مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

رفتار با افراد مشکوک به اعتیاد چگونه باید باشد؟

بسیاری از افراد به خصوص خانواده‌ها در جلسات مشاوره در مورد نحوه رفتار با افراد مشکوک به اعتیاد سؤال می‌پرسند. برای مثال بسیاری از زنان ممکن است رفتارهایی از همسر خود ببینند که احساس کنند او در دام اعتیاد گرفتار شده است. با این همه در این شرایط نشان دادن واکنش مناسب آسان نیست و اغلب افراد نمی‌توانند هیجانات خود را کنترل کنند. افراد نمی‌دانند که آیا باید فرد مورد نظر را با این موضوع مواجه کنند یا نه و می‌ترسند که صحبت کردن در این باره باعث بدتر شدن اوضاع شود. با توجه به همه این نگرانی‌ها ما در این مقاله اختصاصاً به نحوه رفتار با افراد مشکوک به اعتیاد خواهیم پرداخت پس تا انتها با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره در زمینه رفتار با افراد مشکوک به اعتیاد می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

منبع : رفتار با افراد مشکوک به اعتیاد چگونه باید باشد؟

  

اهمیت داشتن رفتار مناسب با افراد مشکوک به اعتیاد

ممکن است شما تغییرات رفتاری خاصی در یکی از عزیزانتان مشاهده کنید که باعث شود در مورد ابتلای او به اعتیاد مشکوک شوید. اما بسیار اهمیت دارد که بتوانید ابتدا بر هیجانات خود مسلط شوید و اقدامی فوری انجام ندهید. لازم است بدانید که اعتیاد اغلب ریشه‌های روانی دارد و در نتیجه رفتار با افراد مشکوک به اعتیاد شما می‌تواند اوضاع را پیچیده‌تر و دشوارتر کند.

برای مثال بسیاری از افراد به خاطر افسردگی و ناتوانی برای تجربه احساس شادی در زندگی به مواد روی می‌آورند تا بتوانند از طریق ابزاری بیرونی به یک حال خوش دست پیدا کنند. در این شرایط طرد شدن از جانب اطرافیان و برخوردهای نامناسب آن‌ها می‌تواند بحران روحی جدیدی را ایجاد کند و باعث شود که آن‌ها بیش از پیش به مواد پناه ببرند و در سراشیبی اعتیاد درگیر شوند.

برای آگاهی بیشتر در زمینه مواد مخدر کلیک کنید.

 

نحوه رفتار با افراد مشکوک به اعتیاد

برای اینکه بتوانید بهترین و تأثیرگذارترین رفتار را با فرد مشکوک به اعتیاد داشته باشید، توجه به برخی نکات ضرورت دارد. این توصیه‌ها به شما کمک می‌کند تا بتوانید ارتباط مناسب‌تری برقرار نمایید و به جای درگیر شدن در هیجانات منفی آسیب‌زا به دنبال راه حلی باشید.

نحوه رفتار با افراد مشکوک به اعتیاد | قدم اول کنترل هیجانات

همان طور که قبل از این اشاره شد اولین و مهم‌ترین مسئله در این موقعیت این است که بتوانید بر هیجانات خود مسلط باشید و نسنجیده تصمیم نگیرید. به این فکر کنید که احتمال اشتباه بودن حدس شما نیز وجود دارد و شما نمی‌توانید به یک باره دست به قضاوت در مورد عزیزانتان بزنید. همچنین ممکن است مشکوک شدن به اعتیاد باعث شود که احساسات منفی بسیار نیرومندی نظیر خشم و اضطراب را تجربه کنید و دائماً از خود بپرسید که چرا این فرد به فکر خود و اطرافیانش نیست و مواد مصرف می‌کند.

توجه داشته باشید که این احساسات آن‌قدر قوی هستند که می‌توانند توانایی ذهنی شما را به شدت کاهش دهند و احتمال انجام رفتارهای مخرب و داشتن واکنش‌های نامناسب را افزایش دهند. در نتیجه در قدم اول لازم است که تلاش کنید نسبت به هیجانات خود آگاهی داشته باشید. خودآگاهی هیجانی به شما کمک می‌کند که راحت‌تر بتوانید آن‌ها را کنترل کنید و بیشتر به خود زمان بدهید. در نتیجه هنگامی که در مورد اعتیاد مشکوک شدید تلاش کنید تا پیش از هر چیز خونسردی خود را حفظ کنید. به خودتان زمان بدهید و تا زمانی که هیجانات شدید در شما فروکش نکرده است هیچ اقدام جدی انجام ندهید.

نحوه رفتار با افراد مشکوک به اعتیاد | قدم دوم اطمینان یابی

بعد از اینکه توانستید بر اعصاب خود مسلط شوید این مسئله را در نظر بگیرید که حدسیات شما ممکن است به هر دلیلی اشتباه باشد. در نتیجه هرگز با دیدن یک یا چند نشانه به قضاوت قطعی دست نزنید و به خاطر این موضوع با فرد مورد نظر خود دعوا و مرافعه به راه نیندازید.

