آیا میدانید چگونه میتوان رابطه دوستانه بین فرزندان برقرار کرد؟ هر کودکی همواره ممکن است با کودکان دیگر دچار درگیری و بحث شود. این بحثها میتواند به دلایل مختلفی شکل گیرد و تا جایی که به تنش و آسیب تبدیل نشوند، کاملا طبیعی هستند. همچنین ممکن است فرزند بزرگتر به فرزندان کوچکتر از خودش حسادت کند. همین احساس رقابت و حسادت اگر به درستی هدایت نشود ممکن است بر رابطه خواهر و برادرها اثر منفی بگذارد. والدین با به کار بردن راهبردهایی میتوانند با وجود این احساسات و بحثها، فرزندان خود را به سمت فضایی دوستانه سوق دهند و یا با دریافت مشاوره خانواده در جهت کاهش مشکلات والدین و فرزندان شان حرکت نمایند.
برای دریافت مشاوره در زمینهبرقراری رابطه دوستانه بین فرزندان می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع : رابطه دوستانه بین فرزندان خود برقرار کنید
برقراری یک رابطه دوستانه بین فرزندان، یکی از وظایف والدین محسوب میشود. والدین با روشهای تربیتی و نوع برخورد خود در واقع الگویی برای کودکان هستند. آنها با برخورد مناسب در هنگام دعوای کودکان میتوانند منجر به ایجاد رابطه دوستانه بین فرزندان شان شوند و یا برعکس خشم و نفرت بین آنها را دامن بزنند. احساس رقابت و حسادت از جمله مواردیاند که به شدت میتوانند باعث تخریب رابطه دوستانه بین فرزندان شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه دعوای کودکان کلیک کنید.
خواهر و برادرها معمولا احساسی از رقابت نسبت به یکدیگر دارند که باعث بروز بحثهایی بین آنها میشود. این بحثها تا جایی که آسیبی برای آنها نداشته باشد کاملا طبیعی است و نه تنها به رابطه آنها آسیب نمیزند بلکه میتواند با احساس حمایت نسبت به یکدیگر همراه میشود. در خانواده سالم والدین این نگرش را در فرزندان خود ایجاد میکنند که با وجود هر دعوایی که پیش میآید، تمام اعضا همچنان به عنوان خواهر و برادر باید حامی یکدیگر باشند. برای اطلاع بیشتر از خانواده سالم کلیک کنید.
معمولا با تولد نوزاد در یک خانواده نوعی از احساس حسادت در فرزند بزرگتر ایجاد میشود. این احساس حسادت ممکن است با رفتار والدین تشدید شود. والدین باید با به کار بردن راهکارهای ایجاد رابطه دوستانه بین فرزندان کمک کنند که این حس حسادت تا میزان زیادی از بین برود و جای خود را به یک رابطه سالم و حمایتی بدهد. کودکانی که تحت آموزش با این راهبردها قرار میگیرند مثل اعضای یک تیم میشوند که در عین حال که برای بهترین عضو تیم بودن با هم رقابت میکنند، از اعضای دیگر تیم حمایت میکنند. در بزرگسالی برای یکدیگر مانند یک دوست صمیمی خواهند بود. پیشنهاد میکنیم مقاله دوست صمیمی را مطالعه کنید.
ممکن است کاهش تنش بین فرزندان دور از ذهن به نظر برسد اما خواهر و برادرها میتوانند به دعوای عادی خود ادامه داده و در عین حال همدیگر را دوست داشته باشند. به هر حال بر سر مسائل مختلف در رابطه بین خواهر و برادر ممکن است بحث پیش بیاید. آنچه مهم است تبدیل نشدن این بحثها به احساس نفرت از یکدیگر است.
در بسیاری از موارد این نفرت واقعی نیست اما همان نفرت غیر واقعی نیز میتواند رابطه فرزندان را با یکدیگر دچار مشکل کند. والدین میتوانند با رفتار خود به ایجاد رابطه دوستانه بین فرزندان کمک کنند. بخشی از رفتارهایی که در ایجاد رابطه دوستان بین فرزندان مؤثر هستند را مرور می کنیم:
کودکان از مقایسه شدن با دیگران به ویژه خواهر و برادر خود بیزارند. وقتی فرزندی با فرزند دیگر مقایسه میشود این پیام را دریافت میکند که فرزند دیگر از او بهتر است. و دیگران او را کمتر از فرزند دیگر دوست دارند. دریافت این پیام باعث میشود که کودک به خاطر مقایسه شدن از پدر و مادر گلهای نداشته باشد بلکه نسبت به فرزند دیگر احساس رقابت و حسادت کند. این احساس در فرزندی که مورد مقایسه قرار گرفته باعث کاهش صمیمیت و از بین رفتن رابطه دوستانه او با فرزند دیگر میشود.
