غم غربت شرایطی است که در آن فرد از وطن و خانه خود دور بوده و احساس دلتنگی و اندوه شدیدی را تجربه میکند. دلتنگی برای نزدیکان، شرایط فرهنگی و دشواریهای موجود در مهاجرت باعث ایجاد احساس غم غربت میشوند. بسیاری از افراد با وجود انتخاب خودشان برای مهاجرت نیز دچار دلتنگی و حسرت میشوند. خلق پایین، بی انگیزگی، افسردگی، بیکاری از پیامدهای غم غربت هستند. بیشتر افراد برای داشتن یک زندگی شاد اقدام به مهاجرت میکنند. این غم و اندوه مانع از رسیدن به این هدف شده و تمام ابعاد زندگی فرد را میتواند تحت تاثیر قرار دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه شاد بودن کلیک کنید.
در غربت معمولا کمبود سه نیاز اساسی نیاز به دوست داشته شدن، احترام و امنیت باعث احساس غم غربت میشوند. برای مقابله با غم غربت باید ابتدا این احساس را به طور کامل در درون خود بشناسید و دلایل آن را بدانید. در ادامه به دلایلی که این سه محور را تحت تاثیر قرار میدهند اشاره میکنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه احساس غم کلیک کنید.
شما در هر سنی که باشید در صورت دور شدن از خانواده و دوستان ممکن است دلتنگ آنها شوید. دوری از خانواده یکی از مهمترین دلایل غم غربت است. خانواده در درجه اول سپس دوری از دوستان صمیمی و نزدیک باعث غم غربت میشود. اما گاهی ممکن است یک نسبت دور فامیلی نیز شما را به دلتنگی و احساس غربت برساند. هر از گاهی دیدن آشنایان قدیمی احساس خوبی به شما میدهد که در غربت از آن محروم هستید.
در بسیاری از کشورها با مهاجران به شیوه درستی رفتار نمیشود. این رفتار نادرست ممکن است از ایجاد محدودیت برای اتباع خارجی تا توهین و نژادپرستی را شامل شود. برای مثال مشاغل درجه یک برای شهروندان همان کشور است و کارهای سنگین و با مزد کمتر را برای مهاجران در نظر میگیرند. گویی این را بهایی برای پناه دادن به مهاجران در نظر میگیرند.
افرادی که به هر دلیلی مجبور به مهاجرت میشوند غم غربت بیشتری تجربه میکنند. دیپورت شدن یا شرایط سخت کشور مقصد غم غربت را برای مهاجران اجباری بیشتر میکند. اگر مجبور به مهاجرت شده اید ممکن است با دشواریهای بسیار زیاد و پیش بینی نشده ای روبرو شوید. در این شرایط تلاش بیشتری برای به کارگیری روشهای مقابله با غم غربت لازم خواهد بود. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مهاجرت کلیک کنید.
شاید برای افرادی که غربت را تجربه نکردهاند عجیب به نظر برسد اما چیزهای کوچکی مثل آب و هوا، غذاهای محلی و آداب و رسوم ساده روزمره نیز میتوانند باعث احساس غم غربت شوند. همه ما تجربه شرایطی را داشته ایم که به محض از دست دادن چیزی دلمان برایش تنگ شود. چیزهای ساده ای مثل صدای مردمی که به زبان خودتان صحبت میکنند نیز ممکن است در شما احساس غم غربت ایجاد کنند.
غم غربت احساسی فراتر از یک دلتنگی ساده است. این اندوه ممکن است تمام جنبههای زندگی شما را تحت تأثیر قرار دهد. با آگاهی از علائم آن میتوانید احساسات خود را بهتر تشخیص داده و به فکر راههای بهبود سلامت روان باشید. برخی از علائم غم غربت به شرح زیر است:
غم غربت اغلب همراه با افسردگی به سراغ افراد میآید؛ چرا که دلگرمی و حمایتهای اجتماعی افراد خانواده به صورت قابل ملاحظهای کاهش یافته و افراد احساس تنهایی شدیدی را تجربه میکنند. برخی افراد گمان میکنند کنترل خود را بر روی زندگیشان از دست دادهاند و همین امر بر شدت علائم افسردگی میافزاید. علائم افسردگی ناشی از مهاجرت و غم غربت شامل مواردی همچون احساس سردرگمی، اختلال در کار و تحصیل، احساس درماندگی، کمبود خواب و... میشود. ممکن است دیگر از چیزهایی که قبلا به آنها علاقه زیادی داشتید، لذت نبرید.
اضطراب ناشی از دوری از خانه و خانواده گاه منجر به بروز افکار وسواسگونه میشود. این استرس و اضطراب به عدم تمرکز و سردرگمی در تشخیص علتهای حستان میانجامد. حتی ممکن است در محیط جدید نسبت به افراد و اطرافیان حساس و زودرنج شوید.
غم غربت در صورتی که شدید باشد ممکن است بر کارهای روزمره و واکنشها، رفتارها و ارتباطات شما با دیگران تأثیر بگذارد. ممکن است شخصی که روحیه آرامی داشته به فردی تبدیل شود که زود از کوره در میرود و سریع عصبانی می شود. گاه رفتارهایی مانند کم خوری و یا پر خوری در افرادی که به دور از خانه و اعضای خانواده خود به سر میبرند دیده میشود.
