بی پریدن چیست و چه کاربردی دارد؟ بی پریدن نوعی داروی آنتی موسکارینی است که در درمان مشکلات عضلانی ناشی از بیماریهایی مثل پارکینسون به کار میرود. پزشکان از این دارو معمولاً برای درمان مشکلات دیگری نظیر اسپاسم، لرزش و ضعفهای عضلانی نیز استفاده میکنند. عوارض این دارو به دو صورت عوارض جدی و عوارض رایج است که فقط در صورت مشاهده علائم جدی باید به اورژانس مراجعه کنید. بنابراین شناخت عوارض این دارو، موارد مصرف و اثرات آن لازم است. در ادامه به بررسی بیشتر بی پریدن خواهیم پرداخت پس با ما همراه باشید.
بی پریدن دارویی است که به عنوان آنتاگونیست گیرندههای موسکارینی عمل میکند و هم بر اعصاب محیطی و هم بر سیستم عصبی مرکزی تأثیر میگذارد. از این دارو معمولاً برای درمان ضعفهای عضلانی ناشی پارکینسون استفاده میشود. همچنین برخی از داروهای آنتی سایکوتیک (ضد جنون) نظیر فنوتیازینها در برخی موارد عوارض حرکتی خاصی را در پی دارند که در این شرایط نیز معمولاً داروی بی پریدن برای بهبود وضعیت تجویز میشود. این دارو به طور کلی میتواند در بهبود علائمی نظیر سفتی عضلانی، اسپاسم و لرزش بسیار مؤثر باشد.
برای آشنایی بیشتر با بیماری پارکینسون کلیک کنید.
مصرف این دارو در برخی شرایط مجاز نیست چراکه میتواند به عوارض خطرناکی منجر شود. از جمله این شرایط میتوان به موارد زیر اشاره کرد. در صورت دچار بودن به هریک از موارد زیر باید احتیاط بیشتری به خرج دهید و قبل از مصرف حتماً به پزشک خود در این باره اطلاع دهید.
- داشتن مشکلات مرتبط با پروستات و احساس درد هنگام دفع ادرار
- ابتلا به تشنج و اختلالات صرع
- ابتلا به بیماریهای قلبی و آریتمی
- دچار بودن به اختلالات کبدی یا کلیوی
- داشتن آلرژی به بی پریدن
- دچار بودن به اختلال میاستنی گراو
- ابتلا به انسداد روده
هنگام مصرف این دارو به نکات زیر توجه نمایید.
- این دارو را همراه با یک لیوان کامل آب مصرف نمایید.
- اگر مصرف بی پریدن باعث ناراحتی معده شما میشود آن را پس از یک وعده غذایی مصرف کنید تا معدهتان خالی نباشد.
- این دارو را در دمای معمولی اتاق و به دور از نور مستقیم یا رطوبت نگهداری کنید.
- هنگام مصرف آن حتماً به دستورات پزشک توجه نمایید و از مصرف سرخود این دارو بپرهیزید.
بروز برخی عوارض هنگام مصرف این دارو باید بسیار جدی گرفته شود چراکه میتوانند پیامدهای خطرناکی برای فرد به همراه داشته باشند. به همین خاطر در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر مصرف دارو را قطع کنید و برای دریافت درمان فوری به اورژانس مراجعه نمایید.
- بروز علائم آلرژیک نظیر کهیر پوستی، دشواری در نفس کشیدن، احساس بسته شدن گلو، تورم در نواحی صورت، دهان، زبان و گلو
- بروز تب غیرمعمول
- سریع شدن یا نامنظم شدن ضربان قلب
- بروز علائم روانی نظیر اضطراب، بیقراری، توهم، بیش فعالی و کاهش هشیاری
- احساس درد در ناحیه چشم
- تشنج
برای اطلاعات بیشتر در زمینه مشاوره کنترل استرس و اضطراب کلیک کنید.
بروز برخی از عوارض خطر چندانی ندارند و در بسیاری از مصرف کنندگان اتفاق میافتند. هنگام مواجهه با این علائم مصرف دارو را قطع نکنید اما درباره این عوارض با پزشک خود مشورت کنید.
- خشکی دهان
- بزرگ شدن مردمکها و یا تاری دید
- خوابآلودگی
- بروز احتباس ادراری یا دچار شدن به یبوست
- احساس اضطراب
- کاهش تعریق
- ناراحتیهای مرتبط با معده
در صورتی که قبل از مصرف بی پریدن هریک از داروهای زیر را مصرف میکنید، حتماً در مورد آنها با پزشک خود اطلاع دهید چراکه مصرف همزمان این داروها میتواند منجر به تشدید عوارض جانبی شود و یا نحوه اثر دارو را تغییر دهد.
- داروهای ضد افسردگی سه حلقهای نظیر ایمی پرامین و کلومیپرامین
- فنوتیازینها نظیر کلرپرومازین، تیوریدازین و فلوفنازین که در درمان مواردی نظیر اختلالات دو قطبی و اسکیزوفرنی مورد استفاده قرار میگیرند.
- داروهای آنتی هیستامینی نظیر دیفن هیدرامین
- هالوپریدول
- دیگوکسین
- آمانتادین
برای اطلاعات بیشتر در زمینه داروهای ضد افسردگی کلیک کنید.
هنگام مصرف بی پریدن باید در مورد استفاده از الکل احتیاط بیشتری به خرج دهید چراکه الکل میتواند میزان خوابآلودگی و سرگیجه شما را در این شرایط تشدید کند و میزان هشیاریتان را کاهش دهد.
برخی افراد هنگام مصرف این دارو دچار عوارضی نظیر سرگیجه و خواب آلودگی میشوند و میزان هشیاریشان کاهش مییابد. به همین خاطر بهتر است که پس از مصرف این دارو از انجام رانندگی و فعالیتهایی مشابه آنچه به هشیاری کامل نیاز دارند و احتمال خطر در آنها هست خودداری کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه بی پریدن می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.