رفتار با افراد در حال ترک یکی از موضوعات بسیار مهمی است که روانشناسان متخصص در حیطه اعتیاد همواره روی آن تأکید میکنند. به دلیل نقش بسزایی که حمایت اجتماعی و خانوادگی در موفقیتآمیز بودن ترک دارد بسیاری از روانشناسان در برنامه ترک، جلسات خانواده درمانی و گروه درمانی را نیز میگنجانند تا بتوانند به اطرافیان فرد درگیر در اعتیاد نیز آموزشهایی را ارائه دهند و به این ترتیب روند درمان را تسهیل کنند. آنچه که باید توجه داشته باشید حمایت درست، رفتار صحیح و کنترل احساسات است. اگر یکی از عزیزانتان این روزها مراحل ترک اعتیاد را پشت سر میگذارد و شما در مورد نحوه رفتار با او دچار مشکل شدهاید برای اطلاعات بیشتر در این زمینه تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
برای دریافت مشاوره در زمینه رفتار با افراد در حال ترک می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع : رفتار با افراد در حال ترک | ضرورت داشتن رفتار درست با افراد در حال ترک
افراد در حال ترک از نظر روانی بیش از هر زمانی آسیبپذیر هستند. آنها برای اینکه بتوانند این مسیر دشوار را به سلامت بپیمایند به حمایتها و دلگرمیهای شما نیاز دارند. درنتیجه رفتارهایی نظیر طرد کردن، توهین و سرزنش نه تنها آنها را برای ترک مصممتر نمیکند بلکه تا حد زیادی میتواند در شکست درمان تأثیرگذار باشد. در نتیجه برای اینکه بتوانید به فردی که در حال ترک است کمک کنید، لازم است که اطلاعات خود را در این زمینه به روز کنید و برخی مهارتهای ارتباطی مرتبط با این شرایط را بیاموزید.
برای اطلاعات بیشتر در زمینه رفتار با معتاد کلیک کنید.
برای رفتار با افراد در حال ترک رعایت برخی نکات ضروری است. عدم اطلاع از این موارد میتواند باعث شود که ناخواسته در روند درمان فرد تداخل ایجاد کنید و یا پیشرفت او را کند سازید. ما در ادامه به چند توصیه مهم در این زمینه اشاره کردهایم.
اولین قدم برای اینکه بتوانید به فرد در حال ترک کمک کنید این است که از برچسب زدن جدا بپرهیزید. این مسئله را در نظر بگیرید که اعتیاد علاوه بر اینکه یک آسیب اجتماعی است، امروزه از جانب روانپزشکان و روانشناسان به عنوان یک بیماری عود کننده مغذی در نظر گرفته میشود. درنتیجه همانند هر بیماری دیگری به جای اینکه به فرد انگ و برچسب بچسبانید لازم است که در روند درمان او را حمایت کنید و از به کار بردن هرگونه لقب یا الفاظی که بار منفی دارد و باعث تضعیف روحیه فرد میشود بپرهیزید.
یکی از مشخصههای اصلی بیماری اعتیاد برگشتپذیر بودن آن است. معمولاً مغز افراد در طی مصرف طولانی مدت مواد دچار تغییراتی میشود که او را دائماً به سمت مصرف مجدد سوق میدهد و وسوسههای قدرتمندی را در او ایجاد میکند. درنتیجه در مسیر ترک ممکن است بارها و بارها شاهد لغزش فرد باشید و مصرف مجدد مواد را در او ببینید.
آگاهی از برگشتپذیر بودن اعتیاد به شما کمک میکند تا هنگام مواجه شدن با این رویداد فرد را سرزنش نکنید و این مشکل را به پای ضعف شخصیتی او نگذارید. زمانی که فرد در دورههای پرهیز شکست میخورد به او انگیزه بدهید و به او نیز نشان دهید که این اتفاق امری طبیعی است. فقط لازم است که فرد بتواند هر بار با درس گرفتن از شکستهای قبلی دورههای پرهیز طولانیتری را تجربه کند تا در نهایت به یک ترک پایدار برسد.
برای آگاهی بیشتر در زمینه درمان اعتیاد به مواد مخدر کلیک کنید.
