برخورد با شخصیت ضد اجتماعی چگونه باید باشد؟ اگر با شخصیتی ضد اجتماعی در ارتباط هستید، میدانید که این فرد هیچ گاه به عواطف شما اهمیتی نمیدهد، همواره برخوردی بی تفاوت یا سنگدلانه با دیگران دارد، مسئولیت پذیری پایینی دارد و میتواند به راحتی به شما آسیب بزند بدون اینکه هیچ احساس پشیمانی در او دیده شود. این افراد دارای اختلالاتی در ابعاد شخصیتی هستند و همواره تمایل دارند برخلاف هنجارهای جامعه عمل کنند؛ پس لازم است به قواعد لازم برای ارتباط با این افراد توجه داشته باشید تا هم خودتان کمتر در برابر این افراد آسیب پذیر شوید و هم بتوانید به شخصیت ضد اجتماعی کمک کنید. برای کسب اطلاعات در زمینه دیگر اختلالات شخصیت کلیک کنید.
منبع: برخورد با شخصیت ضد اجتماعی | چگونه با سایکوپات رفتار کنیم
پیش از آن که به فکر راههایی برای برخورد مناسب و رفتار با شخصیت ضد اجتماعی باشید، بهتر است او را به صورت کامل بشناسید و از دیگر افراد تمایز دهید. شخصیت ضد اجتماعی یکی از انواع اختلالات روانی است که در دستهی اختلالات شخصیت کلاستر B طبقهبندی میشود. این افراد هیچ اهمیتی به درست یا غلط بودن کارهایشان نمیدهند و همواره حقوق دیگران را نایده میگیرند. اعتیاد به مواد مخدر یا الکل در این افراد دیده میشود و حداقل یک بار در زندگی خود به زندان رفتهاند.
اغلب واکنشهای لحظهای و بدون فکر از خود بروز میدهند و از قوانین سرپیچی میکنند. فرد مبتلا به این اختلال مدام دروغگویی میکند و به بهرهکشی از دیگران میپردازد. او درک بسیار پایین از احساسات دیگران، احساس تکبر و برتری شدیدی دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اختلالات شخصیت دسته B کلیک کنید.
فرد مبتلا به اختلال شخصیت ضد اجتماعی ممکن است خود والدینی با اختلال روانی یا شخصیت ضد اجتماعی داشته باشد که در کودکی او را مورد آزار روحی و جسمی قرار دادهاند یا به دلیل تنش و بیثباتی در محیط خانوادگی، این شیوهی رفتاری در کودک مورد تقلید قرار گرفته و ادامه یافته تا زمانی که به صورت خصوصیات شخصیتی پایدار در او تثبیت شدهاست.
این کودکان توسط والدین مورد غفلت واقع شدهاند. همدلی عاطفی در محیط تربیتی شخصیت ضد اجتماعی وجود نداشته است پس زمانی که به بزرگسالی میرسد تظاهر به همدلی را خوب میداند، ولی حقیقت این است که هیچ گاه نمیتواند به صورت احساسی با کسی ارتباط برقرار کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اختلال شخصیت ضد اجتماعی کلیک کنید.
در ادامه این مبحث راهکارهایی ارائه میدهیم تا به کمک آن بتوانید نحوه برخورد با شخصیت ضداجتماعی را مدیریت کنید:
بسیاری از علائمی که در افراد با اختلال شخصیت ضد اجتماعی وجود دارد میتواند هم برای خودشان هم برای کسانی که با آنها ارتباط دارند خطرناک باشد. آگاهی از نشانهها، عوامل بروز و تداوم اختلال شخصیت ضد اجتماعی به شما کمک میکند تا بتوانید نحوه برخوردتان را با این افراد به گونهای تنظیم کنید که در رابطه با شخصیت ضد اجتماعی کمتر آسیب ببینید.
