری و حتی به درد نخور و دور ریختنی است، جذابیت کمی برای دیگران خواهید داشت. سعی کنید تا حد معمول منظم و مرتب بوده و به ظاهر اطراف خود اهمیت زیادی دهد.
اگر از نظر تحصیلی، شغلی و موقعیت اجتماعی در سطح بالاتری از اطرافیان قرار دارید، باید تا حد امکان مراقب تلۀ خود نمایی باشید. مراقب باشید حس برتری جویی در شما آن قدر پررنگ نباشد که دیگران نتوانند ارتباط درستی با شما برقرار کنند. تلاش کنید تا جایی که ممکن است افتاده و متواضعانه رفتار کنید. با چنین رفتاری، سد ارتباطی شما و دیگران شکسته میشود و دیگران به راحتی میتوانند با شما ارتباط برقرار کرده و جذب شما شوند. برای این که متواضعانه رفتار کنید لازم است ابتدا به خودشناسی برسید و موانع عدم جذابیت را در خود شناسایی کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه خودشناسی کلیک کنید.
متاسفانه در جامعه امروزه افراد کمتر به حرفهای یکدیگر گوش میدهند و بیشتر صحبت میکنند. در چنین شرایطی گوش دادن و شنوای حرفهای دیگران بودن بر جذابیت رفتاری شما میافزاید؛ چرا که اغلب افراد دوست دارند شنیده شوند و به آنها توجه شود. زمانی که طرف مقابلتان صحبت میکند با دقت به سخنانش گوش دهید و از حواس پرتی پرهیز کنید. نشان دهید گوش دادن به حرف طرف مقابل برایتان لذت بخش است. نکته مهم گوش دادن فعال و دادن بازخورد به صحبت طرف مقابل است؛ مثلا گاهش سر خود را تکان دهید، سوال بپرسید و تاییدش کنید. گوش دادن به دیگران نکته کوچکی است که به مرور زمان شما را نزد دیگران به فردی جذاب تبدیل میکند.
هیچ کس دوست ندارد دروغ بشنود. صداقت داشتن به خصوص در شرایط خاص از شما فردی جذاب و با شجاعت میسازد. اگر نمیتوانید به قول خود پایبند باشید صداقت داشتهباشید و اصلا قول ندهید. زمانی که نظر شما را در رابطه با مسئله مهمی میخواهند، با صداقت جواب دهید و حقیقت را عنوان کنید. آنچه که منجر به جذابیت رفتاری در شما میشود، توانایی برقراری ارتباط صادقانه با دیگران است. صداقت را با رک بودن بیش از حد و گستاخی اشتباه نگیرید. در بیان حقیقت تلخ لحن نرم و مناسب را فراموش نکنید.
خوش خنده بودن، چهرهی خندان و خنداندن دیگران شما را به خدای جذابیت تبدیل میکند. برای رسیدن به جذابیت رفتاری یکی از کارهایی که میتوانید انجام دهید این است که خندیدن و شوخ طبعی را در اولویت رفتارهای خود قرار دهید. خندیدن علاوه بر این که شما را جذاب میکند، استرس و فشارهای روانی بیهوده را کاهش میدهد. پس سعی کنید به خندیدن عادت کنید و آن را به یکی از رفتارهای ثابت خود تبدیل کنید. مطمئنا فردی که همیشه خندهرو است بیشتر از فرد عبوس و اخمو در نظر دیگران جذابیت رفتاری دارد. خندیدن به مرور زمان مسائل آزاردهندهی کوچک را بیاعتبار میکند و فکر شما را برای پرداختن به مسائل باز میکند.
اهمیت به ظاهر، نوع لباس پوشیدن، آراسته بودن، نوع راه رفتن، حرکات مناسب و به طور کل چیزهایی که به ظاهر شما مربوط میشوند در جذابیت رفتار شما تاثیر گذارند. ظاهر خوب اعتماد به نفس را افزایش میدهد. منظور از ظاهر خوب در اینجا زیبایی چهره و یا اندام نیست. لازم نیست اندام و یا چهرهای ایدهآل داشتهباشید. تنها به خودتان برسید و خودتان را دوست بدارید. زیباییهای خود را شکر گذار باشید و به فکر رفع عیبهایتان باشید. برای رسیدن به اندامی زیبا ورزش کنید. اجازه ندهید مشکلات ظاهری اعتماد به نفس شما را کم کنند، بلکه برای رفع آنها تلاش کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه جذابیت ظاهری کلیک کنید.
در انتها میتوان به این نکته اشاره کرد که بر روی رفتار خود با دیگران و ظرافتهای رفتاری لازم تمرکز بیشتری داشته باشید. دیگران بر اساس رفتاری که از شما سر میزند به اشتباه شما را قضاوت میکنند. تلاش کنید که تا حد امکان جلوی این مسئله گرفته شود و دیگران شما را بر اساس واقعیتهای موجود در شخصیت شما، ارزیابی تان کنند.
_فخر فروشی نکنید: پز دادن در مورد مقام، شغل، تحصیل، پول و... دیگران را از شما خسته میکند و جذابیت شما را از بین میبرد.
_ارزش قائل نشدن برای خود: در صورتی که برای خود احترامی قائل نباشید دیگران نیز ارزشهای شما را نادیده میگیرند.
_نیازمند بودن به تایید دیگران: ترس از تایید نشدن و طرد شدن توانایی ریسک کردن و اظهار وجود را از شما میگیرد. این ویژگی حذابیت رفتاری شما را از بین میبرد چرا که بیشتر اوقات نمیتوانید خود و شرایط را تغییر دهید و قدرت مخالفت با نظرات دیگران را ندارید.
_نداشتن چهارچوبهایی برای زندگی: نداشتن چهارچوب و خط قرمز در زندگی به دیگران این اجازه را میدهد که به شما آسیب بزنند.
_بیاعتنا و بیحوصله بودن: بی اعتنایی به مسائل روز و مشکلات دیگران شخصیت نامطلوبی را از شما میسازد. مهربان نبودن با دیگران، مانع از جذابیت شما میشود
_وابستگی به دیگران: وابستگی به دیگران و چسبیدن مداوم به آنها اصلا جذابیت ندارد. همیشه در دسترس بودن جذابیت رفتاری شما را از بین میبرد.
برای دریافت مشاوره در زمینه جذابیت رفتاری می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.