بسیاری از افراد هنوز در مورد ترک اعتیاد دیدگاههای سنتی دارند و فکر میکنند تا زمانی که از روشهایی نظیر بستن فرد به تخت یا بردن او به کمپهای اجباری استفاده نکنند درمان صورت نمیگیرد. این در حالی است که پژوهشها عدم کارآیی این روشها را نشان میدهند و درمانهای جدید، سادهتر و تأثیرگذارتری در این زمینه ابداع شده است. از جمله این روشها میتوان به سمزدایی به کمک دارو، درمانهای شناختی رفتاری و گروه درمانی اشاره کرد. در نتیجه فکر نکنید که با متوسل شدن به زور و اجبار به فرد در حال ترک کمک میکنید. بالعکس این کار با گذاشتن اثرات منفی در روحیه او در دراز مدت اغلب به شکستهای پیاپی میانجامد و انگیزههای فرد را از بین میبرد.
برای اینکه بتوانید فرد در حال ترک را بهتر درک کنید و ارتباط مناسبتری با او داشته باشید لازم است که بتوانید تصویر دقیقتری از اعتیاد به دست بیاورید و گستره دید خود را در این زمینه افزایش دهید. به این نکته توجه کنید که درگیر شدن در اعتیاد تنها یک عادت رفتاری ساده نیست بلکه معمولاً ریشههای روانی عمیقی دارد و تا زمانی که این ریشهها از بین نرود نمیتوانید توقع داشته باشید که رفتار مصرف مواد برای همیشه از بین برود. برای اینکه بتوانید ریشههای اعتیاد فرد را بهتر درک کنید شرکت در جلسات خانواده درمانی که توسط روانشناسان برگزار میشود تا حد زیادی میتواند کمک کننده باشد.
برخی افراد در حمایت از عزیزی که دچار اعتیاد شده آنقدر افراط میکنند که حتی به خود نیز آسیب میرسانند. در نتیجه بسیار اهمیت دارد که بتوانید مرزهای اعتدال را بشناسید و از آنها فراتر نروید. در این زمینه لازم است در عین حال که به فرد کمک میکنید، اگر او اشتباهی مرتکب شد اجازه دهید که خود مسئولیت اشتباهاتش را بپذیرد و در جهت جبران آنها تلاش کند.
در واقع اگر شما دائماً در حال رفع و رجوع کردن کارهای او باشید فرصت رشد را از وی میگیرید. برای مثال اگر او به خاطر لغزش در مسیر ترک دست به کاری غیر قانونی زد یا از شما درخواست پول برای خرید مواد کرد نباید در این راه با او همراهی کنید. انجام این کارها در این شرایط نه تنها حمایت محسوب نمیشود بلکه در نهایت تداوم اعتیاد فرد را به بار دارد.
برای آگاهی بیشتر در زمینه تشویق فرد معتاد به ترک کلیک کنید.
متادون درمان قدم اول برای ترک موادی نظیر تریاک، شیره یا هروئین است. این دارو تنها به فرد کمک میکند تا در پی مصرف نکردن مواد، دچار علائم ترک ناخوشایند نشود و بتواند با سهولت بیشتری درمان را آغاز کند. توجه داشته باشید که این دارو به دلیل ساختار مشابهی که با مواد افیونی دارد میتواند در دراز مدت منجر به شکلگیری اعتیاد جدیدی در فرد شود. در نتیجه متادون درمانی را حتماً تحت نظارت پزشک ادامه دهید.
همچنین برای اینکه همسرتان بتواند ترک پایداری را تجربه کند و اثرات مثبت درمانی را مشاهده نماید لازم است که در کنار دریافت دارو رواندرمانی، کمک روانشناس را نیز در دستور کار قرار دهید و حتماً با یک مشاور روانشناس نیز در تماس باشید.
برای شناخت بیشتر در زمینه مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید.
همان طور که در طول متن گفته شد اعتیاد اغلب به دلیل مشکلات درون روانی اتفاق میافتد. برای مثال افسردگی، نداشتن اعتماد به نفس کافی یا احساس خودکارآمدی پایین از جمله دلایلی است که به مصرف مواد در افراد دامن میزند. در نتیجه تا زمانی که این مشکلات برطرف نشوند اعتیاد به طور کامل ریشه کن نخواهد شد. برای ترک قطعی لازم است که در کنار سمزدایی مراجعه به یک روانشناس متخصص در حیطه اعتیاد را نیز در نظر بگیرید.
برای دریافت مشاوره در زمینه رفتار با افراد در حال ترک می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع : رفتار با افراد در حال ترک | ضرورت داشتن رفتار درست با افراد در حال ترک