حفظ ارتباط و برخورد با شخصیت اسکیزوئید میتواند یکی از دشوارترین کارهایی باشد که در زندگیتان انجام دادهاید. شخصیت اسکیزوئید یکی از انواع اختلالات شخصیت دسته A است و افراد مبتلا به آن، دایرۀ روابط محدودی داشته و بیشتر زمان خود را در انزوا میگذرانند. آنها تنهایی را به جمع، فکر کردن را به صحبت کردن، کتاب خواندن را به تماشای فیلم و راه رفتن را به نشستن ترجیح میدهند. درون گرایی شخصیت اسکیزوئید ممکن است او را در نظر شما خسته کننده جلوه دهد. اما با این حال برقراری ارتباط با شخصیت اسکیزویید کارچندان سختی نیست و تنها لازم است که راه و رسم آن را بلد باشید. شما میتوانید با اطلاع از نحوه برخورد با شخصیت اسکیزوئید ارتباط بهتری با او برقرار کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اختلالات شخصیت دسته A کلیک کنید.
منبع: اسکیزوئید
شخصیت اسکیزوئید فردی درونگرا، سرد مزاج و انزوا طلب است. این نوع شخصیت بر عکس شخصیتهای اجتنابی علاقه ای به بودن در جمع ندارند. آنها از فعالیتهایی که نیاز به تعامل با دیگران دارد لذتی نمیبرند اما در عوض به تجربههای واقعی مثل مسائل ریاضیاتی یا کامپیوتر علاقه مند نشان میدهند. در ارتباط با روابط اجتماعی بسیار بی علاقه و ناکارآمد هستند و تا جایی که ممکن باشد از برخوردهای اجتماعی دوری میکنند. اگر به فکر ازدواج با چنین فردی هستید، مقاله ازدواج با شخصیت اسکیزوئید را مطالعه کنید. همچنین توصیه میشود که حتما از مشاوره ازدواج استفاده نمایید.
1. معمولا افراد خودشیفته، شخصیت اسکیزوئید را به عنوان رقبای سخت خود در نظر میگیرند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اختلال شخصیت خودشیفته کلیک کنید.
2. شخصیت نمایشی از عدم توانایی دوستی و خودنمایی برای شخصیت اسکیزوئید رنج میبرد. برای اطلاع از اختلال شخصیت نمایشی کلیک کنید.
3. شخصیت ضد اجتماعی به شخصیتهای اسکیزوئید عنوان روشنفکران ضد اجتماعی را لقب داده و از آنها اسطورههایی میسازد؛ هرچند ممکن است در جمع با آنها به مشاجره بپردازد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه شخصیت ضد اجتماعی کلیک کنید.
شخصیت اجتنابی به سمت شخصیتهای اسکیزوئید میرود و مدام از طرد شدنش با او صحبت میکند. در نتیجه سعی می کند با آنها یک تیم ساخته و به اجتماع برگردد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه شخصیت اجتنابی کلیک کنید.
شخصیت اسکیزوتایپال میداند که شخصیت اسکیزوئید او را درک می کند. پس به او لبخند میزند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه شخصیت اسکیزوتایپال کلیک کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه انواع اختلالات شخصیت کلیک کنید.
شخصیت اسکیزوئید را به گشت زنی در خیابان دعوت کنید و بعد او را به کافهای که دوستان دیگرتان آنجا هستند، ببرید. قبل از رفتن به کافه و معرفی دوستان جدید، راجع به دوستان خود صحبت کنید. به شخصیت اسکیزوئید بگوئید زمانی که وارد کافه خواهید شد چگونه او را به دیگران معرفی خواهید کرد تا بتواند رفتارهای احتمالی خود را در ذهنش شکل دهد.
به شخصیت اسکیزوئید گوشزد کنید که از حضور او در جمع خوشحال هستید و مدت زیادی به نبودنش در جمع توجه می کردهاید. در مثال قبل میتوانید به او بگوئید "دوستانم عکسهای تو را دیدهاند یا "راجع به تو به آنها چیزهایی گفتهام و حالا خوشحال میشوند اگر با آنها آشنا شوی". در صورتی که تمایلی از خود نشان نداد به او بگوئید که "دوستانم تو را دعوت کردهاند و در صورت نیامدن باعث کم ارزش شدن من خواهی شد".
