قرص ایمی پرامین یکی از انواع داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای ایست که اغلب برای درمان افسردگی تجویز میشود. این دارو نیز مانند دیگر داروهای ضد افسردگی برای فرد مزایایی را به همراه دارد. اما گاهی عوارض آن باعث قطع و جایگزینی دارو میشود. متخصص در کنار این دارو، روان درمانی را نیز به عنوان درمان مکمل پیشنهاد میدهد، اما معمولا بیمار تنها با مصرف دارو انتظار بهبودی دارد. مصرف خود سرانه و بیش از دوره ای که پزشک تجویز کرده برای فرد مشکلاتی را به همراه خواهد داشت. در ادامه این مطلب به معرفی، موارد مصرف، عوارض، تداخلات دارویی ایمی پرامین میپردازیم.
منبع: ایمی پرامین
قرص ایمی پرامین چیست؟
ایمی پرامین یکی از داروهای سه حلقه ای ضد افسردگی است که در درمان بیماران افسرده با تجویز پزشک مورد استفاده قرار میگیرد. از این قرص دو نوع ۱۰ و ۲۵ میلی گرم وجود دارد. این قرص برای درمان اختلال دو قطبی، اضطراب کودکان، شب ادراری و وسواس نیز به کار میرود. ایمی پرامین میتواند اختلال خواب را بهبود ببخشد و در کاهش اضطراب نیز موثر است. دارو درمانی برای درمان افسردگی کافی نیست، اما این دارو به برطرف کردن علائم افسردگی مانند خلق پایین، بی حالی، نداشتن انگیزه، افکار خودکشی و بی حالی تا حدی کمک میکند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه علائم افسردگی کلیک کنید.
دستور مصرف این قرص با تجویز پزشک بوده و مقدار مصرف آن را متخصص مشخص میکند. در ابتدا دوز پایین تجویز میشود تا اثرات آن را در بیمار ببیند. اکثر مواقع مصرف این قرص ۴ بار در طی یک روز؛ یعنی هر ۶ ساعت میباشد. این دارو را با آب فراوان بنوشید. توجه داشته باشید که احتمال دارد مصرف دارو همراه با غذا باعث تهوع شود.
داروی ایمی پرامین همانند هر داروی دیگری عوارضی دارد. در صورت بروز هر کدام از عوارض این دارو پزشک خود در جریان قرار دهید. عوارض ایمی پرامین عبارتند از:
1- خشکی دهان
2- خواب آلودگی و تاری دید
3- یبوست
4- تهوع
5- حساسیت به ایمی پرامین
6- اختلالات رفتاری و حرکتی
7- احساس سرگیجه
8- افزایش اشتها و وزن
9- اختلالات قند خون
10- تورم صورت و لبها
11- جوشهای زیر پوستی
برای اطلاع بیشتر در زمینه سایر داروهای تثبیت کننده خلق کلیک کنید.
داروی ایمی پرامین را نباید با قرصهایی مانند داروهای پارکینسون، داروهای خواب آور (مثل دیازپام و زولپیدم)، داروهای کدئین و ضد حساسیت مثل دیفن هیدرامین مصرف شود. همچنین در صورتی که بیمار دارای اختلال دوقطبی، الکلیسم حاد، آسم، اختلالات گوارشی و خونی، حساسیت به داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای، اسکیزوفرنی، پرکاری تیروئید و حملات تشنجی باشد باید با احتیاط فراوان مصرف کرد. برای اطلاع بیشتر از داروهای خواب آور کلیک کنید.
مصرف این دارو در دوران شیردهی و بارداری به هیچ وجه توصیه نمیشود؛ چراکه برای جنین خطرناک است. در نتیجه باید با دستور پزشک و در صورت نیاز مصرف شود. همچنین در دوران شیر دهی عوارض و اثرات دارو از طریق شیر به کودک انتقال پیدا میکند. پس حتما وضعیت خود را به پزشک اطلاع داده تا بهترین دارو را برای درمان افسردگی به شما بدهد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه افسردگی کلیک کنید.
پزشک باید در جریان سوابق بیماری قرار گرفته و از داروهایی که بیمار میخورد، اطلاع داشته باشد. اگر قبلا به روان پزشک مراجعه کردهاید و یا سابقه اختلال دوقطبی یا اقدام به خودکشی داشتهاید، حتما پزشک خود را در جریان قراردهید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اختلال دو قطبی کلیک کنید.
مصرف ایمی پرامین برای کودکان و سالمندان توصیه نمیشود. اما در صورت تجویز، فوائد دارو بر معایباش ارجحیت داشته است. از قطع ناگهانی دارو پرهیز شود در صورت نیاز، مقدار مصرف به تدریج در طول یک دوره ۴ هفتهای کاهش یابد.
به دلیل ایجاد گیجی در زمان مصرف داروی ایمی پرامین، در زمان برخاستن یا نشستن احتیاط کنید. دوره درمان را طی کرده و از مصرف خود سرانه دارو بپرهیزید. همچنین توجه داشته باشید که علاوه بر دارو روشهای دیگری نیز برای درمان افسردگی وجود دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه درمان افسردگی کلیک کنید.
آمی ترپیتیلین، آموکساپین، کلومیپرامین، دسیپرامین، دوکسیپین، ماروتیلین، تیریمیپرامین، نورتریپتیلین، پروتریپتیلین از داروهای هم گروه ایمی پرامین هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سایر داروهای ضد افسردگی کلیک کنید.
مصرف دارو تاثیر بسیار زیاد و مفیدی در بهبود بیماریها و اختلالاتی همچون افسردگی و اضطراب دارد. اما به هرحال داروها عوارض و مشکلات خاص خود را دارند. به همین دلیل توصیه میشود که علاوه بر مصرف داروهایی همچون ایمی پرامین از روشهای دیگر درمانی نیز برای افسردگی کمک بگیرید. مشاوره درمان افسردگی میتواند در این زمینه شما را یاری کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مشاوره افسردگی کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه داروهای روانی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع: ایمی پرامین