در هفته بیست و سوم بارداری جنین نسبت به هفتههای گذشته فعالیت بیشتری میکند و به محیط واکنش نشان میدهد. در این هفته استخوانها در حال شکل گیری میباشند. همچنین چشمها باز میشوند و جنین شروع به پلک زدن میکند. در این دوران رشد جنین بسیار سریع شده است و رابطه مستقیمی با وزن و اندازه شکم مادر پیدا میکند. در مادران نیز علائمی مانند ایجاد ترکهای پوستی و تکرر ادرار قابل مشاهده است. برخی از علائم هشدار دهنده در این هفته شامل پاره شدن کیسه آب، تورم ناگهانی بدن، مشکلات بینایی و... میباشد که در صورت مشاهده، هر چه سریعتر باید به پزشک متخصص مراجعه کنید. در ادامه مقاله به بررسی کامل هفته بیست و سوم بارداری خواهیم پرداخت. پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
در هفته بیست و سوم بارداری حس لامسه جنین بسیار قویتر از قبل خواهد شد، در نتیجه به اتفاقات محیطی واکنش بیشتری نشان میدهد. مثلا اگر صدای بلند ایجاد شود، جنین تکان میخورد و لگد میزند. در حال حاضر جنین به خوردن مایع آمینوتیک میپردازد و پس از تولد این مایع را با مدفوع خود دفع میکند. هرچند ممکن است که آن را در خود مایع آمینوتیک نیز دفع کند.
خوردن این مایع باعث سکسکه جنین و انقباضاتی در رحم مادر میشود. در این هفته چشمهای جنین به قدر کافی رشد کرده و شروع به پلک زدن میکند. البته رنگدانههای عنبیه هنوز شکل نگرفتهاند و رشد همچنان ادامه دارد. استخوانهای بدن جنین در این هفته درحال شکل گیری میباشد. قد جنین در این هفته تقریبا 35 سانتیمتر و وزن او بین 500 تا 700 گرم میباشد.
برای آگاهی بیشتر در زمینه دوران بارداری کلیک کنید.
از این هفته به بعد رشد جنین هر روز بیشتر میشود و تغیرات شکم مادر به طور چشم گیری افزایش مییابد. با رشد جنین، پوست شکم نیز کشیده میشود و مادر شاهد ترکهایی بر روی پوست خود خواهد بود. به دلیل فشاری که شکم به مثانه وارد میکند و افزایش حجم خون، میزان دفعات ادرار افزایش مییابد و ممکن است مرتبا به دستشویی بروید. همچنین ممکن است ترشحات واژن نیزافزایش پیدا کند، این رویداد طبیعی است اما اگر متوجه تغییر چشمگیری در بو یا رنگ ترشحات خود شدید حتما به پزشک مراجعه کنید.
عوارض بارداری در بین زنان متفاوت میباشد و ممکن است برخی از علائم در بعضی از افراد بروز پیدا نکند. اما به طور کلی چند مورد از عوارض شایع در طول هفته بیست و سوم به شرح زیر میباشد.
با رشد جنین و بزرگتر شدن رحم، اندامهای بدن نیز شروع به بزرگتر شدن میکنند. به طور مثال دندهها بزرگ میشوند تا حجم ریه افزایش پیدا کند و تنفس بیشتری برای جنین، در جریان باشد. به این دلیل مادر دچار احساس تنگی نفس میشود و حتی میتواند صدای نفسهای خود را به خوبی بشنود.
در دوره بارداری به دلیل تغییراتی در ترکیب خون و کاهش سرعت جریان خون در پاها، تورمهای کوچکی در قسمت پا مخصوصا مچ، ایجاد میشود. ورم بدن تا حد بسیار زیادی طبیعی میباشد، اما اگر تورمها به یکباره و شدید ایجاد شد حتما با پزشک خود در این باره مشورت کنید.
برای اطلاعات بیشتر در زمینه بارداری کلیک کنید.
در ماههای بارداری، هورمون پروژسترون در سطح خون تغییر پیدا میکند، به همین خاطر هضم غذا کند و سخت میشود تا مواد مغذی بیشتری برای جنین باقی بماند. با مصرف آب و مایعات بیشتر و غذاهای حاوی فیبر میتوانید این مسئله را تا حد زیادی بهبود بخشید. از دیگر علائم شایع در هفته بیست و سوم بارداری میتوان به موارد زیر اشاره داشت.
_ سوزن سوزن شدن دستها
_ گرفتگی بینی و خروپف
_ ترکهای پوستی
_ سوزش سر دل
_ کمردرد
_ یبوست
_ انقباض رحم
_ گرفتگی عضلات پا
غذاهای ناسالم همچون فست فود و غذاهای چرب را از رژیم غذایی خود کنار بگذارید. توجه داشته باشید که انواع گوشت و مرغ را به طور کامل بپزید و از سبزیجات و میوههای تازه بیشتر استفاده کنید. مصرف شیر را نیز به طور روزانه در برنامه غذایی خود قرار دهید. همچنین ورزشهایی مثل پیادهروی در این هفته کمک زیادی به کاهش دردهای بارداری میکند و باعث تسهیل زایمان نیز میشود. از ورزشهای سنگین در این هفته نیز خودداری کنید.
برای آگاهی بیشتر در زمینه ورزش در بارداری کلیک کنید.
برخی از نشانهها در بارداری هشداردهنده است و ممکن است بیانگر مشکلات جدی باشند و لازم است در صورت مشاهده هریک از آنها، هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کنید.
_ پاره شدن کیسه آب (خروج مایعی بی بو شبیه به ادرار)
_ پرخوری، عطش زیاد و تکرر ادرار شدید
_ تورم ناگاهی دستها و صورت
_ حالت تهوع و استفراغ شدید
_ مشکلات بینایی
برای شناخت بیشتر در زمینه خطرات دوران بارداری کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه هفته بیست و سوم بارداری می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.