از هفته بیست و یکم بارداری مادران معمولاً هیجان بیشتری را تجربه میکنند. آنها به سرعت در حال تغییر هستند و متوجه تکامل و رشد جنینشان در شکم میشوند. شکل گیری چرخه خواب و بیداری یکی از تغییرات جنین در این دوران است. اگر در این هفته از بارداری خود به سر میبرید و میخواهید اطلاعات بیشتری از تغییرات بدنی خود و فرزندتان به دست بیاورید، ما در ادامه به توضیحات بیشتری در این باره پرداختهایم پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
تغییرات هورمونی همچنان در این هفته نیز ادامه دارند و منجر به علائم ناخوشایندی نظیر سوزش معده و گرگرفتگی در شما خواهند شد. ما در ادامه به مهمترین علائم مادران در هفته بیست و یکم بارداری اشاره کردهایم.
برای آگاهی بیشتر در زمینه دوران بارداری کلیک کنید.
تجربه سوزش سر معده در این دوران طبیعی به نظر میرسد چرا که رحم بیش از پیش بزرگ شده و به معده شما فشار میآورد. علاوه بر این عامل دیگری که میتواند در این مورد نقش داشته باشد تغییرات هورمونی است که دریچه بین مری و معده را شل کرده و باعث بازگشت اسید معده به مری میشوند.
تغییرات هورمونی و افزایش متابولیسم بدن در این زمان میتواند منجر به احساس گرگرفتگی و عرق کردنهای شدید در شما بشود. نوشیدن آب کافی و پوشیدن لباسهای گشاد و خنک میتوانند در کاهش این علامت به شما کمک کنند.
با بزرگ شدن شکم در دوران بارداری ممکن است متوجه خطوطی قرمز رنگ، صورتی یا بنفش روی پوست خود بشوید. این خطوط به دلیل کشیده شدن پوست در مدت زمان کوتاه اتفاق میافتد. علاوه بر شکم، ترکهای پوستی را میتوان در باسن، ران، سینه و بازوها نیز مشاهده کرد. در این زمان ممکن است در پوست خود احساس خارش نیز داشته باشید. استفاده از مرطوب کنندهها و روغنها میتوانند در کاهش احساس خارج و بروز کمتر ترکهای پوستی به شما کمک کنند.
گرفتگی پا یکی از شکایتهای رایج مادران در سه ماهه دوم بارداری است. ممکن است این گرفتگی را هنگام شب بیشتر تجربه کنید. برای این که این علامت در طول خواب موجب آزار شما نشود بهتر است که در طول روز آب بیشتری بنوشید، فعالیتهای کششی انجام دهید و پیش از خواب با آب گرم استحمام کنید.
برای اطلاعات بیشتر در زمینه بارداری کلیک کنید.
جنین در هفته بیست و یک بارداری به سرعت در حال تغییر است. از جمله مهمترین تغییرات جنین در این زمان میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
فرزند شما از این هفته چرخههای خواب و بیداری را تجربه میکند. بررسیها توسط سونوگرافی نشان میدهد که کودکان در این زمان ممکن است پوزیشن خواب مورد علاقه خود را نیز پیدا کنند و در هنگام خواب در آن حالت قرار بگیرند.
ضربان قلب کودک از این هفته صدای بلندتری دارد و ریتم آن نیز افزایش مییابد. تعداد ضربان قلب جنین در یک دقیقه چیزی در حدود 120 تا 160 بار خواهد بود که حدوداً عددی دو برابر ریتم ضربان قلب شما را نشان میدهد.
شکل انگشتان دست و پای جنین در این هفته به میزان تکامل کافی دست مییابد و حتی اثر انگشت منحصر به فرد کودک نیز تشکیل میشود. گاهی در سونوگرافی دیده میشود که کودک در این هفته شروع به مکیدن انگشت شست خود نیز میکند.
برای شناخت بیشتر در زمینه خطرات دوران بارداری کلیک کنید.
هنگام مراجعه به پزشک در این زمان لازم است که در مورد مکملها و مواد مغذی مورد نیاز بدنتان با او مشورت کنید.همچنین اگر احساس درد بسیار زیادی در نقاط مختلف بدن خود نظیر کمر دارید میتوانید با مطرح کردن آنها با پزشک در مورد راههای بهبود کمک بگیرید.
ویتامینهای گروه ب انرژی مورد نیاز برای رشد جنین را فراهم میکنند. این ویتامینها همچنین در ارتقای سیستم بینایی مؤثر هستند و به ساخت جفت نیز کمک میکنند. اگر از مکملهای ویتامین استفاده نمیکنید با خوردن برخی مواد غذایی مانند موز، لوبیا، مرغ و... نیز میتوانید این ویتامین را به دست آورید.
برای دریافت مشاوره در زمینه هفته بیست یکم بارداری می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع : هفته بیست و یکم بارداری | علائم و تغییرات جنین در هفته 21 بارداری