تنفر از مکیدن سینه توسط نوزاد چه زمانی اتفاق میافتد؟ در بسیاری از مادران این مسئله بسیار ناراحت کننده است که کودکشان سینه آنها را نمیگیرد و از مکیدن سینه مادر تنفر دارد. مادران میخواهند بدانند که چگونه میتوان این مشکل را برطرف کرد. برای این کار ابتدا باید بدانید که ریشه و دلیل تنفر چیست و این که واقعا چرا کودک از گرفتن سینه امتناع میکند و یا شاید اصلا حساسیت مادر باعث این مسئله شده است. در ادامه مقاله به بررسی بیشتر این موضوع خواهیم پرداخت. همچنین مشاوره کودک میتواند به شما در این زمینه کمک کننده باشد.
برای دریافت مشاوره در زمینه نوزادان می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
حالات روحی و روانی مادر مانند استرس و اضطراب، محیط ناآرام و قرار گرفتن در یک فشار روانی، واکنش نشان دادن یکباره مادر به گاز گرفتن سینه توسط کودک که موجب ترس او شود و بغل کردن و شیر دادن به کودک دیگر، گرفتن سینه مادر توسط نوزاد را ناخوشایند میکند. همچنین نامتناسب بودن نوک سینه و نوک پستان فرورفته که با دهان کودک سازگار نباشد میتواند دلیلی بر تنفر از مکیدن سینه توسط نوزاد باشد.
استفاده از صابون و عطر توسط مادر رغبت کودک را از بین میبرد و وجود هورمون هورمونهایی که تحت تاثیر پریود، بارداری، قرصهای ضد بارداری و همینطور تخمکگذاری قرار میگیرند باعث میشود کودک دیگر سینه مادر را نگیرد و در آخر اینکه تغییرات در ویژگیهای ظاهری مادر باعث میشود کودک حالت ایمن خود را از دست بدهد و علاقهای به گرفتن سینه مادر نداشته باشد.
برای آشنایی بیشتر در زمینه فوائد شیر مادر کلیک کنید.
مشکلات تنفسی، گرفتگی بینی که کودک را مجبور میکند از راه دهان تنفس داشته باشد، دندان در آوردن، التهاب لثه، استفاده از شیشه شیر که باعث میشود بعد از استفاده از شیشه، کودک دیگر رغبتی به گرفتن سینه مادر نداشته باشد و گریه طولانی مدت که در نتیجه آن کودک گرسنه میشود و اگر به او توجه نشود دیگر کودک سینه مادر را نمیگیرد.
دمای نامتناسب، هوای بسیار گرم یا بسیار سرد باعث تنفر از مکیدن سینه توسط نوزاد میشود و نوزاد از شیر خوردن دوری کند. همچنین اگر نور در اطراف بسیار زیاد باشد میتواند تاثیرگذار باشد. سرو صدای زیاد کنجکاوی کودک را برمیانگیزد که باعث عدم شیر خوردن میشود. نکته مهم دیگر این که وجود دود سیگار در اطراف کودک او را از گرفتن سینه مادر منع میکند.
برای آشنایی بیشتر در زمینه مشکلات شیردهی کلیک کنید.
خواب آلودگی و بیحالی، تجویز داروهای متفاوت مسکن و بیهوشی به مادر، حرکت دادن کودک با خشونت، فشردن او به سینه در هنگام شیر دادن و نحوه اشتباه شیر دادن به نوزاد، استرس مادر به دلیل نبود آمادگی و یا بیرون نبودن نوک سینه از علل شیر نخوردن نوزاد در روز اول پس از تولد میباشد.
جمع شدن شیر در سینه باعث میشود ماهیچه برای جهش شیر بسیار قوی باشد و یا ماهیچه ضعیف شود.
