ترازودون یکی از انواع داروهای ضدافسردگی است که از طریق بازگردانی هورمون سروتونین به مغز عمل میکند. این دارو معمولا برای درمان افسردگی اساسی به کار میرود و به بهبود خلقوخو، سطح انرژی و کاهش اضطراب در افراد کمک میکند. با توجه به اینکه میزان دوز مصرفی با توجه به سن، پاسخگویی بدن و وضعیت افراد مشخص میشود حتما این دارو باید زیر نظر پزشک مصرف گردد. همچنین ترازودون عوارض گوناگونی دارد که لازم است افراد با این عوارض آشنا بوده تا در صورت بروز مشکل سریعا اقدام کنند. در صورتی که تمایل دارید درباره این دارو بیشتر بدانید تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
برای دریافت مشاوره در زمینه داروی ترازودون می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع : قرص ترازودون | موارد مصرف، عوارض و اثرات ترازودون
داروی ترازودون از جمله داروهای ضدافسردگی است که به بهبود خلق و خو، اشتها، سطح انرژی و همچنین کاهش اضطراب و بیخوابی مربوط به افسردگی کمک میکند. به همین دلیل از این دارو برای اختلال دو قطبی نیز استفاده میشود. این دارو از طریق بازگردانی هورمون سروتونین به مغز عمل میکند. هرچند هنوز مکانیسم دقیق ترازودون مشخص نشده است اما طبق یافتهها، ترازودون برداشت دوباره سروتونین به درون پایانههای عصبی را مهار کرده و پس از آن سروتونین در زمان بیشتری گیرندههایش را تحریک میکند.
برای آگاهی بیشتر در زمینه داروهای ضد افسردگی کلیک کنید.
در بزرگسالان مقدار اولیه 150 میلیگرم است که میتوان هر 4-3 روز مقدار 50 میلیگرم دیگر به آن اضافه کرد. متوسط مقدار مصرف 150 تا 400 میلیگرم و بیشترین مقدار مصرف در بیماران سرپایی 400 میلیگرم و در بیماران بستری 600 میلیگرم است.
در مواردی که افراد دارای رفتار تهاجمی و تکانشگری هستند، در بزرگسالان مقدار 50 میلیگرم و در دو نوبت در روز تجویز میشود.
بزرگسالانی که به اختلال پانیک مبتلا هستند و دارای حملات پانیک در طی روز میباشند، مقدار 300 میلیگرم در روز مصرف میکنند.
توجه داشته باشید که قبل از شروع مصرف داروی ترازودون و پیش از هر بار مصرف، راهنمای مربوط به مصرف دارو را حتما مطالعه کنید. در صورت داشتن هر گونه سوال درباره نحوه مصرف دارو بهتر است با روانپزشک خود و یا دکتر داروساز صحبت کنید.
ترازودون را به شکل خوراکی و طبق دستور پزشک، با میانگین یک یا دو بار روزانه مصرف کنید. در صورتی که دچار بیخوابی هستنید و یا مشکلات خواب دارید، از این دارو فقط یک بار در روز استفاده کرده و مصرف دارو را به قبل از خواب منتقل کنید. همچنین درصورتی که از این دارو دو بار در روز مصرف میکنید، میتوانید یک دوز از دارو را قبل از خواب استفاده کنید.
دوز مصرفی این دارو بسته به وضعیت بیماری، سن و پاسخگویی بدن فرد به درمان تجویز میشود. برای کم کردن ابتلا به عوارض جانبی داروی ترازودون ممکن است پزشک شما توصیه کند که ابتدا دوز مصرفی کمتری داشته باشید و بعد از مدتی دوز مصرفی دارو را به آهستگی بیشتر کنید.
حتی اگر احساس کردید بیماری شما بهبود یافته است، مصرف دارو را بدون تشخیص پزشک و بدون هماهنگی با او متوقف نکنید و توجه کنید که هر روز در زمان مشخص دارو را مصرف کنید زیرا با این کار احتمال ابتلا به عوارضی مثل اضطراب، آشفتگی و مشکل در خواب، وجود دارد.
به طور معمول در حدود دو تا چهار هفته طول میکشد تا تاثیرگذاری کامل دارو مشاهده شود. در صورتی که بیماریتان بهبود پیدا نکرد یا وضعیتتان وخیمتر شد، این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.
برای اطلاعات بیشتر در زمینه علائم افسردگی کلیک کنید.
استفراغ، تهوع، اسهال، گیجی، خستگی، خوابآلودگی، تاری دید، سردرد، تغییر وزن، دردهای عضلانی، گرفتگی بینی، خشکی دهان، طعم بد دهان، یبوست و بروز تغییرات در میل و توان جنسی از عوارض جانبی ترازودون هستند. در صورت مشاهده هر یک از این عوارض، پزشک خود را در جریان بگذارید. در صورتی که عوارض جانبی زیر را به صورت جدی مشاهده کردید در اسرع وقت پزشک خود را مطلع کنید.
_ کابوس
_ لرزش و تشنج
_ مشکل در ادرار کردن و مشاهده خون در ادرار
_ زنگ زدن گوش
_ تنگی نفس
_ علائم عفونت مانند تب و گلودرد مداوم
_ درد بازوی چپ و درد سینه
_ درد، ورم یا سرخی چشم و گشاد شدن مردمک چشم
_ درد معده و شکم
_ احساس درد در فک
_ ضربان قلب سریع و نامنظم
_ تغییرات بینایی مانند دیدن رنگین کمان در اطراف نور
_ بیهوش شدن
مصرف داروی ترازودون ممکن است در آقایان موجب بروز عوارضی مثل نعوظ دردناک یا طولانی مدت شود که در برخی مواقع بیشتر از چهار ساعت طول بکشد. در صورت داشتن چنین عوارضی، میتوانید مصرف دارو را متوقف کرده و سریعا به پزشک مراجعه کنید.
برای آشنایی بیشتر در زمینه درمان افسردگی کلیک کنید.
در صورتی که به یاد آوردید که یک دوز را فراموش کردهاید اگر زمان مصرف نوبت بعدی دارو نزدیک است، دوز فراموش شده را مصرف نکنید. توجه داشته باشید که برای جبران فراموش شده، در دوز بعدی داروی اضافه تری استفاده نشود.
در این صورت با مراقبتهای پزشکی اورژانس و یا کمک های اولیه اضطراری برای مسمومیت، تماس بگیرید. علائم آن شامل خواب آلودگی شدید، ضربان قلب سریع و یا تپش قلب، استفراغ، نعوظ آلت تناسلی به صورت دردناک یا طولانی، تشنج و مشکلات تنفسی است.
برای دریافت مشاوره در زمینه داروی ترازودون می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.