آیا زنان با اعتماد به نفس ویژگیهای خاصی در زبان بدن خود دارند؟ امروزه با افزایش حضور زنان در اجتماع، آنها به ابزارهای بیشتری برای برقراری ارتباطی همراه با اعتماد به نفس نیاز دارند. زبان بدن یکی از قدرتمندترین ابزارها برای نشان دادن اعتماد به نفس کافی و داشتن یک ارتباط موثر است. همچنین اعتماد به نفس زنان تاثیر بسیار زیادی در پیشگیری و درمان اختلالات روحی و روانی آنان دارد. اگر شما نیز میخواهید در محافل عمومی و خانوادگی خود با اعتماد به نفس بیشتری ظاهر شوید آگاهی از زبان بدن میتواند کمک بسیاری در این زمینه به شما داشته باشد. در ادامه درباره ویژگی ظاهری زنان با اعتماد به نفس صحبت خواهیم کرد.
منبع: زنان با اعتماد به نفس
هر یک از حالتها و ژستهای بدنی شامل حرکات دست، سر، ارتباط چشمی و حرکات کلی بدن اطلاعاتی را در مورد ویژگیهای شخصی و افکار شما به دیگران منتقل میکنند. در نتیجه اگر میخواهید فردی قدرتمند و با اعتماد به نفس باشید و دیگران نیز همین برداشت را از شما داشته باشند، باید زبان بدن را بشناسید. برای اطلاع بیشتر از زبان بدن کلیک کنید.
در ادامه به یکسری راهکارها اشاره خواهیم کرد که به شما کمک میکنند مانند زنان با اعتماد به نفس رفتار کنید:
هنگامی که برای قرار کاری میروید یا زمانی که قرار است پشت میزی برای سخنرانی قرار بگیرید، بهتر است که دستان خود را پشت میز پنهان نکنید. بلکه دستان خود را روی میز قرار دهید. به آرنجهای خود تکیه کنید چراکه این کار باعث میشود تا قدرت و نیروی خود را کاملا در جلویتان قرار داده و آن را به دیگران نشان دهید. در حالی که پنهان کردن دستها در پشت میز، میتواند نشانهای از عدم اعتماد به نفس و تنش کافی باشد.
دستها در نشان دادن میزان اعتماد به نفس شما تاثیر بسیار زیادی دارند. قرار دادن دستها روی سینه و فشردن انگشتان در این حالت به یکدیگر یکی از ژستهای رایجی است که اطمینان و اعتماد به نفس بالای شما را به دیگران نشان میدهد. به همین خاطر میتوانید گاهی از این ژست استفاده کنید اما استفاده دائمی از آن باعث میشود که تا حدی خشک و انعطاف ناپذیر به نظر برسید.
زنان معمولا هنگامی که عصبی هستند با موها یا طلا و جواهرات خود بازی کرده و یا به طور ناخودآگاه شروع به لمس گردن خود میکنند. این حرکات اکثرا به عنوان عدم اطمینان و نداشتن اعتماد به نفس شناخته میشوند. هنگامی که عصبی شده و یا از چیزی ناراحت هستید، به جای این حرکات تلاش کنید با استفاده از تکنیکهایی نظیر ریلکسیشن و تکنیکهای تنفسی در جهت آرام سازی خود بکوشید. برای کسب اطلاعا بیشتر از تکنیک های تنفسی کلیک کنید.
تحقیقات نشان میدهند مردم افرادی که بیش از یک وسیله در دستان خود حمل میکنند را به عنوان افرد آشفته و فراموش کار میشناسند. به همین دلیل تا حد ممکن تلاش کنید تا تنها یک کیف در دست داشته باشید و برای مثال: گوشی، کیف پول، سوییچ ماشین و... را در طول زمان ملاقات خود هم زمان در دست نگیرید.
نحوه ایستادن شما هسته اصلی ویژگیهای زبان بدن است که میزان اعتماد به نفستان را به دیگران نشان میدهد. راست بایستید و شانههای خود را اندکی باز کنید تا خمیده به نظر نرسید. تمرین این نحوه ایستادن و راه رفتن حتی در موقعیتهای روزمره نظیر رفتن به فروشگاه کمک میکند تا این حالت بدنی در شما به صورت یک عادت همیشگی در بیاید. این تمرین خود به افزایش اعتماد به نفس در شما کمک کرده و به دیگران هم این احساس را منتقل میکند که شما از آن چه هستید رضایت دارید و به آن افتخار میکنید. برای کسب اطلاعات بیشتر از افزایش اعتماد به نفس کلیک کنید.
