رابطه برد برد مفهومی است که این روزها بیشتر افراد به دنبال آن هستند. ناکامی در روابط از پدیدههای شایع در میان زوجین، دوستان و خانوادهها است. ممکن است هنگام ایجاد تعارضات شما محبور شوید از درخواستهای خود چشم پوشی کنید تا رضایت خاطر طرف مقابلتان را فراهم کنید یا بالعکس. اما باید بدانید در رابطه برد برد میتوان رضایت هر دو طرف را فراهم کرد بی آنکه حس بد در کسی ایجاد شود. اما چطور میتوان روابط برد برد ایجاد کرد؟ در ادامه به توصیف این روابط و راههای رسیدن به آن اشاره کردهایم. پیش از آن توصیه میکنیم مقاله روابط دختر و پسر را بخوانید.
هر رابطهای که با دیگری ایجاد میکنیم در یکی از سه قالب زیر قرار میگیرد. مطلوبترین نوع رابطه رابطه برد برد میباشد.
رابطه برد باخت: در این شکل از رابطه یک طرف به خواستههای خود میرسد در حالی که طرف مقابل نادیده گرفته میشود. یک نفر احساس پیروزی میکند و طرف دیگر احساس باخت و شکست.
رابطه باخت باخت: از این گونه روابط هر دو طرف دست خالی بیرون میروند. هر دو احساس منفی دارند.
رابطه برد برد: همان طور که گفته شد در این نوع رابطه هر دو به خواستههای خود میرسند و سود میبرند و با احساس خوب مذاکره و توافق را تمام میکنند. ساختن یک رابطه برد برد ابتدای امر یک مسئلهی شخصی است که نیاز به ویژگیهای شخصیتی خاصی دارد.
روابط برد برد یعنی تصمیمات و راه حلهایی که برای هر دو طرف یک مسئله یا رابطه سودمند است؛ هر دو طرف از آن راضی هستند، و در مورد تصمیم گرفته شده احساس خوبی دارند. در این حالت طرفین هر دو نسبت به تصمیم گرفته شده متعهد میشوند تا به مرحله عمل برسد. در حقیقت در یک رابطه برد برد بحث از یک رقابت نیست که هر دو طرف برنده آن مسابقه باشند بلکه بحث از یک ذهنیت برد برد میباشد. ذهنیتی که در هر دو طرف باید باشد تا در همه عرصههای زندگی از آن استفاده کنند.
روابط برد برد یک ابزار نیست برای شرایط خاص، بلکه شیوه نگریستن به مسائل است. در رابطهای که ذهنیت برد-برد وجود داشته باشد یا به طور کلی فردی که منش برد-برد داشته باشد، معتقد است که خودش فرد محترمی است همان طور که فرد مقابلش محترم است. خودش محق احساسات مثبت و گرفتن چیزهایی است که میخواهد، همان طور که فرد مقابلش هم محق است. رابطه برد برد از بروز شکست عشقی و مشکلات عاطفی در رابطه جلوگیری میکند. برای کسب اطلاعات در زمینه شکست عشقی کلیک کنید.
همانطور که گفته شد روابط برد برد به معنای داشتن شخصیت و تفکری است که تمامی زمینههای زندگی فرد را در بر میگیرد. ویژگیهای شخصیتی این افراد عبارتند از:
یکپارچگی: یکپارچگی شخصیت به این معنا که شما بدانید چه چیزهایی برای شما ارزش است و چه چیزهایی برایتان اهمیت دارد. این مسئلهای است که شما در همه شرایط نیاز دارید آن را بدانید. مهم است که شما مسئولیتها و تعهد خود را بشناسید و نسبت به منافع و ارزشهایتان پای بند باشید.
پختگی: پختگی به عنوان تعادل میان جسارت و ملاحظه کردن تعریف شده است. هرچقدر این جسارت و ملاحظه کردن در شما بیشتر باشد، احتمال ایجاد یک رابطه برد برد در شما بیشتر میشود. اگر شما بیش از حد در یک رابطه ملاحظه کنید، از خواستههای خود دست بر میدارید و اگر بیش از حد جسور باشید، به خواستههای فرد مقابل بی توجه میشوید.
ذهنیت فراوانی: فردی که چنین ذهنیتی دارد، عقیده دارد چیزهایی که در این دنیا وجود دارد، به قدر کافی زیاد هست که به همه برسد. همه میتوانند برنده باشند و سود ببرند و نیازی نیست که جلوی پیشرفت و سود بقیه افراد را بگیریم.
