مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مراقبت قبل از بارداری

بارداری یکی از زیباترین و به یاد ماندنی ترین دوران زندگی انسان است، اما در صورت بی‌توجهی به مراقبت‌های قبل از بارداری ممکن است به سخت‌ترین تجربه زندگی‌تان تبدیل شود. اگر تصمیم قطعی برای بچه دار شدن دارید، باید مجموعه‌ای از اقدامات اساسی را قبل از بارداری انجام دهید. در این صورت دوران بارداری را با آرامش و آمادگی بیشتری پشت سر گذاشته و نوزاد سالمی به دنیا می‌آورید. بسیاری از مشکلات مادرزادی و سختی‌های بارداری تنها با رعایت برخی نکات ساده قابل پیشگیری هستند. پس شما می‌توانید با رعایت اقدامات قبل از بارداری سلامت خود و فرزندتان را تأمین کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مشاوره کودک کلیک کنید.

منبع: مراقبت قبل از بارداری

  

اهمیت اقدامات قبل از بارداری

مراقبت‌های پیش از بارداری، در واقع رویکردی پیشگیرانه دارند که با کاهش مشکلات زمان بارداری و زایمان، بخش اعظم استرس و اضطرابتان را کاهش می‌دهد. پس با این شرایط بارداری آسان‌تری را تجربه کرده و نوزاد سالمی را به دنیا می‌آورید. برخی از فواید اقدامات قبل از بارداری عبارتند از:

1_کاهش مشکلات دوران بارداری

2_تشخیص به موقع بیماری‌های مادر همچون فشار خون، دیابت و غیره

3_بیماری‌های مادر کنترل شده و در نتیجه سلامت مادر و جنین در طول بارداری تضمین می‌شود.

4_نقص‌ها و بیماری‌های مادرزادی جنین کاهش می‌یابد.

اقدامات قبل از بارداری

برخی از مراقبت‌های مهم قبلا از بارداری به شرح زیر می‌باشند:

1. معاینات پیش از بارداری


قبل از اقدام به بارداری، لازم است جهت معاینه به یک متخصص زنان مراجعه کنید. در این جلسات سوابق پزشکی خانوادگی شما و همسرتان بررسی شده و با توجه به نتایج معاینات وضعیت فعلی سلامت عمومی‌تان سنجیده می‌شود. آزمایش کامل خون برای تعیین گروه خونی، کم خونی، مثبت یا منفی بودنRH ، چربی، قند خون، هپاتیت، تالاسمی، توکسوپلاسموز و... انجام شده و براساس آن داروها یا مکمل‌های غذایی تجویز می‌شوند. 

عدم ابتلا به بیماری‌های عفونی یا ویروسی در زمان بارداری اهمیت بسیاری دارد؛ پس ممکن است برای پیشگیری از بروز آبله مرغان، سرخچه و دیگر بیماری‌ها، واکسیناسیون صورت بگیرد. عفونت‌های قابل انتقال جنسی، فرآیند بارداری و زایمان را دشوار می‌کند. پس شما و همسرتان باید در این زمینه آزمایش‌های منظمی بدهید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه معاینات پیش از بارداری کلیک کنید.

2. مراقبت های قبل از بارداری | بررسی وضعیت سلامت دهان و دندان

ممکن است تغییرات هورمونی ناشی از بارداری، شما را مستعد ابتلا به بیماری‌های دهان و لثه کند. افزایش هورمون استروژن و پروژسترون احتمال حساس شدن لثه به باکتری‌های پلاک دندان را افزایش داده و منجر به تورم و قرمزی لثه می‌شود. سلامت دهان و دندان اهمیت زیادی دارد و در پیشگیری از زایمان زودرس تاثیر گذارمی‌گذارد.

3. پرهیز از مواد مخدر و مشروبات الکلی


مصرف دخانیات، باعث کاهش باروری در زنان و کاهش تولید اسپرم در مردان می‌شود. از طرفی، سیگار کشیدن و مصرف مواد مخدر خطر سقط جنین، زایمان زودرس و تولد نوزاد با وزن پایین‌تر از نرمال را افزایش می‌دهد. مصرف مشروبات الکلی نیز، منجر به تولد نوزادی با سندروم جنین الکلی می‌شود. از خطراتی که جنین را تهدید می‌کند آگاهی کسب کرده و از آن‌ها اجتناب کنید.

4. آزمایش‌های ژنتیک قبل از بارداری

در صورت وجود سابقه بیماری‌های ژنتیکی در خانواده، بهتر است که برای اطمینان از سلامتی جنین آزمایش‌های ژنتیک قبل از بارداری انجام شود؛ این آزمایش‌ها هزینه بالایی دارند، با این حال در صورتی که شما و شوهرتان حامل یک ژن ناقص باشید، به احتمال 25% ممکن است آن ژن را به فرزندتان نیز انتقال دهید. این آزمایش‌ها با ارائه یک نمونه بزاق دهان یا خون زن و مرد انجام می‌شود.

5. مراقبت های قبل از بارداری | مصرف ویتامین و فولیک اسید

مصرف فولیک اسید در سنین باروری بسیار مهم و ضوروری است. مصرف آن در دوره قبل از بارداری به محافظت از کودک در برابر نقص‌های مغزی، ستون فقرات و نقص لوله‌های عصبی کمک می‌کند. نقص‌های مادرزادی شکل و عملکرد قسمت‌هایی از مغز را تغییر داده و رشد کلی جنین را به خطر می‌اندازد. در صورتی که قبل از بارداری، مادر به طور روزانه 400 میکروگرم فولیک اسید مصرف کند، احتمال بروز اینگونه مشکلات به صورت چشمگیری کاهش می‌یابد. مولتی ویتامین نیز یکی دیگر نیز از ویتامین‌های مهم قبل از بارداری است که به سلامت بدن مادر و جنین کمک کرده و سلامت بارداری را افزایش می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه بارداری کلیک کنید.