نوع برقراری ارتباط چشمی شما با دیگران میتواند در مورد میزان اعتماد به نفس یا مواردی نظیر احساس اضطراب و نگرانی به طورغیر مستقیم پیامهایی را منتقل کند. از همین رو تلاش کنید در ارتباطات بین فردی خود سطح متناسبی از ارتباط چشمی را حفظ نمایید. نگاههای خیره یا بالعکس اجتناب زیاد از نگاه کردن به افراد در حین تعاملات حس خوبی به آنها منتقل نمیکند و حتی ممکن است باعث معذب شدن آنها گردد. اگر میخواهید با اعتماد به نفس عمل کنید کافیست هنگام حرف زدن به میزان کافی به افراد مقابل خود نگاه کرده و به راحتی از آنها عبور نمایید. برای آگاهی بیشتر از ارتباط چشمی کلیک کنید.
برای اینکه در روابط بین فردی با اعتماد به نفس بالا ظاهر شوید بایدد در فاصله مناسبی از افراد قرار بگیرید. برای مثال نشستن در گوشهای از جمع و به دور از سایر افراد یا چسبیدن بیش از حد به آنها نمیتواند بیانگر سطوح مناسبی از اعتماد به نفس باشد.
کمی به ویژگی های ظاهری کلام خود بیاندیشید. برای مثال بررسی کنید که همواره با چه لحن یا تن صدایی صحبت میکنید. وقتی میخواهید در یک محفل عمومی با اعتماد به نفس بالا ظاهر شوید بسیار اهمیت دارد که به این ویژگیها توجه کرده و برای بهبود آنها تلاش کنید.
برای مثال حرف زدن با تن صدای بسیار پایین، همراه با مکثهای زیاد این احساس را به مخاطبین منتقل میکند که چندان در مورد گفتههای خود مطمئن نیستید. از همین رو بهتر است تمرین کنید که با صلابت و استحکام بیشتری صحبت کرده و هنگام حرف زدن تن صدای مناسبی داشته باشید. هم چنین به این مسئله دقت کنید که تند حرف زدن معمولا به عنوان علامتی از استرس و اضطراب در نظر گرفته میشود. پس باید سرعت متناسبی به کلام خود بدهید و کلمات را با طمانینه بیشتری ادا کنید.
بسیار اهمیت دارد که از لبخندهای مصنوعی و بی روح بپرهیزید. چرا که زبان چشمها چیزی فراتر از لبخندهای مصنوعی را به دیگران نشان میدهند. در واقع ممکن است به ظاهر خنده بر لبهای خود داشته باشید اما اگر در درون احساس نگرانی و اضطراب کنید یا از وضعیت پیرامون ناراضی باشید از حالت چشمانتان آشکار خواهد شد و این مسئله نوعی احساس تضاد یا عدم اعتماد به نفس را به فرد مقابل منتقل خواهد کرد. در نتیجه تلاش کنید به جای لبخند زدن همیشگی و دائمی، به تناسب و زمانهایی که واقعا از موضوعی خشنود میشوید، لبخند بزنید.
نوع حرکات دست میتواند اطلاعات بسیاری در مورد احوال درونی شما در اختیار دیگران قرار دهد. برای داشتن ارتباطات موثر و همراه با اعتماد به نفس اگر در موقعیتهایی نظیر سخنرانی قرار گرفتید، دستهایتان را در حالتی مقابل هم قرار داده و نوک انگشتان را رو به یکدیگر بگیرید. به این حرکت، حالت دست پیکانی گفته میشود و معمولا احساس تسلط شما را روی موضوعات ارائه شده نشان میدهد. هم چنین تلاش کنید کمتر انگشتتان را به علامت اشاره بالا ببرید؛ این کار میتواند نوعی حس مخالفت، سرزنش یا حتی غر زدن را به اطرافیان منتقل نماید!
آنچه تاکنون مطرح شد بیشتر به نشانههای اعتماد به نفس ظاهری و در موقعیتهای بین فردی اشاره داشت. با این حال برای اینکه بتوانید اعتماد به نفس پایداری را در خود ایجاد نمایید، ایجاد برخی تغییرات در سبک زندگی ضروری است. از جمله این تغییرات میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
بسیاری از زنان به دلیل مشغلههای مرتبط با خانه داری، بچه داری یا مسائل شغلی ورزش کردن را دائما پشت گوش میاندازند. این در حالی است که ورزش ساده ترین راه برای ایجاد یک روحیه مثبت، رهایی از افکار منفی و تجربه احساسات بهتر در مورد خود است. در نتیجه تلاش کنید با وجود همه مشغلهها زمانی هرچند کم را به ورزش اختصاص دهید. اگر وقتی برای رفتن به باشگاه و انجام ورزش تخصصی ندارید میتوانید از فعالیتهای سادهای نظیر پیاده روی شروع نمایید.