برای رسیدن به یک رابطه برد برد نیاز به تمرین و ممارست دارید. با دنبال کردن گامهای زیر میتوانید رابطه خود را به شیوهای سالم پیش ببرید. برای اطلاع بیشتر از خصوصیات رابطه سالم کلیک کنید.
به جای اینکه از اختلافات و تفاوتهایی که در رابطه تان وجود دارد، اجتناب کنید؛ از آنها آگاه شوید و آنها را تصدیق کنید. بدانید که اگر این اختلافات را نادیده بگیرید، باعث میشوند لذتی که میتوانید از روابطتان ببرید محدود شود یا به طور کلی از بین برود.
همکاری و ساختن روابط سالم بسیار سخت یا حتی ناممکن میشوند اگر هر یک از طرفین پر از خشم، تنفر و آسیب باشند. در واقع هنگامی که شما پر از خشم باشید، نمیتوانید مشفقانه به یکدیگر گوش کنید و برای یک رابطه برد برد برنامه ریزی کنید. سعی کنید از شر ناراحتیهای گذشته رها شوید و رابطهتان را از اینجا به بعد بهبود بخشید. ارتباط صحیح با همسر، مهارت گفتگوی مؤثر و جراتمندی در ایجاد روابط بهینه مؤثر هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر از جراتمندی کلیک کنید.
اتخاذ چنین نگرشی یعنی شما متعهد میشوید که راهی برای اختلافات و تعارضهایتان پیدا کنید که به نفع هر دوی شما باشد. این تعهد به این معناست که شما تعهد میدهید که اگر چیزی را دوست نداشتید برخود تحمیل نکنید و بالعکس از خواسته هایتان دست نکشید. در واقع شما متعهد میشوید با چیزی توافق کنید که به نفع هر دوی شما باشد.
شما در مرحله اول متوجه شدید که چه چیزی برای شما برد محسوب میشود. ولی همچنان نیاز دارید که بدانید چه چیزی برای فرد مقابلتان برد به حساب میآید؟ پس باید گوش کنید و راهی جز این ندارید. برای اینکار باید فعالانه گوش کنید، قضاوت نکنید، حرف فرد مقابل را قطع نکنید، تمسخر و تحقیر را کنار بگذارید.
در این مرحله شما بدون دخالت هیجانها، با یک نگرش برد-برد و درک کامل از منافع دو طرفه، آماده پیدا کردن یک راه حل برای تعارضاتتان هستید. کاری که در این مرحله باید بکنید این است که به سادگی اجازه دهید افکارتان به حرکت درآیند و هرچه که به ذهنتان میرسد را بیان کنید. راه حلها را با همکاری هم بررسی کنید و نهایتا راه حلی که به نفع هر دو میباشد را انتخاب کنید. توصیه میکنیم مقاله ارتباط صحیح با همسر را بخوانید.
در روابط اگر زن و شوهر بخواهند هر دو برنده باشند لازم است انعطاف پذیری داشتهباشند. انعطاف پذیری در روابط باعث کاهش جر و بحثهای خانوادگی میشود و صمیمیت زوجین را افزایش میدهد. درصورتی که یکی از زوجین انعطاف داشتهباشد و صبوری کند کم کم روابط بهبود پیدا میکند.
از منظر یکدیگر به مسائل نگاه کنید و خود را جای دیگری قرار دهید. در این صورت میتوانید انتظار داشتهباشید که هر دو شما در رابطه عاطفی برنده شوید. برای مثال اگر همسرتان رفتار خوبی با خانواده شما ندارد، خود را جای او بگذارید؛ در این صورت بهتر میتوانید او را درک کنید و متوجه میشوید همیشه تقصیر او نیست.
داشتن نگرش برد-برد در روابط به زوجین کمک میکند که علاوه بر خلق حال خوب برای خودشان، به شریکشان هم حس خوب بدهند. پایه یک رابطه خوب اهمیت دادن به همدیگر است. اگر شما نتوانید حال خوب را هم برای خودتان هم برای شریکتان بخواهید، موفق یه ایجاد صمیمیت با همسرتان نخواهید بود. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه صمیمیت با همسر کلیک کنید.
اساس یک رابطه برد برد همین است من ارزشمندم، تو ارزشمندی، پس هر دو باید حالمان خوب باشد. در روابط زوجین اهمیت به نیازهای یکدیگر از جمله نیازهای عاطفی و نیازهای جنسی باید در اولویت قرار گیرد. فراموشی کردن نیازهای یکی از طرفین باعث مشکل میشود. زوج درمانی و مشاوره خانواده برای بهبود روابط و ایجاد رابطه برد برد به شما کمک میکند.
برای دریافت مشاوره در زمینه روابط می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.