در بسیاری از مواقع طلاق و شکاف ها به خاطر اشتباهات بعد از دعوا زوجین اتفاق میافتد. بین شما و همسرتان دعوایی پیش آمده و حالا که گذشته نمیدانید که چطور برخورد کنید. از او عصبانی هستید و از یک طرف میدانید خودتان هم بیتقصیر نبودهاید. اگر اشتباهاتتان را بگویید و عذرخواهی کنید منتکشی حساب میشود؟ یا ممکن است بعدا به ضرر خودتان تمام شود؟ اگر مدتی با او قهر کنید تا خودش قدم به جلو بگذارد و بفهمد اشتباه کرده چطور است؟ همه اینها فکرهایی است که بعد از دعوا به ذهن افراد میرسد. بعد از دعوا کارهایی وجود دارد که باید مراقب انجام ندادن آنها باشید و در عوض به کارهایی بپردازید که به بهبود رابطهتان کمک کند. با آگاهی از این اصول میتوانید بحث و دعوا را به یک فرصت تبدیل کرده و در جهت رشد و تقویت رابطهتان حرکت کنید.
منبع: اشتباهات زن و شوهر
دعوا کردن یک بازی نیست که اگر همسرتان را مجاب به رفتاری بنا به خواسته خود کنید، برنده این بازی میشوید. دعوای زن و شوهر یک برنده و یک بازنده ندارد. اگر بحث بین شما و همسرتان به فهمیدن مشکل و حل کردن آن به طور مشترک منجر نشود، چه شما به هدفتان برسید چه نه، هردو بازندهاید. یادتان نرود که شما هردو عضو یک تیم به نام خانواده هستید. پس باید برای برنده شدن آن و پیشرفت خانواده خود تلاش کنید.
اما یک استثنا هم وجود دارد. کسی که برای آشتی پیشقدم شود برنده است و آن یکی باید برایش هدیه بخرد. تصور نکنید آشتی کردن نقطه ضعف شما را نشان میدهد. آشتی کردن نشانه آن است که شما میخواهید مسئله را حل کنید و نمیخواهید خانواده و زندگی مشترکتان آسیب ببیند. پس شما به نفع تیمتان کار میکنید! برای این منظور میتوانید مقاله ارتباط صحیح با همسر را مطالعه کنید.
برای خانه قوانینی داشته باشید که به حفظ کانون خانواده کمک کند مثل سلام کردن به هم، غذا خوردن سر یک میز و خوابیدن روی تخت خودتان. هر چقدر هم که از هم عصبانی هستید و دعوا شدید بوده این قوانین رعایت میشود. دعوا بر سر یک مسئله خاص بوده و نباید همه زندگی شما را در بر بگیرد و تحت تاثیر خود قرار دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه دعوای بین زوجین کلیک کنید.
وقتی آهن سرد است به آن ضربه بزنید. این جمله یعنی صبر کنید تا هیجان و عصبانیت حین دعوا برای هر دو شما فروکش کند تا بتوانید در مورد مشکل به وجود آمده در آرامش صحبت کرده و راه حلی پیدا کنید. اما این صبر کردن به معنای قهر کردن نیست. قهر این معنی را می دهد که "اگر آن طور که می خواهم رفتار نکنی تو را ترک میکنم"، این پیام اگر تکرار شود علاقه بین زن و شوهر را از بین میبرد. اگر هنوز عصبانی هستید و همسرتان میخواهد با شما حرف بزند، با یک پیام مانند علامت دست یا کلمهای که قرارداد بین شماست به او بفهمانید که هنوز آرام نشدید و باید برای حرف زدن صبر کند. اما در نظر داشته باشید قهر طولانی و اجتناب از گفت و گو به رابطهتان آسیب خواهد زد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه قهر طولانی کلیک کنید.
اگر حرفی از همسرتان در خین دعوا شنیدهاید که شما را آزرده کرده، همان موقع در موردش صحبت کنید و از مطرح مردن آن حرف در بحثها و دعواهای دیگر خودداری کنید. ادامه دادن بحث حل نشده دعوا یا رفتار ناراحتکننده همسرتان با گوشه و کنایه با گذشت زمان آسیب خیلی بیشتری به زندگی مشترکتان میزند. پس سعی کنید هر مسئلهای را با گفت و گو حل کنید. از طرفی گفتن هر حرفی در دعوا نیز جایز نیست، برخورد صحیح در زمان دعوا نیز نباید نادیده گرفته شود. برای کسب اطلاعات بیشتر، مقاله برخورد صحیح در زمان دعوا را مطالعه نمایید.
