در هفته بیست و دوم بارداری جنین به قدر کافی رشد کرده است و وزن او چیزی حدود 430 گرم و قد آن 28 سانتی متر میشود. حرکتها و لگد زدنهای جنین نیز در این هفته بیشتر شده و اعصاب مرکزی او به قدر کافی رشد کرده است. به همین دلیل به خوبی متوجه محیط اطراف خود میشود. از عوارض طبیعی بارداری در این هفته میتوان به کمردرد، خونریزی لثهها و ترکهای پوستی اشاره کرد. همچنین امکان مسمومیت غذایی در این دوره زیاد است به همین دلیل توصیه میشود که گوشتها و سایر موادغذایی به خوبی پخته شده و با احتیاط مصرف شوند. نشانههایی همچون عفونت مثانه، تب و تورم ناگهانی بدن از نشانههای هشداردهنده در هفته بیست و دوم بارداری است که در صورت مشاهده باید به پزشک مراجعه کنید. در ادامه مقاله به بررسی کامل هفته بیست و دوم بارداری میپردازیم.
هفته بیست و دوم بارداری رحم در حال رشد میباشد اما هنوز به قدری بزرگ نشده است که خم شدن و نشستن برای شما سخت شود. قفسه سینه کمی بزرگ شده است تا حجم ریهها افزایش پیدا کند. این تغییرات بعد از زایمان به حالت عادی باز میگردد. امکان دارد که از این هفته کمر درد شروع شود و همچنین ممکن است که ترشحات واژن و خونریزی لثه نیز اتفاق بیفتد. علاوه بر اینها در برخی از خانمها به دلیل کشیدگی پوست، ترکهایی بر روی پوست شکم، باسن و رانها به وجود میآید.
برای آگاهی بیشتر در زمینه دوران بارداری کلیک کنید.
در این هفته، حرکتهای جنین از از هفتههای گذشته بیشتر میشود. حس لامسه او شروع به فعالیت میکند و به همین دلیل به خوبی متوجه محیط اطراف خود میشود و آنها را در ذهنش ثبت میکند. مغز و اعصاب به قدر کافی رشد کردهاند و در نتیجه جنین میتواند محرکهای محیطی را به خوبی پردازش کند. در این هفته، لگد زدنهای جنین بیشتر میشود و اندامهای تناسلی همچنان در حال رشد هستند. در پسران بیضهها شکل گرفته و در جای خود قرار گرفتهاند. در دختران نیز رحم و تخمدانها ایجاد شدهاند. چشمها هم در هفته بیست و دوم همچنان در حال رشد و تکامل هستند. وزن نوزاد در این هفته به 430 گرم میرسد و قد او 28 سانتی متر میشود.
عوارض بارداری در زنان متفاوت است اما به طوری کلی شایعترین نشانهها و عوارض در هفته بیست و دوم بارداری شامل موارد زیر میباشد.
_ترکهای پوستی
_ترشحات پستانها
_گرفتگی عضلات پا
_یبوست
_کمردرد
_انقباض رحم
برای شناخت بیشتر در زمینه خطرات دوران بارداری کلیک کنید.
در دوره بارداری، باید روزانه 340 کالری دریافت کنید. وزن اضافه در دوره بارداری یک امر اجتناب ناپذیر است و میزان آن به موارد متعددی همچون وزن مادر قبل از بارداری بستگی دارد. در این دوره سعی در کاهش وزن نداشته باشید چرا که دریافت مواد مغذی برای جنین بسیار ضروری است. در دوره بارداری، متابولیسم بدن تغییر میکند و در نتیجه امکان مسمومیت غذایی افزایش مییابد. توصیه میشود که در مصرف غذاهای پختنی احتیاط کنید و گوشتها را به میزان کافی بپزید.
در این هفتهها ورزشهای سنگین را کنار بگذارید و ورزشهایی همچون شنا و پیاده روی انجام دهید. این کار علاوه بر کاهش دردهای عضلانی و درد پا و کمر به راحت شدن زایمان نیز کمک میکند.
برای اطلاعات بیشتر در زمینه بارداری کلیک کنید.
برخی از علائم و نشانهها در هفته بیست و دوم هشداردهنده هستند و ممکن است نشان دهنده یک مشکل جدی باشند. به همین دلیل توصیه میشود که در صورت مشاهده هر یک از این علائم هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کنید. این علائم شامل موارد زیر میباشد.
عفونت مثانه با عفونت ادراری بروز پیدا میکند و با نشانههایی همچون سوزش و درد در هنگام ادرار کردن و تکرر ادرار همراه است. این مشکل به راحتی درمان میشود اما اگر مورد درمان قرار نگیرد باعث بروز مشکلات جدیتری همچون عفونت کلیهها میشود. عفونت کلیه علاوه بر بروز مشکل برای مادر، سلامت جنین را نیز به خطر میاندازد. عفونت مثانه با علائم دیگری همچون ادرار خونی، تب، تهوع و استفراغ و کمر درد شدید همراه میباشد. از دیگر نشانههای هشدار دهنده در هفته بیست و دوم بارداری میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
_استفراغ مداوم و طولانی مدت
_تب شدید طولانی
_اسهال
_دردهای شکمی مداوم
_تورم و التهاب ناگهانی دست و پاها
_سردرد شدید
برای دریافت مشاوره در زمینه بارداری می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.