دوست بی معرفت و بی وفا به چه کسی گفته میشود؟ گاهی اوقات در روابط خود با دوستانتان دچار چالشهایی میشوید و از آنها رفتارهایی را میبینید که ناراحت میشوید و حتی تصمیم به کمرنگ کردن رابطه خود میگیرید. جالب است بدانید دلایل مختلفی برای بی وفایی یا بی معرفتی دوستان وجود دارد که حتی ممکن است یکی از این دلایل، رفتارهای خودتان باشد. با این حال باید بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید. اگر قصد دارید که روابط خود را ادامه دهید و یا آن را قطع کنید باید بدانید که تصمیمی است که خودتان گرفتهاید و عواقب آن با خودتان است. بنابراین بهتر است از یک مشاور و روانشناس کمک بگیرید تا دچار آسیب نشوید. در ادامه به بررسی بیشتر این موضوع خواهیم پرداخت پس همراه ما باشید.
منبع: دوست بی معرفت و بی وفا
در روانشناسی به دوستان بی معرفت و بی وفا اصطلاح سایه گفته میشود، زیرا آنها در لحظات شاد و خوشی زندگی هر فرد حضور دارند ولی در لحظات سخت و تاریک، ناپدید و پنهان میشوند. گاهی اوقات در رابطههای خود به جایی میرسیم و رفتارهایی را مشاهده میکنیم که ادامه آن رابطه را صحیح نمیدانیم و تصمیم به پایان دادن آن رابطه میگیریم، زیرا قطع رابطه با اینگونه دوستان بهترین گزینه است. یکی از نشانههای دوست بی وفا و بی معرفت دروغگویی است، آنها معمولا در بیشتر مسائل زندگی خود به شما دروغ میگویند و هرگز با شما صادق نیستند.
اگر دوستتان دائما به شما نیش و کنایه میزند، بزرگترین رازی که شما با او در میان گذاشته بودید را فاش میکند، قرار عاشقانه با فرد مورد علاقهتان میگذارد، شما را مورد توهین و تحقیر قرار میدهد، زمانی که با او هستید احساس ناراحتی و افسردگی میکنید و خوشحال نیستید، از طرف او مورد حسادت و گزند قرار میگیرید، احساس میکنید او دیگر فرد سابق نیست و عوض شده است و رفتارهای نادرستی از او مشاهده کردید عواملی هستند که نشان دهنده بی وفایی و بی معرفتی دوستتان میباشند.
همچنین زمانی که به آنها نیاز دارید پنهان و ناپدید میشوند، شما را برای اندیشه و عقایدتان مورد قضاوت قرار میدهند، نقاط ضعف و اشتباهاتتان را پررنگ میکنند، هرگز از شما دفاع نمیکنند، معمولا به قولهایی که میدهند عمل نمیکنند و دائما زخم زبان میزنند و با حرفهایشان شما را آزار میدهند. آنچه که اهمیت دارد این است که بدانید چه روابطی را باید ادامه دهید تا کمترین آسیب را ببینید.
برای آشنایی بیشتر در زمینه روابطی که باید ادامه داد کلیک کنید.
دلایل زیادی برای بی معرفتی دوستان وجود دارد و چه بسا رفتارهای خودتان باعث بروز بی وفایی در دوستانتان شده است. یکی از این رفتارهای نادرست توقعات زیاد شما است، زیرا شما نباید انتظار داشته باشید که طرف مقابلتان دائما در خدمت شما باشند و به فرمایشات شما توجه کنند.
همچنین نباید تمام مسائل زندگی خود را با دوستتان در میان بگذارید و او را از تمام رازهای خود با خبر کنید زیرا ممکن است از اتفاقاتی که در زندگی شما افتاده است به گونهای دیگر برداشت کند و باعث ایجاد سوءتفاهم شود.
در ابتدا باید این واقعیت را بپذیرید که افراد بی معرفت به دیگران توجهی ندارند و تنها نیازهای خود را در اولویت قرار میدهند. آنها نیازهای شما را نادیده میگیرند و به آن توجهی نمیکنند، شما باید سعی کنید از او فاصله بگیرید و نباید مانند او رفتار کنید زیرا در این صورت شما نیز هیچ فرقی با او ندارید و مانند وی هستید. لازم است به آنها رفتار نادرستشان را یادآوری کنید. شما میتوانید حرفهای خود را به آرامی با وی درمیان بگذارید. اگر متوجه شدید که او تمایل ندارد رفتار خود را به پایان برساند، اگر امکانش بود میتوانید رابطه خود را با وی به پایان برسانید و تمام کنید.
در صورتی که فرد برای احترام به حرف شما رفتارش را تغییر داد بدانید که برای شما ارزش زیادی قائل هست و میتوانید به عنوان دوست صمیمی روی او حساب باز کنید. با این حال باید دقت داشته باشید که این رفتار نمایشی نباشد و در راستای رسیدن به اهداف دیگر بخاطر شما رفتارش را تغییر ندهد. با این حال خواندن مقاله دوست صمیمی میتواند به شما در شناخت بیشتر این افراد کمک کند.
شاید برای شما سوال پیش بیاید که چگونه میتوانید رابطه خود را با دوست بی معرفت و بی وفا خود به پایان برسانید و دیگر با وی رابطه نداشته باشید. بهتر است بدانید که اگر با دوستتان قطع رابطه کنید نمیتوانید هر زمانی که خواستید دوباره به این رابطه برگردید و دوستی خود را ادامه دهید زیرا با این کار به تصمیم خودتان احترام نگذاشتهاید و پس از مدتی ممکن است دوباره مورد بی معرفتی دوستتان قرار بگیرید.
همچنین برای قطع رابطه لازم نیست حتما اعلام کنید که قصد پایان دادن به این رابطه را دارید، بلکه توصیه میشود به تدریج این رابطه را پایان بدهید و تمام کنید. هیچوقت نباید به خاطر حسادت و وسوسه دیگران به رابطه خود پایان دهید و باید منطقی تصمیم بگیرید. فراموش نکنید که حتی بعد از پایان رابطه نیز احترام دوست خود را نگه دارید و هرگز نباید رازها و مسائلی که بین شما بود را برای دیگران فاش کنید.
برای اطلاع بیشتر در زمینه راه های تمام کردن دوستی کلیک کنید.
این دوستان معمولا منفعت طلب هستند و زمانی که به دنبال رسیدن به خواستههای خود هستند با شما مهربان و صمیمی میشوند و زمانی که ارزشها و موقعیت خود را در معرض خطر ببینید با شما بد رفتاری میکنند. با این حال مشورت با یک مشاور میتواند بسیار مفید باشد زیرا آنها دلایل رفتارهای دوستانتان را ریشه یابی میکنند و با ارائه راهکارهایی به شما کمک میکنند تا بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید.
برای آگاهی بیشتر در زمینه مشاوره تلفنی کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه دوست بی معرفت و بی وفا می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع: دوست بی معرفت و بی وفا