اگر بعد دعوا همسرتان را برای به وجود آمدن آن موقعیت سرزنش کنید یعنی تنها او را مقصر میدانید. در حالی که اینطور نبوده و هیچ دعوایی تنها یک مقصر ندارد. از آن گذشته، ما هم دنبال پیدا کردن مقصر نیستیم. در دعواها و اختلافات خانوادگی همه افراد به نوعی نقش دارند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اختلافات خانوادگی کلیک کنید.
این که شما همه مشکلاتی که باعث دعوا و بگومگو شده را درست یا غلط به گردن بگیرید و بگویید "باشه همهچی تقصیر منه عذر میخوام"، اشتباه است. منطقی فکر کنید و اگر قسمتی از رفتار شما اشتباه بوده آن را بپذیرید و بابت آن عذرخواهی کنید. در عذرخواهی کردن توجه داشته باشید که بگویید بابت چه چیز عذرخواهی میکنید و رفتار مورد نظرتان را ذکر کنید.
اگر رفتاری از همسرتان شما را آزرد به او بگویید که بابت چه رفتاری احساس بدی پیدا کردهاید و انتظار داشتید چگونه رفتار کند. اگر به شما توهین کرده، اگر سر شما داد زده، اگر شما را مسخره کرده یا درباره یکی از اعضای خانواده و دوستانتان توهینی کرده، دلیل ناراحتی شما هرچه که هست آن را یادآوری کرده و بگویید که باعث ناراحتی شما شده و انتظار دارید آن رفتار را ادامه ندهد.
حتی به او بگویید که میتوانید برای تغییر رفتارش به او کمک کنید. اگر تغییری در رفتارش حتی به صورت جزئی دیدید از او تشکر کنید تا با انگیزه بیشتری خود را اصلاح کند؛ «این دفعه که باهم بحث کردیم صدایت آرامتر بود. ممنونم که توجه میکنی».
از ترس این که بحث منجر به دعوای دوباره نشود، از یک مشکل حل نشده نگذرید. این که با سختی و گفت و گو یک مشکل را حل کنید بهتر از آن است که بعد از مدتها دوباره بر سر همان موضوع با شدت بیشتر دعوا کنید یا از آن بدتر این مشکل شما را برنجاند و چیزی در مورد آن نگویید.
از این جمله به طور جدی اجتناب کنید. شاید واقعا شما حرفی زده باشید که منظورتان را درست نرسانده باشد و باعث ناراحتی همسرتان شده باشد. اما در هر صورت شما آن حرف را گفتهاید و همسرتان ناراحت شده است. پس بپذیرید که آن حرف اشتباه بوده و بابت آن عذرخواهی کنید. این که بگویید منظوری نداشتم یا منظورم این نبود یک جور بهانه آوردن است که همسر شما را بیشتر دلخور میکند.
در مورد مشکلی که منجر به دعوا شده، پس از ارام شدن و فروکش کردن عصبانیت صحبت کنید تا به یک راه حل برسید. مطمئنا یک مشکل با دعوا حل نمیشود. پس بعد از دعوا حتما نیاز به یک گفت و گوی دوباره است، اما این بار با هدف پیدا کردن راه حل صحبت کنید. باهم قرار بگذارید که چند ساعت باهم حرف نزنید و هر راه حلی که برای برطرف شدن آن مشکل به ذهنتان میرسد را روی کاغذ یادداشت کنید. وقتی برای صحبت کردن کنار هم آمدید، راه حل ها را مرور کرده و فواید و موانعی که هر راه حل دارد را برای آن بنویسید و سعی کنید در آخر روی یک راهبرد به توافق برسید.
بعضی از مردان علاقه دارند که بعد از دعوا و حل شدن مساله، رابطه جنسی داشته باشند تا بیشتر به همسرشان نزدیک شوند. اما زنان معمولا در این مواقع آمادگی احساسی برای رابطه جنسی ندارند. اگر شما هم از آن دسته زنانی هستید که در این مواقع به نزدیکی علاقه ندارید با آرامش به همسرتان بگویید. مثلا به او بگویید: « میدونم دوست داری حس بینمون بهتر بشه و این برای من خیلی مهمه، ولی الان من آمادگی رابطه رو ندارم».
بحث و دعوا یک امر اجتناب ناپدیر در زندگی مشترک است اما باید توجه داشته باشید که از اشتباهات بعد از دعوا خودداری کنید تا مشکلات جدیتر نشود. در غیر این صورت بحث و دعواهای بیشتری به دنبال برخورد اشتباه شما به وجود میآید و این دور باطل همواره ادامه پیدا میکند. اگر دعواهای زناشوییتان تمام نمیشود و زندگی را برایتان مختل کرده، توصیه میشود از مشاوره خانواده کمک بگیرید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مشاوره خانواده کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه اشتباهات بعد از دعوا زوجین می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع: اشتباهات زن و شوهر