بسیاری از افراد در اینترنت و فضای مجازی به دنبال قرص خودکشی میگردند. شاید عموم مردم جامعه نتوانند درک درستی از این افراد داشته باشند و واکنش مناسبی به آنها نشان دهند. برای مثال بسیاری از خانوادهها، دوستان و اطرافیان، حرفهای فردی که قصد خودکشی دارد را جدی نمیگیرند و خیلی از آنها حتی دست به سرزنش یا طرد او میزنند. اما واقعاً در ذهن کسی که قصد خودکشی دارد چه میگذرد؟ علم روانشناسی به ما میگوید که افکار خود آسیبرسان بخشی از یک بیماری شدید روانی هستند که فرد درگیر را به شدت میآزارند تا جایی که او حاضر است برای خلاص شدن از این وضعیت دشوار، از جان و زندگی خود صرف نظر کند. اگر شما هم دچار افکار خودکشی هستید و یا به دنبال قرص خودکشی میگردید قبل از هر کاری چند کلام با ما همراه باشید.
بسیاری از افراد که فکر خودکشی به سر آنها میزند گاهی از خود سؤال میکنند که چرا به این وضعیت دچار شدم و چرا نمیتوانم همانند سایر مردم از زندگی خود لذت ببرم؟ اگر این افکار ذهن شما را نیز درگیر خود کرده است باید بدانید که شما تنها نیستید و بسیاری از مردم دنیا با این شرایط سخت درگیر هستند. افکار خودکشی نوعی علامت از اختلالات و فشارهای روانی هستند که بسیار آزاردهنده بوده و طاقت و تحمل فرد را از بین میبرند.
مشکل اینجاست که در بسیاری از جوامع از جمله جامعه ما اختلالات و بیماریهای روانی همانند مشکلات جسمی جدی گرفته نمیشوند و خود بیماران و اطرافیان آنها برای بهبود وضعیتهای دشوار روانی کاری انجام نمیدهند. این در حالی است که اختلالی نظیر افسردگی که به عنوان سرماخوردگی اختلالات روانی شناخته میشود نیز در صورت جدی گرفته نشدن و پیشرفت کردن میتواند به وضعیت فلج کنندهای تبدیل شود که جسم و روح فرد را فرسوده کند و او را در اعماق تاریکی و ناامیدی درگیر سازد. افکار خودکشی به عنوان یک علامت از افسردگی اساسی به ما نشان میدهد که مشکلات سلامت روان تا چه حد پیش رفتهاند و چقدر نادیده گرفته شدهاند.
بااین حال این تنها افسردگی نیست که میتواند افکار خود آسیبرسان را در شما ایجاد کند گاهی اوقات تحلیل رفتن سلامت روان در پی یک رویداد بسیار ناراحت کننده نظیر از دست دادن یک عزیز یا اتمام یک رابطه نیز میتواند افرادی که دارای حساسیت روانی بیشتری هستند را آنقدر تحت فشار قرار دهد که در تصمیمی ناگهانی به عمر خود خاتمه دهند.
برای آشنایی بیشتر در زمینه علائم افسردگی کلیک کنید.
بسیاری از افرادی که به دنبال قرص خودکشی یا ابزارهای دیگری برای خودکشی میگردند معتقدند که هیچ روشی نمیتواند آنها را به زندگی برگرداند و نسبت به این همه سیاهی و درماندگی امیدوارشان سازد. کسی چه میداند شاید هم این طور باشد! شاید زندگی هرگز روی خوشش را به ما نشان ندهد. اما به این فکر کنید که شما همیشه برای خودکشی وقت دارید! پس قبل از اینکه دست به این کار بزنید فقط برای چند لحظه کمی عقب بروید و ببینید آیا خود را آنگونه که واقعاً هستید شناختهاید؟
آیا میدانید که هیچ روش و راهی برای بیرون آمدن از این تاریکی وجود ندارد؟ بیایید قبل از خودکشی تنها یک فرصت در اختیار خود قرار دهید و به افکار خود آسیبرسانی که در سرتان میچرخند به عنوان علامتی از شرایط روانی دشوار نگاه کنید. اگر هیچ کسی در دنیا وجود ندارد که شما را درک کند و ببیند در چه وضعیت روحی سختی قرار دارید از خودتان بپرسید آیا خودتان با خود مهربان بودهاید؟ آیا هم اکنون درک دقیقی از سختیهای خود دارید و میتوانید خودتان را درک کنید؟
در واقع هدف از تمامی این صحبتها این است که ما بیش از هرکس به خود احتیاج داریم و تا زمانی که نتوانیم خودمان وجود خویش را در آغوش بکشیم شاید هرگز درک و محبتی از دنیای پیرامون دریافت نکنیم. این جمله را به خاطر بسپارید که شما همیشه برای خودکشی کردن وقت دارید پس حداقل قبل از اینکه دست به اقدامی جدی بزنید یک بار تلاش کنید تجربهای متفاوت کسب کنید.