شخصیت ضد اجتماعی تقریبا هیج وقت به دنبال درمان خودش نیست. از او بخواهید برای درمان اقدام کند و در این راه تشویقش کنید. گرچه تعداد کمی از افراد با این تیپ شخصیتی جلسات درمانی را ادامه میدهند ولی در مورد معدود افرادی که پیگیر هستند نتایج مطلوبی به دست آمده است. در صورتی که شخصیت ضد اجتماعی درمان را نپذیرفت، او را تهدید نکنید و سعی کنید با دلیل او را قانع کنید.
برای شخصیت ضد اجتماعی سخت است که بین احساس و رفتار ارتباط برقرار کنند. جلسات روان درمانی به منظور آگاه کردن این افراد از پیامدهای رفتارشان و آسیب روانی یا جسمی که به دیگران وارد میکنند برگزار میشود. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه روان درمانی کلیک کنید.
شخصیت ضد اجتماعی به ندرت ارتباط عاطفی با دیگران داشته است. سعی کنید با او ارتباط عاطفی عمیقتری برقرار کنید. به او کمک کنید تا احساسات خودش را بشناسد برای برقراری ارتباط عاطفی با او میتوانید از درمانگرتان کمک بگیرید.
درمان شخصیت ضد اجتماعی معمولا بلند مدت است و بهبودی به تدریج حاصل میشود، از طرفی چون این افراد به درمانگر به عنوان مرجع قدرت نگاه میکنند معمولا همکاری خوبی ندارند. پس لازم است پیگیر درمان آنها باشید و در این مدت دید مثبتی به جلسات داشته باشید. حامی فرد با شخصیت ضد اجتماعی باشید در غیر این صورت ممکن است درمان را نیمه کاره تمام کنید.
درست است که شاید نتوانید احساسات خود را در ارتباط با شخصیت ضد اجتماعی سرکوب کنید یا نسبت به او بی اهمیت باشید ولی مهم است که مرزهای خودتان را مشخص کنید و امکان هر نوع سوء استفادهای را برایش محیا نکنید. شخصیت ضد اجتماعی نسبت به تاثیر مخربی که بر دیگران میگذارد بینش ندارد. برای اینکه بهتر بتواند شرایط را درک کند و پذیرا باشد، او را با پیامدهای رفتارش رو به رو کنید، در صورتی که به شما آسیب بزند باید عواقب کارش را بپذیرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه راههای جلوگیری از سوء استفاده کلیک کنید.
عشق و محبت شما میتواند بهترین درمان شخصیت ضد اجتماعی باشد، با این حال اگر هرکاری که انجام دادید بهبودی حاصل نشد خودتان را سرزنش نکنید و احساس گناه نداشته باشید. اگر احساس درماندگی داشتید و از این شرایط خسته شدهاید میتوانید از شبکههای حمایتی که برای شخصیتهای ضد اجتماعی وجود دارد استفاده کنید. این گروهها به دلیل اینکه افراد با ویژگیهای مشابه و تجربیات یکسان آشنا میشوند میتوانند به بهبودی یکدیگر کمک کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه درمان شخصیت ضد اجتماعی کلیک کنید.
در برخورد با شخصیت ضد اجتماعی باید به سلامت روان خود اهمیت دهید. زمانی که با فرد با شخصیت ضد اجتماعی در ارتباط هستید انرژی روانیتان تا حد زیادی تحلیل میرود. احساسات مختلف خشم، عشق، ترس، ناراحتی و نفرتی که این فرد در شما زنده میکند سردرگمتان میکند. پس زمانی را فقط برای خودتان اختصاص بدهید، به فعالیتهای لذت بخش بپردازید و در صورت نیاز از کمک یک متخصص استفاده کنید. اگر در شرف ازدواج با شخصیت ضد اجتماعی هستید حتما نسبت به آیندهای که در انتظارتان است اطلاعات کسب کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ازدواج با شخصیت ضد اجتماعی کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه چگونه با شخصیت ضد اجتماعی برخورد داشته باشیم می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع: برخورد با شخصیت ضد اجتماعی | چگونه با سایکوپات رفتار کنیم