برخورد یکسان به این معنا نیست که در هر شرایطی و بدون توجه به تفاوت رفتار کودکان کاملا مشابه هم رفتار شود. بلکه به این معنا است که در شرایط مشابه با کودکان به یک شکل رفتار شود. نسبت به فرزندان مختلف با رفتارها و شخصیت متفاوت باید رفتار متفاوتی داشت اما در عین حال عدالت و انصاف را نیز رعایت کرد. کودکان اگر احساس کنند پدر و مادر فرزند دیگری را بیشتر دوست دارند نمیتوانند رابطه دوستانهای با آن فرزند برقرار کنند. در خانوادههای موفق تبعیض جایی ندارد. برای کسب اطلاع از ویژگیهای خانواده موفق کلیک کنید.
دعوای بین خواهر و برادرها طبیعی است و والدین باید آن را به عنوان بخشی از زندگی آنها بپذیرند. آنچه در این دعواها اهمیت دارد دخالت نکردن والدین است. جز در مواردی که احتمال آسیب به یکی از فرزندان وجود دارد خود کودکان قادر به حل مشکل خود هستند و نیازی به مداخله والدین نیست. دخالت والدین در دعوای کودکان نه تنها به رابطه دوستانه فرزندان آسیب میزند بلکه تمرین حل مسأله را طی این بحثها از آنها دریغ میکند.
بازیهای دسته جمعی از عواملی است که باعث ایجاد روابط دوستانه بین همسالان میشود. همین الگو بین خواهر و برادرها نیز میتواند وجود داشته باشد. والدین میتوانند فرزندان خود را به بازی با یکدیگر و همچنین مشارکت در فعالیتهای مختلف ترغیب کنند. والدین میتوانند برای دادن دستور به فرزندان آنها را به مشارکت و همکاری وا دارند. به طور مثال اگر باید خریدی برای خانه انجام شود دو نفر از فرزندان را برای این کار بفرستند تا با همکاری هم خرید را انجام دهند. به علاوه بازی کردن در شاد نگه داشتن کودکان و افزایش سلامت روان آنها نقش بسزایی دارد. برای کسب اطلاع بیشتر از فرزندان شاد کلیک کنید.
مشارکت خود والدین در کارهای فرزندان نیز در این مسأله مؤثر است. والدین بدون مشارکت در فعالیتهای کودکان نقش حامی مالی و شاید سرویس مدرسه را بر عهده میگیرند در حالی که مشارکت در فعالیتهای کودک به عنوان بخشی از نقش والدینی اهمیت بسیار زیادی دارد. به علاوه مسئولیت پذیری کودک نیز شکل میگیرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مسئولیت پذیری کودکان کلیک کنید.
کودکان ممکن است به شیوهای از زندگی عادت کرده باشند که در بخشهای زیادی از آن خواهر و برادرها و والدین نقش چندان پر رنگی ندارند. تفریح جمعی با خانواده و مسافرتهای چند روزه آنها را از این عادت خارج کرده و به تعامل با اعضای خانواده تشویق میکند. هر چند ممکن است این اثر چند روزه با پایان فعالیت جدید از بین برود اما همچنان ممکن است به تغییر عادت کودکان و ایجاد رابطه دوستانه بین آنها منجر شود. برای اطلاع از روشهای صحیح فرزندپروری و حل تعارضات میان فرزندان لازم است از مشاوره کودک استفاده کنید.
در ابتدا آنها را به آرامش دعوت کنید اما سعی کنید در دعوای آنها دخالت نکنید و از آنها بخواهید خود راهی برای حل مشکلتشان بیابند. لازم است والدین در این زمینه مهارتهای حل مسئله را به فرزندان بیاموزند.
خواهر و برادرها به طور طبیعی نسبت به یکدیگر علاقه دارند؛ شما میتوانید آنها را با هم به گردش ببرید و یا بازیهای گروهی و دسته جمعی انجام دهید. آنها را تشویق کنید برای تولد یکدیگر و به کمک شما کادوی کوچکی بخرند و یا برای یکدیگر نقاشی بکشند. این امور علاقه آنها را به هم بیشتر میکند.
برای دریافت مشاوره در زمینه تربیت فرزند می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.