پیش قدم شدن برای آشتی و سازش از رفتارهایی است که افراد به سختی حاضر به انجام آن هستند چراکه تصور میکنند این مسئله میتواند برای فرد به معنای زیرپا گذاشتن غرور خود باشد و نوعی باج دادن تلقی گردد! در واقع در روابطی که در طول زندگی در محیط خانوادگی، کاری و یا در روابط با همسرمان داریم معمولا با مشکلاتی مواجه میشویم که میتواند برای مدتی به قطع رابطه منجر گردد. در این مواقع افراد تمایل دارند که دیگری برای آشتی پیشقدم شود اما توجه داشته باشید که در مواردی نیز اشتباه با شما بوده و اینکار وظیفه شماست. بااینحال بسیاری از افراد از راهکارهای پیشقدم شدن برای آشتی و سازش آگاه نیستند و همین مسئله باعث میشود هنگامی که قصد دارند وضعیتی را بهبود بخشند؛ شرایط را نیز بدتر کنند. اگر ادامه یافتن یک رابطه برای شما مهم است، در ادامه با ما همراه باشید.
منبع: پیش قدم شدن برای آشتی
اگر میخواهید در هنگامی که با همسر و یا یکی از دوستان خود قهر هستید به این مسئله خاتمه داده و آشتی کنید؛ پیش از این که درخواست خود را با فرد مقابل در میان بگذارید بهتر است به این نکات توجه داشته باشید. همچنین خواندن مقاله آشتی بعد از قهر میتواند در کنار نکات ارائه شده کمک کننده باشد.
مردم معمولاً بخشش و آشتی کردن را با یکدیگر اشتباه میگیرند. بخشش چیزی است که صرفاً به یک نفر نیاز دارد اما سازش احتیاج به هر دو طرف رابطه دارد. اگر طرف مقابل شما در این رابطه نخواهد آشتی کند شما بهعنوان نفر دیگر هیچ کاری نمیتوانید انجام دهید. در صورتی که طرف مقابل شما آماده نیست احتمالاً شما باید زمان دیگری را برای این کار انتخاب کنید.
اما برای پیشقدم شدن در مورد آشتی یا سازش به این نکته توجه داشته باشید که هرگز نباید برای این که طرف مقابل با شما صحبت کند از التماس یا درخواستهای مکرر استفاده کنید. شما صرفاً کنترل اعمال خودتان را به دست دارید و نباید با اصرارهای بیش از حد از دیگران بخواهید مطابق میل شما رفتار کنند. این مسئله صرفاً باعث آزار دیگران خواهد شد. اگر احساس میکنید طرف مقابلتان در وضعیتی نیست که به صحبتهای شما گوش دهد زمان و مکان دیگری را برای این کار پیدا کنید.
با توجه به اینکه آشتی کردن یک فرایند نسبتاً طولانیمدت است و شما نمیتوانید انتظار داشته باشید که همهچیز بعد از یکبار صحبت کردن به حالت سابق برگردد، درنتیجه برای اینکه احساس شکست نکنید و این مسیر را ادامه بدهید به پیروزیهای کوچکی که در این میان برایتان ایجاد میشود توجه داشته باشید. ازجمله این پیروزیها میتوان به داشتن یک گفتوگوی منطقی و آرام اشاره کرد. اینکه طرف مقابل شما حاضرشده در یک فضای بدون تنش به صحبتهایتان گوش کند و با شما تعامل داشته باشد موفقیت بزرگی است.
آشتی و سازش اگر بخواهد بهدرستی پیش برود نیازمند صداقت است. برای این کار لازم است شما تحمل شنیدن حرفهایی راجع به خودتان را داشته باشید که احتمالاً از شنیدن آنها خوشحال نخواهید شد. برای اینکه بتوانید با فردی سازش داشته باشید بهتر است بتوانید مسائل را از دید وی نگاه کرده و احساساتش را درک کنید. پیش از اینکه برای آشتی و سازش از یک نفر تقاضا داشته باشید این توانایی را در خودتان ایجاد کنید و خودتان را برای شنیدن حرفهایی که ممکن است خوشایندتان نباشد آماده کنید. این مسئله در پایان دادن به دعواهای خانوادگی نیز نقش موثری داشته و میتواند مفید واقع شود.
برای آگاهی بیشتر درباره راه های پایان دادن به دعواهای خانوادگی کلیک کنید.
در یک فرصت مناسب مشکلاتی که از دیدگاه شما در رابطه وجود دارد را روی کاغذ بنویسید. در ستون مقابل راهکارهایی که برای برطرف کردن این مشکلات به ذهنتان میرسد را قرار دهید. این مسئله باعث میشود هنگامیکه با طرف مقابلتان در ارتباط با مشکلات رابطه و سازش مجدد صحبت میکنید بتوانید با تمرکز بیشتری بر روی مسائل دقت نمایید.