شخصیتهای اسکیزوئید چندان به حضور در جمع اهمیت نمی دهند، اما گاهی اوقات میتوانید با دعوت از او، تجربۀ ناشناختهترین اتفاق زندگیشان را در اختیار آنها بگذارید. فراموش نکنید که شخصیتهای اسکیزوئید معمولا مطالعات خوبی دارند و چیزهای جالبی میدانند؛ مطمئن باشید که از شنیدن حرفهای آنها لذت میبرید.
فراموش نکنید که شخصیت اسکیزوئید تجربه کمی از تعاملات اجتماعی دارد و موضوعات کمی برای صحبت در جمع، جمع آوری کرده است. شما باید برای او در جمع استثنا قائل شوید و موضوع بحث را به سمت دانستههایش سوق بدهید. همچنین میتوانید نظر او را در زمینه دانستههایش بخواهید.
شاید طبق تجربه به این نتیجه رسیده باشید که تعریف از کسی در جمع عواقب خوبی به همراه ندارد. اما شخصیتهای اسکیزوئید در استثنا قرار میگیرند. بهتر است با آنها به راحتی صحبت کرده و اگر از یک رفتار آنها خوشتان آمد یا موفقیتی داشتند به راحتی به آنها بگویید. این رفتار شما نه تنها موجب سوء استفاده آنها نمیشود بلکه زمینه را برای برقراری ارتباط و برخورد با شخصیت اسکیزوئید فراهم میکنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه شخصیت اسکیزوئید کلیک کنید.
شخصیتهای اسکیزوئید زمان کمی را در اجتماع میگذرانند و خود را کمتر درگیر رقابت میکنند. شخصیتهای درون گرا انرژی خود را از درون خودشان کسب کرده و نیازی به برتری در جامعه ندارند. اگر میخواهید به صحبت با شما علاقه مند شوند، باید با دور شدن از فضای رقابتی یک فضای دوستانه بسازید.
هر فردی میتواند در صحبتهای خود از کلمات متفاوتی استفاده کند یا تعداد کلماتش کم باشد. شخصیتهای اسکیزوئید معمولا صحبتهای خود را به صورت خلاصه و با دقت عمل بالا انتخاب میکنند. اگر با یک شخصیت اسکیزوئید صحبت میکنید و او بالای 5 جمله با شما صحبت میکند، مکالمۀ خود را بیهوده در نظر نگیرید. به هر حال هر فردی تفاوتهای خود را دارد و شما باید انتظارات خود را در برخورد با شخصیت اسکیزویید تغییر دهید.
افراد معمولی و دیگر شخصیتها، صحبت راجع به آب و هوا یا مسائل روزمره را ادامه داده و معمولا از آن لذت میبرند؛ آنها سعی میکنند با صحبت کردن خود را جزئی از جامعه قرار دهند. اما شخصیتهای اسکیزوئید صحبت راجع به آب و هوا را تنها در زمانی لازم و ضروری میبینند که مسئله مهمی در آن نهفته باشد. برای صحبت کردن با شخصیت اسکیزوئید بهتر است از موضوعات عمیقتر انسانی مثل فلسفهها یا مکاتب فلسفی حرف بزنید. علم میتواند برای شخصیت اسکیزوئید جذاب باشد. با برقراری ارتباط مناسب و بخرخورد با شخصیت اسکیزوئید میتوانید به فرایند درمانی او نیز کمک کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه درمان اختلال شخصیت اسکیزوئید کلیک کنید.
در نهایت اینکه اگر در زندگی شما یک شخصیت اسکیزوئید وجود دارد، نمیتوانید او را نادیده گرفته و یا ارتباط خود را قطع کنید. اگر روش برخورد با شحصیت اسکیزوئید را بدانید، تعامل با او میتواند حتی برای شما جذاب و لذت بخش باشد. در صورتی که برقراری ارتباط برای تان بسیار سخت است، از کمک روانشناس استفاده کنید تا راهکارهای موثری به شما ارائه دهد. روانشناسان مرکز مشاوره هنر زندگی میتوانند در این زمنیه شما را یاری کنند. شما می توانید در هر جایی که هستید از خدمات مشاوره تلفنی و حضوری مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی بهره مند شوید.
برای دریافت مشاوره در زمینه نحوه برخورد با شخصیت اسکیزوئید می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع: اسکیزوئید