کودکان تا این زمان شیشه شیر گرفتهاند و برای گرفتن پستان مادر سردرگم هستند، دهان کودک برفک دارد، نوک پستان زخم است، شیر در آن جمع شده، گوش میانی متورم شده و مانع شیر خوردن از سینه مادر میشود و یا با توجه به غذایی که مادر مصرف کرده مزه شیر و بوی آن تغییر کرده است.
برای آگاهی بیشتر در زمینه بازتاب مکیدن نوزاد کلیک کنید.
آروارههای سقف دهان در این دوران برای تخلیه شیر مادر قویتر شده است پس دیگر علاقهای به مکیدن سینه وجود ندارد و یا اگر زودتر از موعد شروع به دادن غذای جامد کنید همه و همه علل دیگری برای نگرفتن سینه توسط نوزاد است. نوزاد شما به سرعت میتواند احساسات اطراف را جذب کند و اگر به هر دلیلی هر چیزی باعث آشفتگی او شود دیگر سینه مادر را نمیگیرد. چیزهایی مثل این که از مادر دور شود، مراقبش عوض شود، تعویض محل زندگی و همینطور رفت و آمد بیش از حد اقوام از این دست آشفتگیها میباشند.
گاهی اوقات شیرخوار یکی از سینههای مادر را میگیرد و از گرفتن سینه دیگر بیزار است که دلایل آن این است که جمع شدن شیر در یک طرف بیشتر است، نوک یکی از آنها برای خوردن شیر نامناسب است، همیشه با یکی از آنها به کودک شیر دادید و او عادت کرده است. همچنین تفاوت رفلکس و ماهیچه جهش شیر، تفاوت اندازه پستانها، کاهش تولید شیر در یکی از پستانها و در رفتگی یک طرف از کتف کودک از دلایل دیگر برای امتناع از گرفتن یک سینه میباشد.
وقتی کودک سینه مادر را نمیگیرد بهتر است که مادر صبور باشد، آرامش خود را حفظ کند و خسته نشود و لازم است که در این کار اطرافیان هم او را حمایت کنند و به او اعتماد به نفس کامل را بدهند و اجازه ندهند که روحیهاش را از دست دهد. وضعیت و مدل شیردهی را نسبت به چیزهایی که در کلاسهای شیردهی و بارداری آموزش میدهند اصلاح کنید. با کودک خود تماسهای فیزیکی بیشتری برقرار کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه راهنمای شیر دادن به نوزاد کلیک کنید.
کودک را مجبورنکنید که سینه شما را بگیرد. محیطی آرام که نور کمی دارد را برای شیر دادن به او انتخاب کنید. زمانی که خواب آلود است و یا بعد از بیدار شدن یا هنگامی که میخواهد به خواب برود به او شیر دهید. چند قطره از شیر را روی لبهای نوزاد بچکانید. اما اگر به هیچ وجه حاضر نیست که سینه شما را بگیرد با قطره چکان و شیشه شیر، شیر خود را به او بدهید.
اولین واکسنی که به کودک ارائه میشود شیر مادر است که او را در برابر آلرژیها و ابتلا به بیماریهایی شبیه به آسم محافظت میکند و اگر او شیر مادر را نخورد و سینه مادر را نگیرد از این واکسن بینصیب میماند و ممکن است به بیماریهایی مبتلا شود و انواع حساسیتها را بگیرد. نوزادی که شیر مادر خود را نخورد مستعد چاقی و جذب کلسترول است و چربیهایی که از طریق روشهای دیگر به بدن او وارد میشود دیرتر هضم شده و موجب دل دردهای کولیکی میشود.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تاثیرات شیر مادر کلیک کنید.
این کودکان معمولا کلسیم و آهن را کمتر جذب میکنند و غریزه مکیدن در کودک ارضا نمیشود و رابطه دهانی که در نظریه فروید بیان شده است و در دوران تولد تا دو سالگی به وجود میآید در کودک شکل نمیگیرد و فرصت امنیت روانی از کودک گرفته میشود.
برای شناخت بیشتر در زمینه نظریههای فروید کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه نوزادان می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.