ممکن است خود شما به خاطر دلایلی که برای خود دارید مشکل کمتری با مهاجرت داشته باشید اما اعضای خانواده شما به خاطر نارضایتی مشکل بیشتری را تجربه کنند. کودکانی که در یک مهاجرت خانوادگی شرکت میکنند برای سایر اعضای خانواده یا دوستان خود دلتنگی میکنند. در این شرایط شما میتوانید کنار خانواده خود باشید و با صحبت کردن از احساسات آنها و به کارگیری روشهایی که برای مقابله با غم غربت ذکر خواهیم کرد به آنها کمک کنید. به طور مثال میتوانید برای نشان دادن حمایت خود به آنها برای پیدا کردن شغل و دوستان جدید کمک کنید. برای درک بهتر احساسات کلیک کنید.
روشهای مختلفی برای مقابله با غم غربت وجود دارد. در ادامه مهمترین راههای مقابله با غم غربت را مرور میکنیم. همچنین میتوانید برای کنار آمدن با این غم و درمان افسردگی ناشی از آن از مشاوره تلفنی فردی کمک بگیرید.
هرچند به هر حال دلتنگی برای خانواده یا دوستان خیلی قدیمی را نمیتوان با یک دوست جدید از بین برد اما میتواند برای مقابله با غم غربت موثر باشد. دوستان جدید میتوانند از شدت دلتنگی شما برای اعضای خانواده و دوستان قدیمی کم کنند. اوقات خوشی را که با دوستان جدید سپری میکنید غم کمتری به سراغ شما خواهد آمد.
همه ما وقتی چیزی را از دست میدهیم برای آن سوگواری میکنیم اما باید دید واقعا چقدر آن را دوست داشته ایم؟ بسیاری از مهاجرین چیزی را که از دست دادهاند دوست نداشتهاند چرا که به قدری سخت بوده که یا مجبور به مهاجرت شدهاند یا از دست دادن آن را انتخاب کردهاند. با این حال وقتی از وطن خود دور میشوند آن را در ذهن خود بسیار ایده آل میبینند. واقع بین باشید و در نظر بگیرید که شرایط گذشته شما نامناسب بوده که شما مهاجرت کرده اید یا مجبور به این کار شده اید.
عمده دلایلی که برای ایجاد احساس غم غربت ذکر شد بسته به محل زندگی ممکن است تغییر کرده، کم و زیاد شود. گاهی نیز اگر امکان بازگشت به وطن وجود داشته باشد میتوانید برای همیشه این غم را از خود دور کنید. البته در صورت بازگشت به وطن ممکن است احساس افسردگی تمام نشود.
وسایل و محیطی که در وطن خود داشتید یا کارهایی که در آن زمان و مکان انجام میدادید را تا جایی که ممکن است بازسازی کنید. این کار با پر کردن خانه جدید از یادگاریهای خانه قدیم برای تشدید سوگواری متفاوت است. با این کار احساس خانه بودن را در محل زندگی جدید خود ایجاد میکنید و لزوما به معنای یادآوری خانه قدیمی تان نیست. با همان افرادی که در وطن خود در ارتباط بودید صحبت کنید.
پس از مدتی که در مکان جدید زندگی میکنید علائم افسردگی به سراغ تان میآید. اگر راههای ذکر شده هیچ تاثیری برای شما نداشت ممکن است دچار اختلال افسردگی شده باشید. در این شرایط بهتر است برای درمان افسردگی به یک متخصص روانشناسی مراجعه کنید. نگران نباشید برای درمان افسردگی حتما نیاز به مصرف قرص ندارید برای اطلاع از روشهای درمان افسردگی و درمان افسردگی بدون دارو کلیک کنید.
صحبت کردن در مورد احساساتتان با فردی مورد اعتماد میتواند به شما در کنار آمدن با غم دوری از خانواده کمک کند. در مقابل بیان نکردن احساسات و فرو خوردن دلتنگیها بر اندوه شما میافزاید و کم کم تبدیل به نوعی عقده روانی میشود. بهتر است با یک فرد مورد اعتماد و یا مشاور صحبت کنید. به یاد داشتهباشید که صحبت کردن با دیگران در مورد مشکلاتتان هرگز نشانهی ضعف شما نیست و موجب شرمساریتان نمیشود.
طبق تحقیقات انجام شده ورزش کردن روزانه و به صورت منظم سطح ترشح اندورفین را افزایش میدهد. این هورمون، هورمون ایجاد شادی و نشاط است. همچنین ورزش کردن اضطراب و افسردگی را از شما دور میکند و علائم آنها را کاهش میدهند. میتوانید به صورت گروهی و با افرادی که تازه با آنها آشنا شدهاید به ورزش کردن بپردازید و از این طریق روابط اجتماعی خود را نیز توسعه دهید.
برای دریافت مشاوره در زمینه غم غربت و راه های مقابله با آن می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.