مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

مشاوره روانشناسی و روان درمانی

جدا خوابیدن کودک

یکی از مسائلی که والدین معمولا با آن مواجه‌اند بحث زمان و راهکارهای جدا خوابیدن کودک می‌باشد و اینکه والدین چه رفتاری باید در قبال این موضوع داشته باشند. والدین نگران ایمنی و سلامت کودک خود هستند. از طرف دیگر می‌خواهند تربیت کودک به درستی انجام شود. به همین منظور ما در ادامه مقاله به توضیحاتی درباره این مسئله و ارائه راهکارهایی برای کمک به والدین می‌پردازیم. همچنین مشاوره کودک می‌تواند به شما در این زمینه کمک کننده باشد.

منبع: جدا خوابیدن کودک

 

 

زمان و راهکارهای جدا خوابیدن کودک | از چه سنی کودک را جدا بخوابانیم؟

زمان جدا کردن محل خواب نوزاد برای کودکان مختلف متفاوت است و بسته به ویژگی‌های نوزاد، میزان اضطراب یا آسیب پذیری و الگوهای رفتاری مادر دارد. براساس آکادمی روانپزشکی کودک آمریکا به دلیل اینکه کودک در ماه‌های اول نسبت به برخی خطرات آسیب‌پذیرتر است، بهتر است نوزاد تا یکسال و یا حداقل 6 ماه در اتاق پدر و مادر و یا نزدیکی آن‌ها بخوابد، اما در تخت جدا باشد. از دلایل آن نیاز کودک به شیر خوردن یا عوض شدن پوشک در طول شب است که اگر نزدیک‌ مادر باشد بهتر اتفاق می‌افتد. دلیل دیگر این که احتمال مرگ ناگهانی نوزاد در زیر 6 ماه بیشتر است و کودکانی که در اتاق جدا یا دورتر بخوابند احتمال خواب عمیق و آسیب پذیری به این مساله در آن‌ها بیشتر می‌شود.

براساس تحقیقات صورت گرفته شده جدا نکردن اتاق کودک تا 1 سالگی بیشتر از حد نیاز کودک است. اگر جدا کردن محل خواب کودک را به تعویق بیاندازید، این مسئله می‌تواند اضطراب در مورد خواب را در کودک‌تان بیشتر کند و خواب او را بیشتر مختل نماید. بنابراین بهتر است محل خواب کودک خیلی دیر جدا نشود زیرا در این صورت فرآیند جدایی می‌تواند سخت‌تر باشد. 

برای شناخت بیشتر در زمینه تربیت کودک 2 تا 3 سال کلیک کنید.

تاثیر محل خواب بر احساس ایمنی کودک

از آنجایی که 6 تا حدود 18-24 ماهگی برای نوزادان دوره بسیار حساسی برای ایجاد احساس ایمنی در کودک است و به دلیل تحول اضطراب جدایی در این دوره، کودک نسبت به جدا شدن از والدین آسیب‌پذیرتر است. اگر تا قبل از 6 ماهگی محل خواب نوزاد جدا نشد، این جدایی یکباره در این دوره اتفاق نیافتد و تا حدود 18 ماهگی به تعویق انداخته شود و به تدریج انجام دهید زیرا جدایی ناگهانی دراین دوره می‌تواند کودک را نسبت به اختلالات اضطرابی به خصوص اضطراب جدایی آسیب‌پذیر کند.

به طور کلی بهتر است که کودک تا حدود 2 سالگی از والدین جدا بخوابد. اما توجه به این نکته مهم است که زمان مناسب جدا خوابیدن کودک علاوه بر روش‌های تربیتی، به خود کودک هم بستگی دارد. برخی کودکان به طور کلی زودتر آرام شده و راحت‌تر می‌خوابند. برخی کودکان بیشتر ناآرامی و گریه می‌کنند و جدا بودن از والد برایشان سخت‌تر است. بهتر است برای جدا خواباندن کودک به شرایط روانی کودک کاملا توجه شود. 

