اختلال شخصیت وابسته یکی از انواع اختلالات شخصیت دسته c است. این افراد هم برای تصمیم گیریهای عادی و هم برای تصمیمات مهم زندگیشان به دیگران متکی هستند، آنها یک ترس غیر منطقی از ترک شدن و تنها گذاشته شدن دارند. همه انسانها در تمام طول زندگی نوعی وابستگی متقابل و منطقی با اطرافیان خود خواهند داشت. در اختلال شخصیت وابسته، وابستگی معمولاً یکطرفه است و فرد دچار این اختلال فقط میخواهد نیازهای عاطفی و جسمیاش را بهوسیله دیگران برطرف کند و اگر به خواستههایش پاسخ داده نشود، احساس اضطراب و ناامنی میکند و اعتماد به نفسش را از دست خواهد داد و بر این اساس ممکن است رفتارهای خاصی از خود نشان دهد. ما در این مقاله قصد داریم به بررسی و تعریف اختلال شخصیت وابسته بپردازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر از اختلالات شخصیت دسته C کلیک کنید.
اختلال شخصیت وابسته از شایع ترین اختلالات شخصیت است. شخصیتهای وابسته هم برای تصمیم گیریهای عادی و هم برای تصمیمات مهم زندگیشان به دیگران متکی هستند و این باعث میشود یک ترس غیر منطقی از ترک شدن و تنها گذاشته شدن در آنها به وجود آید. حتی وقتی عقیده ی خودشان با عقیدهی دیگران تفاوت دارد؛ برای اینکه دیگران آنها را طرد نکنند، گاهی حرف آنها را میپذریند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اختلالات شخصیت کلیک کنید.
افراد مبتلا به اختلال شخصیت وابسته شبیه به افراد مبتلا به اختلال شخصیت اجتنابی هستند، چون آنها نیز احساس عدم کفایت ( بی عرضگی) میکنند. نسبت به هر گونه انتقاد حساس هستند و به دلگرمی گرفتن نیاز دارند. تفاوت شخصیتهای وابسته با شخصیتها اجتنابی در این است که شخصیتهای اجتنابی برای پاسخ دادن به این احساسات و نیازها از طریق اجتناب کردن از روابط میان فردی و روابط اجتماعی عمل میکنند. در حالی که شخصیتهای وابسته با چسبیدن به روابط میان فردی سعی در برطرف کردن این نیازها دارند. شخصیتهای وابسته را میتوان شبیه به شخصیتهای مهر طلب هم دانست. برای کسب اطلاعات بیشتر از شخصیت مهر طلب کلیک کنید.
از جمله مهمترین عوامل شکل گیری و علل اختلال شخصیت وابسته میتوان به موارد زیر اشاره داشت: