تست اعتماد به نفس چیست و چه کمکی به ما میکند؟ تستهای اعتماد به نفس ابزارهای روان شناختی هستند که میتوانند میزان اطمینان شما به تواناییهایتان را بسنجند و کمک کنند تا درک دقیقتری از آسیبپذیری روانی خود داشته باشید. انجام این تستها به دو صورت خانگی و تخصصی امکانپذیر است که تستهای خانگی مقدمهای برای انجام تستهای تخصصی هستند. در واقع در صورتی که شما با انجام تست خانگی احساس کردید که با اعتماد به نفس پایین دست و پنجه نرم میکنید، لازم است که برای بررسی بیشتر به متخصص مراجعه نمایید. در ادامه سؤالاتی را در اختیارتان گذاشتهایم که میتوانید به کمک آنها چشماندازی کلی از اعتماد به نفس خود به دست بیاورید. برای دیدن سایر تست روانشناسی کلیک کنید.
منبع: تست اعتماد به نفس | چقدر اعتماد به نفس دارید
ارزیابی تواناییها و ویژگیهای روانشناختی میتواند به دو صورت عمومی و تخصصی توسط افراد انجام شود. در سطح عمومی شما میتوانید از پرسشنامهها یا چک لیست سؤالات مختلف استفاده کنید و در خانه به تنهایی میزان توانایی خود را به چالش بکشید. این تستهای عمومی میتوانند چشماندازی کلی در مورد توانمندیهایتان فراهم کنند. اما در سطح تخصصی روانشناسان آزمونهایی با دقت بالا را در اختیار شما میگذارند و برای تفسیر آنها علاوه بر نمره کسب شده، سایر تواناییهای شما از جمله مواردی که در تست گنجانده نشده را نیز مد نظر قرار میدهند.
همچنین آنها برای بررسی ویژگیهایی نظیر اعتماد به نفس، مصاحبههای بالینی انجام داده و کارکرد شما را در جنبههای مختلف زندگی مورد بررسی قرار میدهند. در نتیجه اگر به دنبال نتایج دقیقتری هستید و یا فکر میکنید که از نظر اعتماد به نفس آسیب دیدهاید بهتر است برای ارزیابی خود از یک متخصص کمک بگیرید. ما در ادامه به سؤالاتی اشاره کردهایم که به شما کمک میکنند بتوانید به طور کلی میزان اعتماد به نفس خود را بسنجید.
برای اطلاع بیشتر در زمینه اعتماد به نفس کلیک کنید.
ما در ادامه به عباراتی اشاره کرده ایم که لازم است آن ها را با دقت بخوانید و یکی از پاسخهای بله یا خیر را انتخاب نمایید. در صورتی پاسخ مثبت را انتخاب کنید که جمله مربوطه با وضعیت کنونی شما مطابقت داشته باشد.
1- بیشتر اوقات در رویاهایم به سر میبرم.
1_ بله
0_ خیر
2- اکثرا آرزو میکنم ای کاش فرد دیگری بودم.
1_ بله
0_ خیر
3- برایم سخت است که در مقابل دیگران صحبت کنم.
1_ بله
0_ خیر
4- آرزو میکنم کاش جوان تر بودم.
1_ بله
0_ خیر
5- در زندگی من چیزهای زیادی وجود دارد که اگر میتوانستم تغییرشان میدادم.
1_ بله
0_ خیر
6- همیشه به کسی احتیاج دارم که بگوید چه کار کنم.
بله
خیر
7- انجام هر کار تازه ای وقت زیادی از من میگیرد.
1_ بله
0_ خیر
8- اکثر اوقات بابت کارهایی که انجام دادهام احساس تاسف میکنم.
1_ بله
0_ خیر
9- خیلی راحت تسلیم میشوم.
1_ بله
0_ خیر
10- والدینم انتظارات بیش از حدی از من دارند.
1_ بله
0_ خیر
11- همه چیز در زندگی من به هم ریخته است.
1_ بله
0_ خیر
12- من به زیبایی دیگران نیستم.
1_ بله
0_ خیر
13- دیگران دائما از من عیب جویی میکنند.
