بیش فعالی جنسی یکی از جدیترین مسائلی ایست که ممکن است دربین زوجین به وجود آید و باعث نابودی زندگی مشترکشان گردد. بیش فعالی جنسی یا هایپرسکسولیته (افزون خواهی جنسی) در مردان بیشتر از زنان مشاهده میشود. در این بیماری فرد اغلب کنترلی بر رفتار جنسی خود نداشته و در رابطه جنسی نیز رضایت کاملی بدست نمیآورد. نیاز جنسی آنها اغلب سیری ناپذیر، مداوم و پایدار است و احساس اجبار به خود ارضایی دارند. در برخی مواقع، بعضی بیماریها و اختلالات هورمونی میتوانند باعث بروز بیش فعالی شوند، اما بیش فعالی جنسی اغلب ریشه روانی داشته و با دارو درمان نمیشود. در ادامه به بررسی بیش فعالی جنسی و درمان آن را در هر دو جنس میپردازیم.
بیش فعالی جنسی به رفتاری گفته می شود که فرد نسبت به سایر افراد جامعه نیاز و توانایی بیشتری برای برقراری رابطه جنسی دارد. این نیاز به قدری زیاد است که زندگی روزمره فرد را دچار اختلال میکند. بیمار بیش فعال برای انجام کارهایش تمرکز ندارد و حتی در رابطه جنسی هم ارضای جسمی و روانی نمیشود. این اختلال در دسته کژکاریهای جنسی قرار میگیرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه کژکاری های جنسی کلیک کنید.
بیش فعالی جنسی با اعتیاد جنسی تفاوت دارد؛ توان جنسی در معتادان جنسی مانند دیگر افراد جامعه است. اما افراد مبتلا به بیش فعالی جنسی شاید بعد از ساعتها فعالیت جنسی به ارگاسم برسند. برای آگاهی بیشتر در زمینه اعتیاد جنسی کلیک کنید.
عدم پیگیری درمان و نادیده گرفتن مساله بیش فعالی جنسی، فرد را در معرض مشکلات مختلفی قرار میدهد. چرا که این اختلال به صورت تدریجی در فرد بروز پیدا میکند. پس اگر احساس میکنید عملکرد جنسی طبیعی ندارید، هر چه زودتر مشاوره جنسی دریافت کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه عملکرد جنسی طبیعی کلیک کنید.
بیش فعالی جنسی در خانمها به تمایل و احساس مرضی به برقراری رابطه جنسی گفته میشود؛ طوری که این بیماران علی رغم روابط جنسی متعدد نیز ارضا جنسی پیدا نمیکنند. این حالت یک بیماری است که نباید با میل جنسی در زنان اشتباه گرفته شود. ممکن است یک خانم در روز ٣ بار رابطه زناشویی داشته باشد که نیازهایش بر طرف میشود و با توجه به طبع و سن خانم میزان این میل طبیعی است. اما در بیش فعالی جنسی زنان، بیمار یک نوع احساس اجبار به وارد شدن در روابط جنسی متعدد و حتی پرخطر میکند. حتی ممکن است برای ارضای میل جنسیاش وارد روابط متعدد شود. همین مسائل احتمال ابتلا به دیگر اختلالات جنسی و روانی را افزایش میدهد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه، مقاله اختلالات جنسی را نیز مطالعه نمایید.
این بیماران دارای یک نوع احساس فوریت جنسی هستند. مردان بیش فعال جنسی احساس میکنند باید هر چه سریع تر به نیاز جنسیشان پاسخ دهند، به طوری که میل جنسیشان قابل کنترل نمیباشد. این بیماران اگرچه وارد رابطه جنسی متعدد میشوند ولی رضایت جنسی پیدا نمیکنند. حتی گاهی لذت جنسی هم برای آنها به وجود نمیآید.
نیاز جنسی مداوم، پایدار وکنترل نشده، رفتار نامناسب در مواجهه با دیگران، احساس نیاز اجباری به خود ارضایی، رفتار و صحبت هرزه گونه، تمایل به لاس زنی و درآوردن لباس خود یا دیگران از خصوصیات مردان مبتلا به بیش فعالی جنسی است. همچنین تمایلات جنسی این مردان معطوف به یک نفر نبوده و هر کسی میتواند نظر آنها را جلب کند.
بسته به علت و عوامل ایجاد کننده این اختلال، درمانهای مختلفی را میتوان اتخاذ کرد. درمانهای بیش فعالی جنسی شامل روان درمانی، رفتار درمانی و دارو درمانی میگردد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه روان درمانی کلیک کنید.
درمانگر با توجه به شرایط بیمار درمورد نوع و چگونگی درمان تصمیم میگیرد. دارو درمانی در کنار درمانهای غیر دارویی بیشترین تاثیر را دارد. دارو درمانی در کوتاه مدت به فرد اجازه میدهد تا کمی از مشکلات و پیامدهای بیماری رهایی یافته و بتواند با کمک درمانگر، آن را علت یابی کرده و به رفع بیماری بپردازد. استفاده از روشهای کاهش میل جنسی نیز یکی از درمانهای بیش فعالی است. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه راههای کاهش میل جنسی کلیک کنید.
در مردان بهترین تنظیم کننده فعالیت جنسی انجام حجامت عام به صورت هفته ای یک مرتبه است. خوردن سردیها از دیگر راههای پیشنهادی برای درمان بیش فعالی جنسی میباشد. خوردن سرکه نیز برای کاهش میل جنسی مردان و زنان مفید واقع میشود.
خوردن سرکه به تنهایی ایجاد ضعف میکند، بنابراین پیشنهاد میشود که از سرکنگبین استفاده گردد. سرکنگبین تعدیل کننده امیال جنسی زنان و مردان میباشد. خوردن نعنا نیز در تعدیل کردن امیال جنسی زنان مفید است؛ البته مصرف زیاد از حد نعنا میتواند باعث ناباروری و مانع از قاعدگی شود.
همانطور که گفته شد نیاز جنسی بیش از حد و بیش فعالی جنسی یک اختلال جدی است که میتواند زمینه ساز سایر مشکلات جسمی و روانی گردد. به همین دلیل باید برای درمان آن چارهای اندیشید. مشاوره جنسی این امکان را برای شما مهیا میکند که با ریشه یابی و انجام راهکارهای موثر به درمان این اختلال بپردازید. روانشناسان مرکز مشاوره حامی هنر زندگی در خدمت شما هستند تا در این زمینه یاریتان کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مشاوره جنسی کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه راه های مقابله با بیش فعالی جنسی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.