برای اطلاعات بیشتر در زمینه خودکشی و علائم آن کلیک کنید.
بسیاری از افراد هستند که روزگاری با شدیدترین شرایط روانی دست و پنجه نرم میکردند. دچار بودن به افسردگی اساسی شدید، قرار گرفتن در یک وضعیت بحرانی نظیر مرگ تمامی اعضای خانواده و یا حتی فرو رفتن در وضعیتهای بسیار ناامیدکنندهای نظیر اعتیاد شدید به مواد مخدر از جمله مواردی هستند که بسیاری از افراد را تا مرز خودکشی و استفاده از قرص خودکشی پیش بردهاند. آنها در آن لحظات دشوار هیچ کورسوی امیدی را نمیدیدند و هرگز گمان نمیبردند که روزی بتوانند از سادهترین چیزهای زندگی دوباره لذت ببرند.
فارغ از اینکه امروزه متخصصان نگاه متفاوتی به خودکشی دارند. آنها میدانند که این افکار علامتی از شرایط دشوار روانی است که با دریافت درمانهای مناسب بهبود مییابد. اغلب افرادی که به خودکشی فکر میکنند، از نظر مغزی دچار کاهش شدید سطوح انتقال دهندههای عصبی نظیر سروتونین هستند. این افراد در خیلی از موارد با مصرف دورهای قرصهایی نظیر ضدافسردگیها متوجه میشوند که این افکار در ذهنشان کم رنگ شده و اکنون میتوانند با نگاهی بازتر به زندگی نگاه کنند و برای مشکلات خود راه حلی بیاندیشند.
به همین خاطر پیشنهاد میکنیم پیش از خودکشی این مسئله را بیازمایید که آیا درمانهای تخصصی که امروزه در این زمینه وجود دارد میتواند به شما کمکی کند یا خیر. روانشناسان و روان پزشکان همواره میتوانند به شما کمک کنند تا کمی وضعیت خود را تعدیل کنید و با ثبات و آرامش بیشتری تصمیم بگیرید. تجربیات افراد درمان شده همواره نشان میدهد که آنها وقتی به گذشته خود نگاه میکنند شگفت زده میشوند و رهایی از آن همه سیاهی و ناامیدی آنها را هیجانزده میکند.
برای شناخت بیشتر در زمینه درمان افسردگی کلیک کنید.
بله، زنان اغلب بیشتر دست به خودکشی میزنند اما خودکشیهای مردان متأسفانه در نهایت بیشتر به مرگ میانجامد چراکه آنها بیشتر از روشهای خشونت آمیز استفاده میکنند.
روانشناسان بالینی و روانپزشکان از جمله متخصصانی هستند که در زمینه مداخله در بحران خودکشی میتوانند به شما کمک کنند. معمولاً برای شروع فرایند درمان ابتدا فرد به روان پزشک ارجاع داده میشود تا با استفاده از دارو درمانی از وضعیت بحرانی فاصله بگیرد و بتواند جلسات روان درمانی با روان شناس را آغاز نماید.
برای آگاهی بیشتر در زمینه مشاوره افسردگی کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه قرص می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.