1_ بله
0_ خیر
14- دیگران باعث میشوند احساس کنم آدم با کفایتی نیستم.
1_ بله
0_ خیر
15- زود از سرزنش دیگران ناراحت میشوم.
1_ بله
0_ خیر
16- فکر میکنم در زندگی فرد شکست خوردهای هستم.
1_ بله
0_ خیر
17- از خودم کاملا مطمئن هستم.
0_ بله
1_ خیر
18- فردی دوست داشتنی هستم.
0_ بله
1_ خیر
19- دیگران از وقت گذرانی با من لذت میبرند.
0_ بله
1_ خیر
20- هرگز ناخشنود نیستم.
0_ بله
1_ خیر
21- تا جایی که بتوانم کارها را به نحو احسن انجام میدهم.
0_ بله
1_ خیر
22- خودم را درک میکنم.
0_ بله
1_ خیر
23- توانایی تصمیم گیری و به عهده گرفتن مسئولیتها را دارم.
0_ بله
1_ خیر
24- اصلا خجالتی نیستم.
0_ بله
1_ خیر
25- همیشه میدانم که به مردم چه بگویم.
0_ بله
1_ خیر
برای نمره دادن به این تست لازم است که از سوال ۱ تا ۱۶ به پاسخ های بله ۱ نمره و به پاسخ های خیر هیچ نمره ای ندهید. بالعکس از سوال ۱۷ تا آخر به گزینه بله نمره نداده و ۱ نمره برای پاسخ خیر در نظر بگیرید. بر این اساس ۳ گروه نمره به دست می آید که ما در ادامه به تفسیر هریک از آن ها اشاره کرده ایم.
اگر نمره شما پایین تر از ۷ در این تست شده، باید گفت اعتماد به نفس بسیار بالایی دارید. البته این سطح بیش از حد اعتماد به نفس هم میتواند آسیب زا باشد و منجر به مشکلاتی نظیر خودمحوری و ناتوانی در درک دیگران شود. پس باید در این باره بیشتر مراقب باشید. گاه اعتماد به نفس شما موجب آزار دیگران میشود.
اگر نمره شما در این دامنه قرار می گیرد احتمالا اعتماد به نفس متزلزلی دارید. به این معنا که ممکن است در برخی شرایط نگاه مثبت و در برخی شرایط نگاه منفی به تواناییهای خود داشته باشید. در این شرایط باید برای رسیدن به ثبات بیشتر تلاش کنید و از راهکارهای تقویت اعتماد به نفس برای کاهش آسیب پذیری روانی خود استفاده کنید.
نمرات بین ۱۷ تا ۲۵ نشان دهنده پایین بودن سطح اعتماد به نفس شما هستند. در این شرایط احتمالا شما پذیرش بسیار کمی نسبت به خود دارید و احساسات منفی بیشتری را تجربه میکنید. برای بهبود این اوضاع کمک گرفتن از یک روانشناس می تواند تا حد زیادی کمک کننده باشد.
برای اطلاع بیشتر در زمینه افزایش اعتماد به نفس کلیک کنید.
توجه داشته باشید که این سوالات نوعی ارزیابی کلی هستند و به طور قطع وضعیت روانشناختی شما را نشان نمیدهند. در این شرایط لازم است از یک روانشناس برای دریافت ارزیابیهای دقیقتر و حرفهایتر کمک بگیرید. ما در مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی این امکان را برای شما فراهم کردهایم تا بتوانید به صورت تلفنی به بررسی بیشتر میزان اعتماد به نفس در خود بپردازید.
برای آگاهی بیشتر در زمینه مشاوره تلفنی کلیک کنید.
اعتماد به نفس پایین تنها یکی از نشانههای افسردگی است اما لزوماً هرکس اعتماد به نفس پایینی دارد افسرده نیست بلکه این وضعیت میتواند از شرایط دیگری نظیر دچار بودن به اختلال فوبیای اجتماعی ناشی شود. شما میتوانید با افزایش اعتماد به نفس خود که از جمله مهارتهای مهم زندگی نیز است؛ به کاهش علائم افسردگی در خود کمک کنید.
برای اطلاع بیشتر در زمینه مهارت های زندگی کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه تست اعتماد به نفس می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.