بسیاری از افراد اطلاعات دقیقی از نشانه‌های مرتبط با اعتیاد ندارند و همین امر باعث می‌شود که با شیوع بیشتر مواد مخدر در جامعه دائماً در این باره نگران باشند و اطرافیان خود را با شک و اضطراب‌های خود بیازارند. به همین خاطر در این مرحله لازم است که ابتدا در مورد نشانه‌های اعتیاد اطلاعات بیشتری کسب کنید و به جای داشتن رفتارهای نامناسبی نظیر گشتن وسایل دیگری برای پیدا کردن مواد بیشتر، به تغییرات ظاهری و رفتاری توجه نمایید. از جمله تغییراتی که معمولاً در افراد درگیر با اعتیاد مشاهده می‌شود می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • گوشه‌گیری و عدم تمایل به شرکت در محافل عمومی
  • ایجاد تغییراتی در الگوی خواب و اشتها
  • از دست دادن علاقه به مسائلی نظیر ورزش و یا عادات خوشایند سابق
  • بی‌توجهی به مسئولیت‌ها و کاهش عملکرد شغلی و اجتماعی
  • وجود نشانه‌هایی از بی‌قراری و اضطراب بسیار شدید در برخی موارد که می‌تواند نشانه‌ای از محرومیت از مواد باشد.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه علائم اعتیاد به مواد مخدر کلیک کنید.

نحوه رفتار با افراد مشکوک به اعتیاد | قدم سوم تلاش برای بهبود ارتباط

معمولاً افرادی که درگیر اعتیاد می‌شوند ارتباط مناسبی با اعضای خانواده خود ندارند و یا در درون خود احساس فاصله عمیقی با آن‌ها می‌کنند. همین امر باعث می‌شود که برای داشتن تجربیات بهتر و خوشایند دائماً به محیطی خارج از خانه نیاز داشته باشند و هنگام درگیر شدن با مشکلات و استرس‌های روزمره نیز نتوانند آن‌ها را با خانواده خود مطرح نمایند. در این شرایط بسیاری از افراد که از مهارت‌های زندگی به طور کافی برخوردار نیستند به دلیل ناتوانی در حل مسئله به راه حل‌های زودگذری نظیر مصرف مواد روی می‌آورند تا فقط برای لحظاتی بتوانند احساسات منفی خود و فشارهای مختلف را کاهش دهند.

در این شرایط اگر افراد خانواده به خصوص همسر یا والدین از آگاهی کافی برخوردار باشند باید تلاش کنند که بیش از هر چیز روی رابطه خود با فرد مورد نظر کار کنند. به این منظور لازم است که پذیرش بیشتری نسبت به فرد داشته باشید و به جای رفتارهایی نظیر سرزنش کردن و یا توجه دائمی به عیب و نقص‌ها روی توانایی‌های او تمرکز کنید.

به او نشان دهید که در همه شرایط سخت می‌توانید در کنار او بمانید و برای حل مشکلاتش او را راهنمایی کنید. جالب است بدانید این دلگرمی‌های به ظاهر ساده می‌تواند بسیاری از افراد را به خصوص در مراحل ابتدایی تجربه مواد از اعتیاد دور نگه دارد و باعث شود که آن‌ها بیشتر به محیط خانه علاقه‌مند شده و بیشتر در قبال آن احساس مسئولیت‌پذیری کنند.

نحوه رفتار با افراد مشکوک به اعتیاد | قدم چهارم ارتباط با یک متخصص

ارتباط با یک متخصص در حوزه اعتیاد برای مثال یک روانشناس یا روان پزشک در این شرایط از اهمیت بسزایی برخوردار است. شما با مشورت کردن با یک متخصص می‌توانید اطلاعات بیشتری در مورد علائم اعتیاد به دست بیاورید و در مورد شک و تردیدهای خود اطمینان و آرامش بیشتری کسب نمایید. همچنین رفتار کردن با فردی که احتمالاً درگیر اعتیاد شده است معمولاً برای افراد آسان نیست.

شما نیاز دارید که مهارت‌های ارتباطی خود را تقویت کنید و کنترل هیجانات را به شیوه حرفه‌ای‌تری بیاموزید تا در این شرایط بتوانید در کنار فرد بمانید و به او کمک کنید. درنتیجه حتماً با یک متخصص مشورت کنید و او را در جریان این موضوع قرار دهید تا او بتواند در این زمینه کمک‌های دقیق‌تر و جدی‌تری به شما بکند. همچنین تشویق کردن فرد مشکوک به اعتیاد برای مراجعه به یک روانشناس به فرد کمک می‌کند تا در محیطی امن مورد ارزیابی قرار بگیرد و اگر روانشناس به اعتیاد او مشکوک شد این مسئله را در فضایی محرمانه با او در میان بگذارد و بتواند برخورد حرفه‌تری با او داشته باشد.

برای شناخت بیشتر در زمینه مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید.

 

سؤالات متداول

- من در جیب همسرم قرص ترامادول پیدا کردم. مصرف این قرص چقدر خطرناک است و باید برای جلوگیری از مصرف آن چه کار کنم؟

ترامادول نوعی مسکن قوی است که می‌تواند علاوه بر کاهش درد منجر به احساس سرخوشی و شادی نیز در فرد بشود. مصرف این قرص به طور خودسرانه می‌تواند باعث ایجاد اعتیاد وابستگی جسمانی شود. همچنین مصرف این دارو همراه با قرص‌های ضد افسردگی می‌تواند خطرات جدی به همراه داشته باشد و به مواردی نظیر سندروم سروتونین بیانجامد. با این حال این مسئله را در نظر داشته باشید که لزوماً پیدا کردن این قرص در لباس همسرتان به معنای اعتیاد او به این ماده نیست. تلاش کنید با یک روانشناس متخصص در حیطه اعتیاد در تماس باشید و در این مورد راهنمایی بیشتری دریافت نمایید.

برای آگاهی بیشتر در زمینه درمان اعتیاد به مواد مخدر کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه رفتار با افراد مشکوک به اعتیاد می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.


منبع : رفتار با افراد مشکوک به اعتیاد چگونه باید باشد؟

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.