6. کنترل وزن


اضافه وزن زیاد یا کم وزنی بیش از حد در دروه بارداری مشکلاتی را به وجود می‌آورد. یکی از این مشکلات زایمان زودرس می‌باشد. منظور از زایمان زودرس، زایمانی است که قبل از هفته 37 بارداری اتفاق می‌افتد. نوزادان نارس در هنگام تولد و در جریان رشدی با مشکلات بیشتری نسبت به سایر نوزادان مواجه می‌شوند. رسیدن به تناسب اندام قبل از بارداری، از بسیاری مشکلات بارداری و زایمان پیشگیری می‌کند. پس توصیه می‌شود که با مشورت پزشک، بهترین راه برای رسیدن به وزن ایده آل خود را پیدا کنید.

7. رژیم غذایی مناسب

قبل از بارداری نیازی به افزایش حجم غذا ندارید اما باید بدن خود را با مصرف غذاهای مفید تقویت کرده و برای بارداری آماده شوید. مصرف روزانه میوه، سبزیجات، غلات، شیر، ماست، آجیل، مرغ، گوشت و حبوبات را فراموش نکنید. مصرف زیاد از حد کافئین در دوره بارداری و قبل از آن امکان بروز خطراتی همچون سقط جنین و کم وزنی نوزاد را افزایش می‌دهد. در نتیجه توصیه می‌شود که قهوه مصرفی خود را به یک فنجان در روز کاهش دهید. مصرف ماهی نیز برای زنان باردار بسیار مفید است چرا که سرشار از پروتئین، امگا3 و ویتامین D می‌باشد. لازم به ذکر است که نوع ماهی بسیار اهمیت دارد. مثلا بهتر است که از خوردن ماهی‌هایی همچون شمشیرماهی، کوسه، ماهی خال خالی و تاج ماهی خودداری کنید.

8. ورزش و تقویت عضلات

تمرینات ورزشی به حفظ تناسب اندام کمک کرده و آمادگی بدن را برای بارداری و زایمان افزایش می‌دهند. پیاده روی، دوچرخه سواری و تمرینات هوازی از ورزش‌های بسیار مناسب برای تمام افراد و مخصوصا زنان باردار است. در صورتی که به ورزش عادت ندارید با تمرینات سبک و ساده شروع کنید. مثلا 20 دقیقه پیاده روی کنید یا ورزش‌های کششی ساده انجام دهید.

9. کاهش آسیب‌های محیطی

اگر به دلیل شغل خود در معرض مواد شیمیایی و تشعشات مضر قرار دارید، باید قبل از بارداری چاره‌ای برای حل این مشکل بیندیشید. همچنین عوامل استرس زای محیطی باید تا حد امکان کاهش یابد. تمامی این عوامل اثر منفی در رشد جنین خواهد داشت. این عوامل خطر می تواند بر اسپرم مردان نیز تاثیر گذاشته و خطراتی را برای جنین به وجود بیاورند. بنابراین تنها مادر نیست که باید برای باردار شدن مراقبت هایی انجام دهد.  

10. محاسبه زمان تخمک گذاری

برای بارداری لازم است که علاوه بر حذف روش‌های جلوگیری، دوره تخمک گذاری خود را نیز محاسبه کنید. در دوره تخمک گذاری شانس بارداری افزایش می‌یابد. برای این منظور می‌توانید از پزشک خود کمک گرفته و یا با نرم افزار‌های مربوطه آن را محاسبه کنید. پس از انجام تمام مراقبت‌های قبل از بارداری، تعداد دفعات رابطه جنسی را در دوره تخمک گذاری بیشتر کنید تا شانس بارداریتان بیشتر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اقدام برای بارداری کلیک کنید.

مراقبت‌ و توجه به سلامت روانی خود

داشتن سلامت روان از جمله ملاک‌های مهم قبل از بارداری است که بسیاری از زوجین از آن غافل هستند. والدینی با اختلالات روانی مانند افسردگی، اضطراب، اختلالات شخصیت و... نمی توانند نقش پدر یا مادری خود را به درستی ایفا کنند؛ همچنین ممکن است افزایش استرس و فشارهای مضاعف بعد از بارداری، وضعیت روانیتان را وخیم تر از قبل کند. از طرفی درمان این اختلالات زمان بر بوده و امکان دارد که برای بارداری دیر شود. برای از دست ندادن زمان بهتر است هر چه زودتر از کمک یک متخصص بهره‌مند شوید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سن بارداری  می توانید مقاله سن مناسب برای بچه دار شدن را مطالعه نمایید. 

در صورتی که شرایط فوق را دارا هستید بهتر است برنامه ریزی برای بچه دار شدن را شروع کنید. درست است که بسیاری از زوجین بدون آن که این اقدامات را انجام دهند بچه دار شده اند؛ اما بسیارند نوزادانی که با مشکلات متعددی به دنیا می‌آیند. مشکلاتی که تنها با اقدامات ساده می توانستیم از آن‌ها جلوگیری کنیم. در صورت وقوع بارداری بدون آمادگی‌های لازم، می‌توان با مراقبت‌های دوران بارداری  تا حدود زیادی در صدد جبران برآمد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه دوران بارداری کلیک کنید. 

برای دریافت مشاوره در زمینه مراقبت های پیش از بارداری می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

منبع: مراقبت قبل از بارداری

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.