اگر در هفته بیست و هشتم بارداری قرار دارید باید به شما برای ورود به دوره سه ماهه سوم حاملگی تبریک گفت. شما با ورود به این دوره به اواخر بارداری خود نزدیک میشوید و احتمالاً هیجان زیادی برای دیدن فرزندتان خواهید داشت. هفته بیست و هشتم بارداری همانند سایر هفتهها با علائم خاص خود همراه است که دشواریهایی را برای مادران به همراه میآورد. از جمله مهمترین این علائم باید به بیداریهای شبانه و مشکلات خواب اشاره کرد. ما در این مقاله تلاش کردهایم تا به اصلیترین علائم مادران و تغییرات جنین در این هفته اشاره کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
منبع: هفته بیست و هشتم بارداری | علائم و تغییرات جنین در هفته 28 ام
با بزرگتر شدن هرچه بیشتر جنین و سنگینتر شدن بدن، شما بیش از پیش برای به دنیا آمدن فرزندتان آماده میشوید. در این دوران احتمالاً علائم جدیدی در شما پدید خواهند آمد که در ادامه به شرح هرکدام از آنها پرداختهایم.
برای آگاهی بیشتر در زمینه دوران بارداری کلیک کنید.
هرچقدر که بیشتر به زمان زایمان نزدیک میشوید احتمالاً با مشکلات بیشتری در به خواب رفتن و چرت زدن مواجه خواهید شد. این مسئله هم میتواند ناشی از تغییرات هورمونی باشد و هم میتواند تحت تأثیر استرس و اضطراب روزمره شما به وجود بیاید. ترس از فرایند زایمان، نگرانی در مورد سلامت جنین و اضافه شدن وظایف جدید از جمله موضوعاتی هستند که اغلب فکر مادران را درگیر خود میکنند.
با نزدیک شدن به زمان زایمان و افزایش این نگرانیها لازم است که فعالیتهایی جهت آرامسازی خود انجام دهید تا بتوانید در طول شب خواب راحتتری داشته باشید. برای مثال میتوانید پیش از خواب ریلکسیشن انجام دهید و در طول روز نیز به فعالیتهایی نظیر مراقبه بپردازید. استفاده از تکنیک های کنترل استرس نظیر تکنیکهای تنفسی و ذهن آگاهی نیز میتوانند به شما کمک کنند تا بتوانید اضطرابهای خود را به شیوه مؤثرتری مدیریت کرده و در نتیجه کیفیت خواب شبانه خود را نیز بهبود ببخشید.
از این هفته با رشد هرچه بیشتر جنین فضای کمتری در اختیار ریهها و دیافراگم شما قرار میگیرد. این مسئله باعث میشود که در این دوران نفس کشیدن برایتان به آسانی قبل نباشد. به همین خاطر لازم است که هنگام فعالیتهای روزانه بیش از حد به خودتان فشار نیاورید و بیش از پیش استراحت کنید.
تغییرات هورمونی در دوران سه ماهه سوم بارداری اغلب میتواند منجر به تجربه دردهای مختلفی شود. از جمله رایجترین آنها میتوان به درد در ناحیه کمر، باسن، شکم و پاها اشاره کرد. این دردها خصوصاً در بانوانی که دوقلو باردار هستند به میزان خیلی بیشتری اتفاق میافتند. انجام فعالیتهایی نظیر پیادهروی، یوگا، تمرینات کششی و شنا میتوانند به شما کمک کنند تا بتوانید به سهولت بیشتری از این مرحله عبور کنید و دردهای خود را تخفیف دهید.
برای اطلاعات بیشتر در زمینه بارداری کلیک کنید.
با گذشت بیشتر زمان، بدن شما به تدریج برای زایمان آماده میشود. به همین خاطر ممکن است که گهگاهی انقباضات رحمی را تجربه کنید. در صورتی که این انقباضات به طور پایدار باقی بمانند و با تغییر موقعیت شما از بین نروند باید هرچه زودتر به پزشک مراجعه کنید چرا که این علامت معمولاً زایمان زودرس را هشدار میدهد.
بدن شما در این زمان در حال آماده سازی غذای مورد نیاز کودکتان است. جالب است بدانید در برخی موارد مادران پیش از تولد فرزندشان متوجه بیرون آمدن شیر از پستانهایشان میشوند. شیری که در این زمان از سینه ترشح میشود معمولاً مایعی زرد رنگ است که آغوز نام دارد.
هفته بیست و هشتم بارداری معمولاً با تغییراتی در جنین همراه است که آگاهی از آنها برای مادران بسیار مهیج است. برای مثال جالب است بدانید که فرزندتان در این هفته میتواند چشمهای خود را باز و بسته کند و نور را از تاریکی تشخیص دهید. او حتی ممکن است که با چرخش یا تغییر وضعیت دادن در رحم، به نورهای اطراف خود واکنش نشان دهد.
با اینکه مغز فرزندتان هنوز در حال رشد است، سیستم عصبی مرکزی او در این زمان به میزان تکامل کافی دست پیدا کرده که این مسئله به کودک اجازه میدهد تا بتواند دمای بدن خود را کنترل کند. از جمله دیگر تغییراتی که جنین در هفته بیست و هشتم بارداری با آن روبهرو میشود میتوان به ذخیره بیشتر چربی اشاره کرد. چربی بیشتر باعث نرمتر شدن پوست کودک و کاهش چین و چروکها میشود. با انجام سونوگرافی در این هفته و مشاهده نحوه قرارگیری جنین در رحم توسط پزشک به شما در مورد تاریخ دقیقتر زایمان اطلاع داده خواهد شد.
برای شناخت بیشتر در زمینه خطرات دوران بارداری کلیک کنید.
در این هفته فرزند شما چیزی در حدود 37 سانتی متر قد و تقریباً 1 کیلوگرم وزن دارد.
بله. ناتوانی در کنترل ادرار معمولاً به دلیل فشار بسیار زیادی است که به مثانه شما وارد میشود و به مرور زمان پس از زایمان از بین خواهد رفت. انجام برخی تمرینهای ورزشی نظیر تمرین کگل میتواند به شما کمک کند تا ماهیچههای کف لگن خود را تقویت کنید و این مشکل را به میزان کمتری تجربه کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تمرینات کگل کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه هفته بیست و هشتم بارداری می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع: هفته بیست و هشتم بارداری | علائم و تغییرات جنین در هفته 28 ام