سعی کنید بیشتر به نداهای درونیتان گوش کرده و فارغ از خواستههای اجتماع، به علاقهمندیهای خود دقت کنید. انجام فعالیتهای کوچک ام لذت بخش، بی توجه به اینکه از جانب دیگران ارزشمند تلقی میشوند یا خیر، بسیار اهمیت دارد و به شما کمک میکند تا خودشناسی بیشتری داشته باشید و اعتماد به نفس بالاتری را شکل دهید. برای مثال ممکن است انجام یک فعالیت هنری لذت عمیقی را در شما ایجاد کند که از نظر دیگران اهمیت چندانی نداشته باشد. در این شرایط بسیار مهم است که بتوانید علایق خود را از دست ندهید و به دنبال آن چیزی باشید که از درون احساس رضایت و خوشایندی به شما اعطا میکند.
اینکه دائما به موضوعات خاصی بپردازید باعث میشود هنگام قرار گرفتن در موقعیتهای جدید دست و پای خود را گم کرده یا احساس کنید که برای آن آماده نیستید. در نتیجه باید در زندگی برای کسب تجربیات جدید ارزش قائل باشید و هر ازگاهی تلاش نمایید اتفاقات جدیدی را برای خود رقم بزنید. انجام فعالیتهای سادهای نظیر معاشرت با گروه جدیدی از افراد یا پرداختن به سرگرمیهای متفاوت میتواند تا حد زیادی در این زمینه به شما کمک کند.
بسیاری از زنان به خاطر درخواستهای محیط یا نوع تربیت خانوادگی همواره به طور ناخودآگاه از ابراز وجود میترسند. آنها اغلب منفعل عمل کرده، بر خواستههای خود پا میگذارند و از توانایی کمی برای مخالفت کردن برخوردارند. این مسئله باعث میشود که اعتماد به نفس آنها دائما تضعیف شده و آسیب پذیری روانی بسیاری در درونشان شکل بگیرد. برای پیشگیری از این موضوع، نه گفتن قاطع را تمرین کنید و در مورد خواستهها و احساسات درونی خود به طور شفاف با دیگران صحبت نمایید. شاید این کار در وهله اول مشکل باشد اما به مرور زمان و با تمرین بهبود مییابد. هم چنین کمک گرفتن از یک روانشناس نیز میتواند در ارتقای مهارت جرات مندی به شما کمک نماید. برای کسب اطلاعات در زمینه مهارت های زندگی کلیک کنید.
گاهی اوقات افراد داشتن اعتماد به نفس را با کامل بودن اشتباه میگیرند. همین امر باعث میشود که انتظار هیچ گونه نقص یا شکستی را از خود نداشته باشند. اگر شما نیز این نحوه تفکر را در خود شکل دهید به مرور آسیب پذیری روانیتان افزایش مییابد و کوچکترین ناکامی میتواند کلیت اعتماد به نفس شما را متزلزل سازد. از همین رو لازم است که واقع بینانه به شرایط نگاه کنید.
بپذیرید که شما هم انسان هستید و هیچ انسانی از نقص، خطا یا اشتباه عاری نیست. در نتیجه خود را با تمام جنبههای خوب و بد در نظر گرفته و تلاش کنید با وجود آگاهی از همه نقاط قوت وضعف، خود را بپذیرید. زنانی که اینگونه میاندیشند برای بالا بردن اعتماد به نفس خود به تاییدهای بیرونی و اجتماعی احتیاج کم تری دارند و تحت تاثیرات شبکههای اجتماعی و تصویری که آنها از زنان ایده آل ارائه میدهند، قرار نمیگیرند. چرا که زنان با اعتماد به نفس جایی در درون ذهن خود احساس رضایت و امنیت میکنند و در نتیجه برای به دست آوردن این احساسات به همرنگی با جماعت پیرامون نیاز افراطی ندارند.
اعتماد به نفس انسان تحت شرایط مختلفی میتواند دچار آسیب و اختلال شود. به خصوص در زنان که دائما تحت فشارها و قضاوتهای اجتماعی قرار دارند این اتفاق بیشتر رخ میدهد. کاهش اعتماد به نفس به طور خودکار وضعیتهای بدنی شما را تحت تاثیر قرار خواهد داد و در نتیجه در ارتباطات شما نیز اختلال ایجاد خواهد کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اعتماد به نفس کلیک کنید.
اگر احساس میکنید که در طول زمان به دلیل شکستهای شخصی یا انتقادهای مکرر دیگران با آسیبهایی در زمینه اعتماد به نفس خود مواجه شدهاید، پیش از هر چیز نیازمند دریافت مشاوره روانشناسی برای درمان این مشکل هستید. چرا که کمبود اعتماد به نفس در طولانی مدت میتواند به مشکلاتی نظیر افسردگی و انواع اختلالات اضطرابی منجر شده و از همین رو درمان و تلاش برای بهبود آن از اهمیت بسزایی برخوردار است. متخصصان مرکز مشاوره حامی هنر زندگی در خدمت شما هستند تا در این زمینه یاریتان کنند.
برای دریافت مشاوره در زمینه زبان بدن زنان با اعتماد به نفس می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع: زنان با اعتماد به نفس