برای آگاهی بیشتر در زمینه تربیت کودک زیر یکسال کلیک کنید.

زمان و راهکارهای جدا خوابیدن کودک | مشکلات جدا خوابیدن کودک

اگر جدایی محل خواب کودک تا 2 سالگی اتفاق نیافتد، احتمالا مشکل قابل بررسی وجود دارد و بهتر است در صورتی که در جدا کردن کودک از خود موفق نیستند با یک مشاوره خانواده مشورت کنید. دلایل مختلفی می‌تواند در جدا خوابیدن کودک مشکل ایجاد کند که شامل موارد زیر است.

_ برخی کودکان اضطراب جدایی دارند. در مورد این کودکان جدا کردن ناگهانی یا تحت فشار می‌تواند اضطرابش را بیشتر کند. برای این کودکان باید جدا خوابیدن کودک به صورت تدریجی و با در نظر گرفتن شرایط کودک باشد.

_ گاهی والدین اتاق کودک را تبدیل به فضایی برای تنبیه می‌کنند و به این ترتیب کودکان از محیطشان فراری می‌شوند.

_ گاهی ترس و کابوس های شبانه کودک باعث می‌شود که از تنها خوابیدن دوری کنند. دیدن برخی فیلم‌ها که مناسب مراحل رشدی آن‌ها نیست می‌تواند این ترس‌ها را بیشتر کند. در این موارد والدین باید علت ترس‌ها را شناسایی و برای حل آن اقدام کنند.

_ در برخی موارد وابستگی و مشکل در جدا خوابیدن کودک به دلیل وابستگی خود والد است. در واقع خیلی اوقات مادران وابستگی متقابل به کودک دارند و دور شدن از کودک آن‌ها را شدیدا دچار اضطراب می‌کند. معمولا این حس به کودک انتقال پیدا می‌کند و والدین بدون آنکه بدانند وابستگی کودک را بیشتر می‌کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سن تربیت کودک کلیک کنید.

زمان و راهکارهای جدا خوابیدن کودک  

برای جدا خوابیدن کودک همانطور که گفته شد بهتر است تدریجی صورت بگیرد. در اینجا به برخی راهکارها اشاره کرده‌ایم.

_ مدتی در اتاق خواب او حضور داشته باشید تا به خواب برود.

_ سعی کنید از خوابیدن در کنار کودک اجتناب کنید. بهتر است کنارش بنشینید و قصه‌ای بگویید تا بخوابد. 

_ اگر کودک دوست داشت می‌توانید عروسک خاص یا پتویی را به او بدهید تا با داشتن آن احساس ایمنی کند.

_ اگر ترس از تاریکی کودک وجود دارد، تا حدی نور به فضا بدهید. همچنین در طول روز در اتاقش بیشتر با او بازی کنید تا اتاقش محیط امن و جالبی برایش باشد. با ارائه این نکات می‌توانید پاسخی برای زمان و راهکارهای جدا خوابیدن کودک داشته باشید.

سوالات متداول

درست ترین زمان برای جدا کردن جای خواب کودک چه زمانی است؟

همانطور که بیان شد بهترین زمان بسته به ویژگی‌های کودک تفاوت دارد اما تا قبل از یک سالگی بهتر است که این کار انجام نشود زیرا کودک نیاز به شیر خوردن و مراقبت دارد. درصورتی که کودک در اتاق شما می‌باشد او را در تخت جداگانه بخوابانید.

بچه‌ام بین من و پدرش می خوابد. آیا این مسئله باعث می‌شود که به ما وابسته شود؟

مسلما بله. نوزادانی که همواره با مادر و یا پدر خود در یک تخت می‌خوابند، وابستگی بیشتری به آن‌ها پیدا می‌کنند و برخی مشکلات به وجود می‌آید. مثلاً کودک تا مادر یا پدرش روی تخت خواب نیاید، نمی‌خوابد.

برای دریافت مشاوره در زمینه کودک و خانواده می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

منبع: جدا خوابیدن کودک

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.