هنگامیکه رابطه مجدداً از سر گرفته میشود یک ستون دیگر به برگه اضافه کرده و راهکارهایی که انجام دادهاید را بررسی نمایید. تا چه حد راهکارهایتان موفقیتآمیز بوده است؟ طرف مقابلتان نسبت به راهکارهای شما چه واکنشی نشان داده است؟ پس از گذشت چند وقت میتوانید راهکارهایتان را غربال کنید و آنهایی را که استفاده بیشتری داشته مجدداً تکرار کنید و آنهایی که نتایج معکوس داشته یا تأثیری نداشتهاند کنار بگذارید.
هنگامیکه با استفاده از نکات بالا، خود را برای آشتی و سازش آماده کردید، وقت آن رسیده که درخواست خود را با طرف مقابلتان در میان بگذارید، برای این کار به ترتیب زیر عمل کنید. همچنین شما میتوانید این راهکارها را توسط مجرب ترین روانشناسان در مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی به صورت تلفنی دریافت نمایید.
برای شروع میتوانید از این جمله استفاده کنید (من میدانم که مسائل بین ما خوب پیش نرفته است اما واقعا دوست دارم برای بهتر شدن شرایط کاری انجام دهم). هنگامیکه یک رابطه با دشواری مواجه شده است، فهمیدن اینکه طرف مقابل چه اهدافی دارد کار دشواری است. اما نکته مهم این است که شما تمایل واقعی خود برای تغییر دادن شرایط و رسیدن به یک نتیجه مطلوب در رابطه را بیان کنید.
هنگامیکه یک رابطه دچار چالش شده است به این معناست که هر دو طرف احساس عصبانیت و نارضایتی دارند. یکی از اشتباهاتی که در این شرایط پیش میآید، انکار کردن احساسات است. معمولاً طرفین یا یکی از آنها برای رسیدن به آشتی و سازش سعی میکنند نارضایتیها و عصبانیتهایی را که منجر به ایجاد درگیری میان آنها شده بود انکار کنند. اگر میخواهید آشتی شما طولانیمدت بوده و مجدداً درگیریهایی ایجاد نشوند، میبایست عصبانیت و نارضایتیهای خود را برای طرف مقابل توضیح داده و دلایل خود را بیان کنید.
همچنین میباید نسبت به شنیدن درخواستهای طرف مقابل و ناراحتیهای او پذیرا باشید. هنگامیکه طرف مقابلتان از ناراحتیهایش صحبت میکند حالت تدافعی نداشته باشید. گفتن جملاتی نظیر اینکه (من چنین منظوری نداشتم) یا (تو نباید اینگونه احساس کنی)، کمکی به بهتر شدن شرایط نمیکند. سعی کنید بهجای دفاع کردن از خود و بیان منظور اصلیتان، با طرف مقابل همدلی داشته و از احساسی که در او ایجاد کردهاید عذرخواهی کنید.
هنگامیکه شما از طرف مقابلتان عذرخواهی میکنید و این عذرخواهی از طرف وی پذیرفته میشود، بهتر است از این به بعد تمامی اتفاقات افتاده را فراموش کنید. بخشی از فرآیند آشتی و سازش به معنای زندگی کردن در لحظه حال است. یعنی شما میبایست این مسئله را برای همیشه کنار گذاشته و دیگر نسبت به آن توجهی نشان ندهید. تلاش کنید تا شرایط را با توجه به آنچه در مورد آن صحبت کردهاید روزبهروز بهتر نمایید.
شما صرفاً در مقابل رفتار خودتان مسئول هستید و تنها میتوانید اعمال خودتان را کنترل کنید. اگر طرف مقابلتان تمایلی به شنیدن صحبتهای شما ندارد به این معناست که او در حال حاضر آمادگی صحبت کردن را ندارد بهتر است مطرح کردن درخواست خود را به زمان دیگری موکول کنید. همچنین میتوانید با بهره بردن از زوج درمانی به حل مشکلات خود بپردازید.
برای اطلاع بیشتر درباره زوج درمانی کلیک کنید.
سعی کنید از دیدگاه طرف مقابل نیز به مسائل نگاه کنید اگر واقعاً رفتارهای وی درست است این شمایید که میبایستی پذیرش را در خود ایجاد کنید اما اگر رفتارهای او از نظر شما اشتباه است بهتر است دلایل خود را برای وی توضیح دهید. یک رابطه زمانی پایدار خواهد ماند که هر دو طرف بتوانند دیدگاهها و احساسات یکدیگر را در نظر بگیرند و اگر طرف مقابل شما این قدرت را ندارد بهتر است در مورد رابطتان عمیقتر فکر کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه پیش قدم شدن برای آشتی و سازش می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع: پیش قدم شدن برای آشتی